Καθήστε κάτω…

on .

● Συναγερμός σε όλα τα «στρατόπεδα»! στην κυβέρνηση, στους λοιμωξιολόγους, αλλά και στον κόσμο! Οι μεταλλάξεις κάνουν… πάρτυ!
Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν μιλάει για οριζόντιους περιορισμούς, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν τους εμβολιασμούς και ο κόσμος έχει τους δικούς του… ενδοιασμούς!
Όσο δεν συγκλίνουν οι τρεις αυτές πλευρές, τα πράγματα δύσκολα να βελτιωθούν!
Χαρακτηριστική είναι η τηλεφωνική επικοινωνία, ανάμεσα στα μπάρμπα Μήτσο, από την Άνω Ραχούλα και στον κουμπάρο του, που βρίσκεται και… φυτοζωεί στην Αθήνα!
- Τι γίνεται κουμπάρε, του λέει ο Μήτσος. Πότες έρχεσαι, στο χωριό, για τις καλοκαιρινές διακοπές;
- Δεν ξέρω Μήτσο, είμαι ανεμβολίαστος και έχω δυσκολία στη μετακίνηση!
- Κάντο ρε κουμπάρε, εμείς εδώ είμαστε έτοιμοι… για την τρίτη δόση! Τι σε φοβίζει;
- Εμείς Μήτσο, εδώ στην Αθήνα, είμαστε… στην πορτοκαλί ζώνη! Εσείς στο χωριό;
- Εμείς εδώ κουμπάρε, δεν… φοράμε ζώνη, είμαστε εμβολιασμένοι και… φοράμε σορτσάκι, γιατί έχει πολύ ζέστη! Στη Ραχούλα, θα φορέσουμε… ζωνάρι και μάλιστα σφιχτό, μετά το καλοκαίρι, τότε που θα πληρώσουμε τους φόρους στο κράτος!
- Το ξέρω Μήτσο, η εφορία παντού ίδια είναι! Δουλεύουμε όλοι μας 179 μέρες το χρόνο, για να πληρώσουμε τη φορολογία! Και τι μένουν για μας; 186 μέρες! Δηλαδή η μισή χρονιά πάει στράφι! Και εμείς δεν έχουμε ούτε… όσπρια στο ράφι! Αν μας ζητήσουν πίσω και τις… επιστρεπτέες, μπαίνουμε σε περιπέτειες… Την προηγούμενη εβδομάδα, εδώ στην Αθήνα, ζορίστηκα πολύ! Πήγαμε στο σουπερ μάρκετ, με… τα 150 ευρώ, που έδωσε ο Κυριάκος στο γιό μου, για τον εμβολιασμό!
- Κουμπάρε, η λύση είναι να κάνεις το εμβόλιο!
- Θα το κάνω Μήτσο, εγώ και η γυναίκα μου και θα έρθουμε σε λίγες μέρες, στο πανηγύρι του χωριού! Να… γλεντήσουμε μαζί, έστω και… καθήμενοι! Γιατί η τελευταία «διαταγή» του Χαρδαλιά, είναι: όχι όρθιοι! Καθήστε κάτω! (και μη μιλάτε…)

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.