Φτάνει πια η ανοχή απέναντι στην Τουρκία

on .

Θράσος απύθμενο! Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών κατηγορεί το Ισραήλ για «εισβολή» και «κατοχή» των Παλαιστινιακών εδαφών!

Η Τουρκία, η οποία εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο και κατέχει στρατιωτικά το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιας χώρας μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε., έχοντας διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος και συνεχίζει να διαπράττει, όπως είναι ο συστηματικός

εποικισμός, η καταστροφή των πολιτιστικών μνημείων, η αλλαγή τοπωνυμίων και οδονυμίων, η εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο παράνομος σχεδιασμός εποικισμού της Αμμοχώστου!
Η Τουρκία, η οποία με τα σκόπιμα παραπλανητικά ονόματα που δίνει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της σε βάρος ξένων κρατών, όπως «Κλάδος ελαίας» και άλλα παρόμοια, όπως και η αντίστοιχη «Ειρηνική επιχείρηση» για την Κύπρο, εισέβαλε παράνομα στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ και κατέχει στρατιωτικά αρκετά μεγάλο έδαφος αυτών των χωρών, έχοντας διαπράξει παρόμοια εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος σε αυτές τις δυο χώρες, όπως και στην περίπτωση της Κύπρου.
Η Τουρκία, η οποία συνεργάζεται με εξτρεμιστές ισλαμιστές, τους οποίους εκπαιδεύει και χρησιμοποιεί ως μισθοφόρους σε διάφορες επιχειρήσεις για την επίτευξη των επεκτατικών της βλέψεων. Η χώρα, η οποία δε σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και καθορίζει αυθαιρέτως τους δικούς της κανόνες σε αντίθεση με κάθε έννοια δικαίου. Η χώρα, η οποία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες ως όπλο εναντίον της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Τουρκία, η οποία κατάφωρα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχει γεμίσει τις φυλακές με κάθε αντιφρονούντα με το πρόσχημα ότι είναι Γκιουλενιστές, η οποία φιμώνει κάθε ένα που τολμά να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, η οποία στηρίζει και ενισχύει με κάθε τρόπο τους φανατικούς ισλαμιστές σε όλο τον κόσμο.
Η χώρα που έχει γεμίσει την Ευρώπη, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και όπου υπάρχουν Τούρκοι, με πράκτορες και κατασκόπους, και το ίδιο έχει κάνει με την Ελλάδα στέλλοντάς τους και εκεί και εδώ δήθεν ως πρόσφυγες και μετανάστες. Στους σχεδιασμούς της δεν εξαιρούνται ούτε οι ιμάμηδες, που τους χρησιμοποιεί για «φρονηματισμό» των Τούρκων αντιφρονούντων απανταχού της Ευρώπης. Αρκεί να διαβάσει κανείς τα όσα η Ολλανδική κοινοβουλευτική επιτροπή έχει επισημάνει για τη χρηματοδότηση θρησκευτικών ιδρυμάτων και τζαμιών από το Κατάρ και την Τουρκία και την προσπάθεια εξάρτησης και χρησιμοποίησής τους από αυτές τις χώρες, ιδιαίτερα από την Τουρκία. Τα ίδια δεν προσπαθεί να κάνει και στη Ελληνική Θράκη;
Αν οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιληφθούν την πραγματικότητα αυτή, η Τουρκία θα επεμβαίνει στα εσωτερικά τους χρησιμοποιώντας τους Τούρκους ως μοχλό πίεσης και, ακόμα χειρότερα, αν κάποια στιγμή δώσουν στους Τούρκους πολίτες ελεύθερη διακίνηση, η Ευρώπη σε μερικές δεκαετίες θα μετατραπεί σε καζάνι που βράζει εξαιτίας του φανατικού ισλάμ, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη.
Η νέο-οθωμανική επεκτατική πολιτική δεν αποκρύπτεται πια από τους Τούρκους ηγέτες, που θέλουν να παρουσιάσουν την Τουρκία ως τον προστάτη όλων των μουσουλμάνων του κόσμου! Και αυτό προσπαθεί να το πετύχει όχι μόνον θεωρητικά, αλλά συμμαχώντας με χώρες, όπως το Πακιστάν και άλλες με Τουρκογενείς πληθυσμούς, και προσπαθώντας να αποκτήσει στρατιωτική υπεροπλία και ίσως και πυρηνικά όπλα με τη βοήθεια του Πακιστάν.
Η χώρα που έχει μετατραπεί σε επικίνδυνο ταραξία σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και το διεθνές δίκαιο, που εισβάλλει και παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών της χωρών, που δεν περνά μέρα χωρίς να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Για να έχει δικαίωμα να κατηγορεί τους άλλους για εισβολή, κατοχή και εγκλήματα πολέμου, θα πρέπει η ίδια, υπόλογη για τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, να αποδείξει ότι είναι ευνομούμενη χώρα, πρώτα με το να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει και εξακολουθεί να διαπράττει και, δεύτερο, με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, με πράξεις και όχι με λόγια, όπως π.χ. με την αποχώρηση του στρατού κατοχής από τη Συρία και το Ιράκ, καθώς και από την Κύπρο.
Αυτά, όμως, δεν πρόκειται να γίνουν σε ένα κράτος, όπου οι πολιτικοί ηγέτες συναγωνίζονται σε εθνικισμό και φανατισμό και κατακτητικές βλέψεις σε βάρος των γειτόνων τους και όχι μόνον.
Με αυτά ως δεδομένα, θα πρέπει τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ε.Ε., να προσαρμόσουν ανάλογα την πολιτική τους και να υπερβούν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντά τους.
Η Τουρκία, πρώτον, δεν πρέπει ποτέ να γίνει χώρα μέλος της Ε.Ε. Θα πρέπει, ακόμη, η Ε.Ε. να σταματήσει την ανοχή που δείχνει εξαιτίας των οικονομικών συμφερόντων κάποιων χωρών, όπως της Γερμανίας, και, δεύτερο, είναι καιρός να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή της σε αυτούς τους οργανισμούς αποσκοπεί μόνο σε οικονομικούς κυρίως λόγους.
Θα πρέπει, επίσης, να σταματήσει η Ε.Ε. να εκβιάζεται από την Τουρκία με μοχλό το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Έχει τη δύναμη να το κάνει, αν θέλει. Όσο γίνεται ανεκτός ο νέο-οθωμανισμός και οι παράνομες επεκτατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της, η παραβίαση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας ανεξάρτητων κρατών μελών του Ο.Η.Ε, η καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως των Κούρδων και των Αλεβιτών, η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, η μη συμμόρφωση με τις αρχές του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τόσο περισσότερο θα αποθρασύνεται με κίνδυνο να έχουμε παρόμοιες συνέπειες με την ανοχή που επεδείχθη στον Χίτλερ λίγο πριν από την έκρηξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.
Ο κυριώτερος λόγος που οι Τούρκοι ηγέτες συνεχίζουν και θα συνεχίσουν την ίδια επεκτατική πολιτική και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είναι επειδή γνωρίζουν ότι η Δύση, οι Η.Π.Α. κυρίως και το ΝΑΤΟ, θεωρώντας ότι είναι απαραίτητη γεωστρατηγικά για τα συμφέροντά τους, δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα εναντίον της, εκδιώκοντάς την π.χ. από το ΝΑΤΟ.