Είναι θέμα… στελεχών!

on .

Η ζωή μας, πλέον, μπήκε σε ένα μεγάλο τούνελ και έχει άμεση εξάρτηση, από την ύπαρξη «οξυγόνου» στο χώρο!
Πέρασε σε δεύτερη μοίρα η ευημερία, ο καθένας, λογικά, ενδιαφέρεται για την υγεία και ψάχνει, πως θα βγάλει άκρη, με αυτή την πανδημία!

Ο άνθρωπος λοιπόν, προβληματισμένος και φοβισμένος, διαπιστώνει πως η υγεία του και η οικονομία του, εξαρτάται από τα… διάφορα στελέχη!
Το Βρετανικό… στέλεχος του κορωνοϊού, μπήκε «σφήνα» στη ζωή μας και στέκεται απειλητικά απέναντι στα εμβόλια, που φτάνουν στις διάφορες χώρες… με το σταγονόμετρο!
Πώς θα ξεμπλέξουμε με αυτό το στέλεχος, ένας Θεός ξέρει! Μακάρι η επιστήμη, να μην σηκώσει ψηλά τα χέρια!
Όμως και άλλα «στελέχη» στη ζωή μας, παίζουν σπουδαίο ρόλο!
Τα οικονομικά στελέχη των κυβερνήσεων, ρυθμίζουν τη ζωή μας, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους… οικονομικά στελέχη είναι εκείνα που «κόβουν και ράβουν» στα… μέτρα τους, τις αμοιβές μας και τους φόρους μας!
Άλλα στελέχη φαρμακοβιομηχανιών, είναι εκείνα που δημιουργούν… αρρυθμίες στα εμβόλια, που ζήτησαν Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς «κυκλοφορεί», πως τα πουλάνε ακριβότερα, σε τρίτες χώρες! (Κύριε Μπουρλά, δεν μας τα λες καλά!)
Ο πολιτικός μας βίος, επίσης, είναι θέμα στελεχών!
Εκείνα όμως τα «στελέχη» που αμαυρώνουν την ανθρώπινη υπόσταση, είναι εκείνα που κάνουν «κατάχρηση εξουσίας» στο χώρο ευθύνης τους!
Έτσι, «στελέχη» αθλητικών ομοσπονδιών, δυστυχώς, αντί να βοηθήσουν αθλητές και πρωταθλήματα, γίνονται «επιβήτορες» σε μικρά και μεγάλα θύματα!
Η χώρα λοιπόν, πρέπει να αποκτήσει «καθαρότητα» υγειονομική, οικονομική, αλλά και κοινωνική!
«Στελέχη» που αποτελούν εμπόδιο, στην ομορφιά της ζωής, πρέπει να εξαφανιστούν!
Και αυτό, όσο γρηγορότερα γίνει, τόσο το καλύτερο!
ΥΓ: Και μέσα σ’ αυτόν τον γενικό χαμό, κάποια άλλα «στελέχη», με μεγάλο «κομπόδεμα» συνεχίζουν να πλουτίζουν, εν μέσω πανδημίας!
Οι 10 πλουσιότεροι του κόσμου, κάλυψαν τη «χασούρα» μέσα σε 9 μήνες! Οι «απλοί άνθρωποι» λένε, θα χρειαστούν 9 χρόνια, για να φτάσουν τα οικονομικά τους, στα προ της πανδημίας επίπεδα!
Όσο για τους Έλληνες, εικάζεται, πως θα χρειαστούν 9…δεκαετίες! Δυστυχώς…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.