Μη μιλάς, μη γελάς…

on .

● Ξέρετε πόσος κόσμος θα ήθελε να ρίξει μια ματιά δυσφορίας σε διάφορους «ερευνητές», που δραστηριοποιούνται γύρω από τον… μοναδικό ιό που κυκλοφορεί… στην τηλεόραση, τον κορωνοϊό; Ο μισός ντουνιάς! (Κανείς δεν αρνείται την ύπαρξή του και την επικινδυνότητά του!).
Κάποιοι λοιπόν ερευνητές (όχι βέβαια όλοι), αλλά και οι… εξερευνητές της τσέπης του λαού, κάνουν μεγάλη ζημιά!
Η τελευταία «έρευνα» που κυκλοφορεί, είναι αυτή που εξισώνει την ομιλία με το… βήξιμο, σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του ιού! (Απορία ψάλτου… βηξ!).
Σύμφωνα με τη θεωρία τους, όποιος μιλάει σε κλειστό χώρο, μεταδίδει εξίσου τον κορωνοϊό, με εκείνον που… βήχει επίμονα! (Χαρά στους κατοίκους της υπαίθρου, που μπορούν… να ομιλούν, να βήχουν και να… πέρδονται ασύστολα!).
Με δυο λόγια, δυσκολεύει η αναπνοή μας με τη μάσκα, αν σταματήσει και η ομιλία, λόγω φόβου μετάδοσης του ιού, τότε το αποτέλεσμα είναι «γενική ασφυξία»! Που μαζί με την οικονομική παράμετρο, θα… ανεβάσουν τις δουλειές των συμβολαιογράφων, που θα ετοιμάζουν διαθήκες μελλοθανάτων!
Αλλά, μήπως οι διαθήκες θα γίνονται αποδεκτές από τους απογόνους; Αφού όλα είναι υποθηκευμένα… Η αποποίηση της κληρονομιάς, θα έχει την τιμητική της!
Με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί, πώς να δημιουργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας στον κόσμο;
Όταν δεν… μιλάς, όταν δεν γελάς, τότε κινδυνεύει και η Ελλάς! Όχι βέβαια από τους Τούρκους!
Αλλά, από τους «ερευνητές», τους λοιμωξιολόγους και τους οικονομολόγους!
Μία «τριάδα» φωτιά! Φωτιά στα μπατζάκια μας! Έτσι, πέρα από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ίσως χρειάζεται και… φρένο στην τρομοκρατία του πληθυσμού!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.