Να τον μαζέψουν…

on .

«Δεν υπάρχει αγριότερο θηρίο απ’ τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με τα πάθη του». Το είπε ο Πλούταρχος, πριν χιλιάδες χρόνια και δεν… λάθεψε καθόλου!
Το «θηρίο» που βρίσκεται στη «γειτονιά μας» και λέγεται Ερντογάν, είναι… φορτωμένο με το πάθος της εξουσίας! Και το όραμά του είναι να γίνει ο ηγέτης των… απανταχού Ισλαμιστών! Κάνει τα «Τουρκικά παιχνίδια», ξεπερνώντας κάθε όριο! Επιβουλεύεται τα πάντα… Με όλους τους γείτονές του είναι τσακωμένος, βλοσυρός και αγριεμένος… Έχει γεμίσει όλες τις θάλασσες με ερευνητικά πλοία, κυνηγώντας τον κρυμμένο θησαυρό (πετρέλαιο, φυσικό αέριο…). Κόβουν βόλτες στις θάλασσες (κυρίως στις… ξένες) και μετά επιστρέφουν στη βάση τους, για να περάσουν από συνεργείο… και ΚΤΕΟ! (Αυτό λέγεται θαλασσινό κρυφτούλι!).
Αυτά συμβαίνουν στη θάλασσα…
Στη Γη, που ο ίδιος… δεν πατά, με ψέματα το λαό του εξαπατά! (Τους τάζει λαγούς με πετραχήλια και η λίρα… κατρακυλά με χίλια!).
Στον δε αέρα, πουλάει πολύ μεγάλη τρέλα!
Γκρεμίζει Ρωσικό αεροσκάφος, κατά… λάθος, λέει! Παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, αερομαχεί, όμως ο γείτονάς του… δεν φυγομαχεί!
Μόλις βλέπει στον αέρα ελληνικά αεροπλάνα, κάτι… παθαίνει! Αγριεύει, θέλει να τους κάνει «γυμνάσια και καψώνια» κι ας βρίσκονται σε νόμιμη πτήση!
Μέχρι και μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης «κρατάει στον αέρα» και δείχνει… τη μεγαλοψυχία του, λίγο πριν τελειώσουν τα καύσιμα του αεροπλάνου! Το αεροπλάνο «κόβει βόλτες» στον αέρα, μέχρι να πάρει το Τούρκικο Οκ, για τη συνέχιση της πτήσης!
Τελικά αυτός ο Τούρκος, Τούρκους θα μας κάνει! Κάποιος να τον μαζέψει, επειγόντως! Αλλά ποιος;
Ο Αμερικανός, ο Ρώσος ή ο Ευρωπαίος; Όλοι τους τον κοιτούν… με δέος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.