Σηκώστε μανίκια…

on .

● Ζήλεψε τη «δόξα» του Τραμπ και του Πούτιν, ο Ταγίπ Ερντογάν, που περιχαρής ανακοίνωσε πως τον Απρίλιο του 2021 θα είναι έτοιμο και το Τούρκικο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού! (Ποιος να το πίστευε…). Αυτό δεν το περίμενε σίγουρα η επιστημονική κοινότητα! Αιφνιδιάστηκε θετικά… Τρεις «ηγέτες», τρία καλά νέα!
Η είδηση έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στη χώρα μας! Ο μπάρμπα Μήτσος και ο Θύμιος… φαρμακώθηκαν και προσπάθησαν να… ξεφαρμακωθούν με ένα μπουκάλι τσίπουρο, στην πλατεία του χωριού! (Το καφενείο, μανταλωμένο…). Διασταύρωσαν την είδηση και είδαν πως δεν πρόκειται για… fake news! Η Τουρκία… ανέβηκε κατηγορία!
Ο Θύμιος… θύμωσε!
- Αν είναι, είπε, το Πάσχα να… κάνω Τούρκικο εμβόλιο, καλύτερα… σταύρωσέ με Μήτσο, μαζί με το Χριστό!
- Θύμιο μου, ό,τι πει ο Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Εμείς δεν μπορούμε να παρεκλίνουμε από τις οδηγίες του! Ας έκανε και η Ελλάδα μια αντίστοιχη προσπάθεια… Η Τουρκία τόλμησε… Η Ελλάδα, έμεινε στα παλιά εργοστάσια, που κατασκευάζουν… βελόνια για… κοπτική – ραπτική! Το εργοστάσιο με τα σπίρτα, έκλεισε κι αυτό…
- Τι λες φίλε μου; Μέθυσες και λες κουταμάρες; Ξέρεις πόσοι Έλληνες επιστήμονες βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και πέραν του Ατλαντικού και δουλεύουν για λογαριασμό ξένων εταιριών και φτιάχνουν το εμβόλιο;
Ξέρεις πόσους αριστούχους επιστήμονες έδιωξε η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία; Αν όχι, ρώτησε τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που κρατούσαν καταλόγους! Τους έδιωξαν οι «πολιτικές» των… πολιτικών!
Και η Ελλάδα «ξέμεινε» από επιστημονικό προσωπικό (κυρίως ιατρικό) και μάλιστα τώρα που οι στιγμές είναι κρίσιμες!
Με τέτοιες συνθήκες, πώς να φτιάξουμε Ελληνικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό;
- Καλά να πάθουμε Μήτσο!
Τώρα… σήκωσε το μανίκι να σε εμβολιάσει… ο Ερντογάν!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.