Έγινε πιστευτός;

on .

 Είναι από τη φύση του… πολυμήχανος αυτός ο Έλληνας! Βρίσκει πάντα τρόπους… διαφυγής, από κάθε περιορισμό και κάθε δυσκολία στη ζωή του!Να φανταστείτε, πέρασε μια ολόκληρη δεκαετή κρίση,πόνεσε βεβαίως, όμως την ξεπέρασε… βρίζοντας τους υπεύθυνους, αλλά… χαμηλόφωνα! (Έβγαλε τα απωθημένα του, αλλά… συνήθισε στη φτώχεια του!).
Γλίτωσε απ’ τις δαγκάνες της Εφορίας, για ολόκληρες δεκαετίες, αφήνοντας το λογαριασμό, για… τα νομοταγή κορόιδα! (Έλεγε: Δεν πληρώνουν φόρους, όσοι έχουν πόρους!).
Γλίτωσε ακόμη από τον κορωνοϊό του πρώτου κύματος, μετά ξελασκάρησε και όταν ήρθε το δεύτερο κύμα δεν τον άφησαν να… κάνει βήμα! Νόμιζαν… Γιατί ο Έλληνας και πάλι βγήκε… νικητής, ξεπερνώντας το lockdown! (Άμα είσαι γεννημένος… για κομπίνες…).
Και τα ευτράπελα αυτής της περιόδου δεν έχουν τελειωμό!
Πού τον βρίσκεις, πού τον χάνεις τον Έλληνα, στο σούπερ – μάρκετ με SMS ή βεβαίωση μετακίνησης, να ψωνίζει διαρκώς! (Την… ψώνισε άγρια!).
Και ενώ ο καταπονημένος από την οικονομική κρίση Έλληνας είχε το αυτοκίνητό του για χρόνια ασυντήρητο, τώρα με το lockdown, πηγαίνει για σέρβις στο συνεργείο! (Ο Χαρδαλιάς… του βγάζει το καπέλο! Ο ίδιος όμως δεν… πατάει φρένο!).
Ο πολυμήχανος Ρωμιός ετοιμάζει SMS για την Τράπεζα να πάει στο ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων που δεν… έχει! (Δεν θα τον ρωτήσει ο αστυνομικός πόσα έβγαλες;).
Το «απαγορευτικό» λοιπόν δεν ισχύει για όλους! Αρκετοί… αστοί, τώρα δηλώνουν ελαιοπαραγωγοί και βγαίνουν στα κτήματα να μαζέψουν ελιές! (Αυτοί θα μας «βγάλουν το… λάδι»!).
Άλλοι, με… υποκριτικές ικανότητες… θλιμμένοι, δηλώνουν πως πάνε σε κηδεία! Και ξεπερνώντας τον έλεγχο, ξεκαρδίζονται στα γέλια!
Και το αποκορύφωμα του… δαιμόνιου Έλληνα, είναι στην περίπτωση που δεν έχει κανένα «χαρτί» και κυκλοφορεί… ελεύθερος, μέσα στην καρδιά του lockdown! Σε έλεγχο που του γίνεται, λέει: «Όργανο, είχα «χαρτί» και καθώς προχωρούσα μου… το δάγκωσε αυτό το… αδέσποτο σκυλί που είναι μπροστά μας! Και τρέχω να το πιάσω»!
Έγινε πιστευτός; Ίσως το μάθουμε από το Νίκο Χαρδαλιά!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.