Τράπεζες: Οι…ιερές αγελάδες της Ε.Ε.!

on .

Ως… ιερές αγελάδες, αν και δε ζούμε στην Ινδία, διαφυλάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις Τράπεζες!

Η Κυβέρνηση αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία του κορωνοϊού, την οικονομία, την Εθνική Ασφάλεια της χώρας και όλα τα θέματα που έχουν προκύψει γενικότερα, αλλά με τις τράπεζες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
«Σκούρα» τα βρίσκουν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να καλύψουν με το εισόδημά τους τις οφειλές τους, αφού έχουν πληγεί από τη σημερινή κατάσταση ανεπανόρθωτα, χωρίς δική τους ευθύνη.
Οι τράπεζες παρείχαν εν αφθονία διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, κτλ. και τώρα, με την μείωση του εισοδήματος των οφειλετών κατά 60%, υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αποπληρωμής έστω και των δόσεών τους.
Η Κυβέρνηση κάνει ειλικρινά ό,τι μπορεί με διάφορα προγράμματα που αναγγέλλει, αλλά οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα απαιτητικές ανοίγοντας και άλλο την «ψαλίδα» στα χρέη των οφειλετών, με αποτέλεσμα, ακόμα και αν λήξει το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οφειλέτες να βρεθούν με μεγαλύτερο δάνειο από το αρχικό, με αποτέλεσμα μια συνεχόμενη οικονομική ύφεση.
**

Δε γνωρίζουμε αν θα βρεθεί εύκολα λύση ως προς τις τράπεζες. Γνωρίζουμε όμως ένα πράγμα με σιγουριά: Ότι ο Έλληνας είναι «δεμένος» με το κεραμίδι του και θα αντιδράσει δυναμικά!