Ο κορωνοϊός, τα εμβόλια και η ατομική ευθύνη!..

on .

Τα νοσήματα που οφείλονται σε μικρόβια (πρωτόζωα,σχιζομύκητες, ιοί, παράσιτα) ανήκουν στην ομάδα των λοιμωδών ή μεταδοτικών νοσημάτων. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ταχεία μετάδοση του μικροβίου με συνέπεια την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων, την πρόκληση δηλαδή μιας μικρής η εκτεταμένης επιδημίας.
Οι δρόμοι που χρησιμοποιούν τα μικρόβια για να διασπείρονται στον πληθυσμό και να προκαλούν επιδημίες εξαρτώνται από το μέρος του ανθρώπινου σώματος όπου πολλαπλασιάζεται ο εισβολέας.
Μια μεγάλη ομάδα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στο αναπνευστικό σύστημα. Ο αέρας της εκπνοής μαζί με την υγρασία και τα τυχόν μικρόβια που περιέχει εξακοντίζεται ιδιαίτερα με το φτέρνισμα ή το βήχα σε απόσταση 3 έως 5 μέτρα και μπορεί έτσι να μεταδώσει την μόλυνση. Η μετάδοση λοιπόν με το αναπνευστικό σύστημα αποτελεί το συχνότερο τρόπο μετάδοσης μικροβίων ιών κλπ. Ο άνθρωπος χάρη στην ικανότητα του οργανισμού να παράγει προστατευτικά αντισώματα (την ανοσία) επέζησε.
Τελευταία έχουμε για πρώτη φορά την πανδημία του κορωνοϊού που στο πέρασμά της, έχει χιλιάδες θανάτους. Άραγε θα κοπάσει; Θα βρεθεί θεραπεία; Θα βγούνε εμβόλια; Τί μέλλει γενέσθαι, κανείς δεν γνωρίζει.
Η ιατρική επιστήμη συνελήφθη εξ’ απήνης από τον ιό και είδαμε κράτη με συστήματα Υγείας που τα είχαμε σαν πρότυπα, να καταρρέουν. Εμείς με την εμφάνιση του ιού, Ιατρική Επιστήμη και κυβέρνηση, συνεργάσθηκαν άψογα, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε λιγότερα θύματα και από επιδημία γρίπης.
Πώς να προφυλαχτούμε, αφού ακόμη δεν υπάρχει θεραπεία; Μα, με τα μέτρα που συστήνουν οι λοιμωξιολόγοι, τα γνωστά: μάσκα, αποφυγή συνωστισμού, αντισηπτικά, γάντια πλύσιμο χεριών κ.λ.π. Μου προξενεί εντύπωση ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι αυτός είναι κατασκεύασμα των «ολίγων» για να πλουτίσουν, θανατώνοντας τόσο κόσμο, λες κι αυτοί δεν θα πλούτιζαν με άλλους τρόπους, έπρεπε να κατασκευάσουν κι έναν ιό. Μα με την επιδημία η οικονομία κατέρρευσε, από πού θα βγούνε κερδισμένοι οι «ολίγοι». Βγαίνουν και συστήνουν στον απλό μέσο άνθρωπο: μη φοράτε μάσκες, στη νεολαία να μη φοράνε μάσκες στα σχολεία, προτρέποντας σε καταλήψεις. Μα αν οι ενήλικες και οι έφηβοι κρατούσαν τα μέτρα πού προτείνουν οι ειδικοί, δεν θα χρειαζόταν τα παιδιά στα σχολεία να φοράνε μάσκες, αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν… Άλλωστε τα παιδιά δεν έχουν νοσήσει στο βαθμό που νοσούν οι ηλικιωμένοι. Ελάχιστα περιστατικά έχουμε που να έχουν προσβληθεί παιδιά από τον ιό, κι αυτά από το περιβάλλον τους που έχει νοσήσει. Mε την εφαρμογή της καραντίνας, ο αριθμός των θανάτων ελαχιστοποιήθηκε, κι αυτό γιατί με το κλείσιμο στο σπίτι και με την μη έκθεση σε ακραίες καιρικές συνθήκες είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα τι λένε οι ειδικοί, φορέστε μάσκες, αποφύγετε συνωστισμούς, πάρτε μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να αποφύγουμε την καραντίνα. Εμείς επειδή είμαστε λαός πού την ίδια στιγμή ενθουσιαζόμαστε και την ίδια απογοητευόμαστε δεν έχουμε υπομονή και ακούμε τα παπαγαλάκια.
Προσωπικά έχω να συστήσω τα εξής: Να μην ακούμε τον καθένα τι θα πει, αλλά τον θεράποντα γιατρό μας πού του εμπιστευόμαστε την υγεία μας, την ίδια μας την ζωή και έχει την ευθύνη. Να εμβολιασθούμε με εμβόλια όπως της γρίπης, του πνευμονιοκόκκου, του έρπητα ζωστήρα και να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί ασθενείς, γι’ αυτό επιβάλλεται η προφύλαξη πού αναφέραμε. Ένα άτομο ασυμπτωματικό σε πάρτι «κόλλησε»32 άλλους, όπως αναφέρει η ειδησεογραφία. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, ας μην παρασυρόμαστε από ανεύθυνους. Αφού λοιπόν δεν είμαστε σε καραντίνα, ο φυσιολατρισμός τεντώνει τη χειραψία του φιλικά, σε κάθε εποχή του χρόνου, στην καρδιά και το νου με τη δύναμη του αισθητικού κάλλους. Στο ύπαιθρο με τη βλαστική παρουσία και την πανίδα στην αρμονία της ζωής, σε αμείβει λυτρωτικά και σε ημερώνει.
(ΜΕΤΣΟΒΟ)