Η δίκη για τη «Χρυσή Αυγή», ο ναζισμός και ο σταλινισμός

on .

ΤΕΛΕΙΩΣΕ κι αυτή η υπόθεση. Για τη δίκη που αφορούσε τη «Χρυσή Αυγή» λέμε και που διήρκησε έξι και πλέον χρόνια, για να έχουμε την ενοχή όλων των στελεχών της και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Μια καταδίκη επιβεβλημένη, εν ονόματι της Δημοκρατίας μας, εκείνων που συμπεριφέρθηκαν ως «κυρίαρχοι» και ...«τιμωροί», προσβάλλοντας ακόμη κι αυτή την πολιτική αισθητική, αφού η βία και ο τραμπουκισμός ήταν

το κύριο χαρακτηριστικό τους.
ΚΑΠΟΥ εδώ, όμως, αρχίζουν οι ενστάσεις και εγκύρων νομικών, σε ό,τι αφορά το πως απεφάνθησαν οι δικαστές. Πώς; Υπό το κράτος μιας φοβερής, συνθλιπτικής πίεσης από την κυβέρνηση, όλα τα κόμματα, τη Βουλή, η οποία μια ημέρα νωρίτερα από την έκδοση της απόφασης, είχε συνεδριάσει ζητώντας την καταδίκη των κατηγορουμένων, καλώντας σχεδόν τους πολίτες να διαδηλώσουν με την ίδια απαίτηση, πρωτοστατούντων των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και κάθε λογής ΣταλινοΦασιστικών οργανώσεων που βρήκαν θέμα να δρουν.
ΟΠΩΣ και έγινε! Για να καταρριφθούν στην πράξη οι διακηρύξεις περί ανεξάρτητης και ανεπηρέαστης Δικαιοσύνης! Διότι ποιός δικαστής θα μπορούσε (τολμούσε) να δικάσει ανεπηρέαστος από την κυβερνητική απαίτηση, εκείνη των κομμάτων της Αριστεράς και με χιλιάδες πολιτών έξω από το δικαστήριο; Όταν η μάνα του δολοφονημένου Φύσσα ανακηρύχθηκε ως η ...μάνα όλων των Ελλήνων, η περιφέρουσα τον πόνο της (που ασφαλώς συμμεριζόμαστε) από κανάλι σε κανάλι κάνοντάς τον δημόσιο θέαμα, δικαίως εξανίστανται οι μάνες δολοφονημένων αστυνομικών, αντικομμουνιστών πολιτών και του Κατσίφα, που είδαν τα παιδιά τους δολοφονημένα, χωρίς κανένας να τους συμπαρασταθεί.
ΚΑΜΙΑ επιείκεια στα ηγετικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», σε αυτή τη «συμμορία», όπως χαρακτηρίστηκε, την οποία ήδη είχε απομονώσει ο λαός με την ψήφο του. Θα οδηγηθούν στη φυλακή αρκετοί εξ αυτών και καλά να πάθουν. Ήδη, πριν από την ανακοίνωση των ποινών, προεξοφλούνταν η φυλάκισή τους, η αστυνομία ετοιμάζονταν για τον τρόπο σύλληψης και ετοιμάζονταν κελιά στον Κορυδαλλό! Αλλά, δε νομίζετε ότι όλη η υπόθεση χρησιμοποιείται πλέον από την κυβέρνηση και τα κόμματα, εντελώς αποπροσατολιστικά; Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού, με ...μασκοφορεμένους τους πολίτες, με τοπικά lockdown -όπως στα Γιάννινα- με την οικονομία στο ναδίρ και όλους τους Έλληνες σε απόγνωση, μας έδωσαν «κάτι» να ασχολούμαστε και να μη σκεφτόμαστε τα χάλια μας.
ΝΑ ζούμε δηλαδή με τη σκέψη ότι «ευτυχώς που γλύτωσε η δημοκρατία από τους Ναζιστές» κι όλα τ’ άλλα δεν έχουν καμιά σημασία! Με τέτοια θα μας ταλαιπωρούν επί πολύ ακόμη, αλλά δε θα αρκεστούμε μόνο σε αυτές τις σκέψεις, αδιαφορώντας για τους χαρακτηρισμούς που θα σπεύσουν μας στολίσουν οι... «δημοκράτες» για να μας αντικρούσουν. Λέμε, λοιπόν, χωρίς περιστροφές ότι μετά την καταδίκη των Ναζιστών, λογικά πρέπει να έλθει η σειρά των Σταλινιστών. Αυτών που έχουν το θράσος να διακηρύττουν ότι επιδιώκουν και μάλιστα δια των όπλων την ανατροπή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος! Άλλωστε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε το αποτρόπαιο πρόσωπο του Ναζισμού και του Σταλινισμού.
ΠΟΙΟΣ το λέει; Μα το ΚΚΕ στις «αρχές» και στους «στόχους» του, επιβεβαιώνοντάς το σε κάθε συνέδριό του, ακόμη και στελέχη του σε δημόσιες ομιλίες τους! Ναι, χωρίς κανένα ενδοιασμό λέει ότι σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας, καλούνται τα μέλη του, η εργατική τάξη, να καταλάβουν την εξουσία! Είναι στο καταστατικό του, στη διακήρυξη του 19ου συνεδρίου, που επαναεπιβεβαιώθηκε στο 20ό συνέδριο τον Απρίλιο του 2017 και επί λέξει τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το Κόμμα στο 19ο Συνέδριο συμπεριέλαβε εύστοχα στο Πρόγραμμα το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τη στάση των κομμουνιστών σε μία τέτοια περίπτωση: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».
ΚΑΙ πώς θα γίνει η ...κατάκτηση της εξουσίας και πώς θα ενεργήσει η «αυτοτελής οργάνωση» είναι προφανές, με «στάση», διά των όπλων κι άλλα πολλά «επαναστατικά», που όσοι έχετε όρεξη δείτε στο διαδίκτυο τη σελίδα του ΚΚΕ, μέχρι που εξομοιώνει την Ελλάδα με την Τουρκία! Αυτό το κόμμα θεωρείται ότι βρίσκεται εντός του «Συνταγματικού τόξου» και χωρίς αιδώ ομιλεί για ...δημοκρατικές» διαδικασίες και νομιμότητα. Φυσικά (!) και δεν ευαισθητοποιήθηκε, δεν τόλμησε κανένας εισαγγελικός λειτουργός, να καλέσει την ηγεσία του ΚΚΕ να παράσχει τουλάχιστον εξηγήσεις, ούτε βεβαίως ένας πολιτικός δεν βρίσκεται να πει τα αυτονόητο. Τρέμουν τους κόκκινους φασίστες!
ΔΕΝ είναι όμως αυτό το θέμα μας τώρα, ούτε ο συμψηφισμός «μαύρων» και «κόκκινων» εγκλημάτων, αλλά η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη «Χρυσή Αυγή», την οποία όντως διέλυσε η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός. Αυτό ας μην το ξεχνούν οι δυνάμεις της Αριστεράς και ματαίως προσπαθούν να οικειοποιηθούν την εξέλιξη εκείνοι, που με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα, δίνουν το δικαίωμα στους καταδικασθέντες να πολιτευτούν κι από τη φυλακή! Δυστυχώς, θα επαναλάβουμε την περίφημη φράση του μακαρίτη Μένιου Κουτσόγιωργα ...«δε δικαιούστε να ομιλείτε»! Άλλωστε συχνά συμπορεύθηκαν με τη «Χρυσή Αυγή», όταν μεσουρανούσε...