«Τηλεοπτικοί αστέρες»…

on .

Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια περνούσαμε καλά, αλλά δεν το εκτιμούσαμε… Το «στρίμωγμα» ήταν πολύ λιγότερο!
Ο Έλληνας είχε γεμάτο το ρεζερβουάρ, ενώ τώρα πάει στο βενζινάδικο και… βάζει ένα δεκάευρο!
Φόρους πλήρωνε λιγότερους, δεν υπήρχε ο ΕΝΦΙΑ, η αγορά ήταν πιο ήπια και το πορτοφόλι «δημιουργούσε τζίρο»! Αλλά ο Έλληνας αυτά ποτέ δεν τα εκτίμησε!
Τις απλές καθημερινές χαρές, τις θεωρούσε δεδομένες… Έτρωγε οικογενειακά, αραχτός στην ταβέρνα… χωρίς μάσκα και τώρα αν στο διπλανό τραπέζι κάποιος… φταρνιστεί, λοξοδρομεί, αφήνοντας… αφάγωτο το κοκορέτσι! Ζούσαμε σε εποχές ξέγνοιαστες και δεν το ξέραμε!
Τηλεοπτικά υπήρχε ένα κράμα… κουλτούρας και υποκουλτούρας. Διάλεγες και έπαιρνες… Ενώ τώρα τα προγράμματα είναι… μονοθεματικά. Βλέπεις στην τηλεόραση ή Ερντογάν ή κορωνοϊό!
Αυτοί οι λοιμωξιολόγοι έχουν γίνει… τηλεοπτικοί αστέρες! Ενημερωμένοι και… καλοντυμένοι (βλέπε Νίκο Σύψα), δίνουν συμβουλές και…τρομοκρατούν τον κόσμο! Διαφωνούν μεταξύ τους και ο κόσμος μπερδεύεται! Μόνο με το Σωτήρη Τσιόδρα αισθάνεται μία ασφάλεια! Τους άλλους τους ακούς, αλλά σου… αποσπά την προσοχή το νεανικό τους ντύσιμο, παρ’ ότι… μεσήλικες και βάλε!
Ακούστηκε μάλιστα, χωρίς να επιβεβαιωθεί, πως επειδή ο κόσμος βαρέθηκε τα Τούρκικα σήριαλ στην τηλεόραση, σκέφτηκαν να τα αντικαταστήσουν με τηλεοπτικά προγράμματα κοινωνικού και ιατρικού περιεχομένου, όπου θα… πρωταγωνιστούν λοιμωξιολόγοι!
Η φινέτσα και η γοητεία δεν τους λείπει και η μεγάλη τηλεθέαση θα είναι εξασφαλισμένη! Το σήριαλ θα διαρκέσει πολύ έχοντας αρκετά επεισόδια, καθώς ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να φύγει σύντομα, αλλά θα… μακροημερεύσει!
Και επειδή το φάρμακο για τον ιό αργεί, οι λοιμωξιολόγοι – αστέρες θα μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας μέσα απ’ τη μικρή οθόνη!
Μέχρι να… ανακοινώσει ο Τραμπ το εμβόλιο, λίγο πριν τις Αμερικανικές εκλογές!
Η Παναγιά μαζί μας!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.