Κάτι σαν να… άλλαξε επιτέλους στη Ελλάδα!

on .

• Νομίζω πως όλοι το βλέπουμε και όσοι ακόμα δεν το ομολογούν. Μια εντελώς άλλη εικόνα δείχνει σήμερα η χώρα μας μέσα κι έξω απ’ αυτή.

Είμαστε πλέον ένα Κράτος πιο οργανωμένο, με νόμους που ισχύουν για τον πολίτη, ο οποίος πάλι έμαθε τώρα και μάλλον για πρώτη φορά, ότι πρέπει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, να το κλέβει λιγότερο, να το σέβεται περισσότερο, γιατί αντιλαμβάνεται και θέλει κι ας μη μπορεί, πολλές φορές, να συμμετέχει στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει σήμερα για να βοηθήσει τη χώρα και τους πολίτες της στις πρωτοφανείς δυσκολίες που μας έτυχαν.
Τώρα ο κορωνοϊός, τώρα άνοιξε η …όρεξη του Ερντογάν για τα Ελληνικά νησιά, τώρα χρειάζεται να εξοπλιστούμε, τώρα πρόσφυγες και μετανάστες μας έχουν πνίξει καθώς τους έκανε… όπλα του ο Τούρκος Πρόεδρος και τους εξαπολύει στον Έβρο για να μας …καταπνίξουν. Τώρα ξύπνησαν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες του «νέου Σουλτάνου» για τα παλιά μεγαλεία της πατρίδας του και, ξεκινώντας από την Ελλάδα, να κάνει τη Μεσόγειο και τους λαούς της …βιλαέτι του!
Δεν ξέρει, ίσως και να μην το πιστεύει, πως «το μυρμήγκι, όταν βγάζει φτερά, πεθαίνει». Εμείς όμως, το ξέρουμε και το πιστεύομε. Όπως επίσης μάθαμε κι εμείς τούτη την εποχή, πράγματα που δεν τα ξέραμε, γι’ αυτό και είχαμε γίνει Κράτος… σκορποχώρι!
Τώρα συνειδητοποιήσαμε πόσο πρέπει να σοβαρευτούμε, να συμμαζευτούμε, από τις σπατάλες μας, από τις… κλεψιές μας, στο ίδιο μας το κράτος, σαν αυτό να ήταν ξένο κι όχι δικό μας, από την «καλή ζωή» και το δόγμα που μας είχε γίνει τρόπος ζωής και αντίληψης «λίγη δουλειά, πολλά λεφτά και εισόδημα μεγάλο»! Πολίτες ενός κράτους που δεν το εμπιστευόμαστε, δεν το συνδράμαμε και από το οποίο μόνο ζητούσαμε, χωρίς να ανταποδίδουμε ή να δίνουμε ελάχιστα απ’ όσα του χρωστούσαμε. Η σχέση μας με το κράτος μας ήταν σχέση κατεργαρέων! Σήμερα, έγινε πλέον σχέση εμπιστοσύνης!
Και όλ’ αυτά, τα πριν αρνητικά μας χαρακτηριστικά, αναγκαστήκαμε, το πιστεύω σοβαρά, να τα αναθεωρήσουμε τώρα και όχι μόνο γιατί μας… «πάτησε η πλάκα το ποδάρι» που λέει κι ο λαός μας, αλλά γιατί μας το εμπνέει με τον τρόπο της και η σοβαρότητα, η εντιμότητα, η απαράμιλλη εργατικότητα, η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα των στελεχών της Κυβέρνησης και των συνεργατών της, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη και απορρέουν από τον ίδιο προς τους συνεργάτες του και το λαό.
Και το πιο θετικό αυτής της εποχής, που μας έφερε, μαζί με τα αρνητικά και τα όποια θετικά της αλλαγής του Ελληνικού λαού, είναι ότι αυτά θα συνεχιστούν σα νοοτροπία πλέον, αφού ξεκινούν από τα μικρά παιδιά!
Η μάσκα στα σχολεία, η εφαρμογή των Νόμων του Κράτους και η συμμόρφωση των παιδιών μέσα στη σχολική ζωή, με τις επιταγές του Κράτους, που είναι προς το συμφέρον όλων και προάγουν το κοινό καλό κάνοντας τα παιδιά παράγοντες φιλαλληλίας και προστάτες των οικείων τους, είναι σίγουρα η ελπίδα και η βεβαιότητα ότι κάτι άλλαξε και κάτι καινούριο και σημαντικό έχει συντελεσθεί στην Ελλάδα! Και ότι αυτό, θα συνεχιστεί πλέον σα νοοτροπία και χαρακτήρας του λαού. Γίναμε επί τέλους, Κράτος με Νόμους και πολίτες νομοταγείς!