Νάταν μόνο ο ιός…

on .

Όσοι έχουν μία σχετικά καλή μνήμη (υπάρχει… και το αλτσχάιμερ!), ασφαλώς θα θυμούνται τη μεγάλη εξόρμηση του νεοέλληνα στα σούπερ μάρκετ, στο διάστημα του πρώτου κύματος του κορωνοϊού!

Το τι χαρτί υγείας και τι ζυμαρικά έφυγαν από τα ράφια, είναι πέρα από κάθε φαντασία! Μερικοί μάλιστα εφοδιάστηκαν και… με τσουβάλια οσπρίων, για παν ενδεχόμενο! 

Και θα ακολουθήσει, σύντομα λένε, το δεύτερο κύμα! Όμως, τώρα που ο Τύπος γράφει για 1.000 κρούσματα την ημέρα, τι πρέπει να περιμένουμε; Και νάταν μόνο ο κορωνοϊός…
Ο Ερντογάν ψάχνει για πετρέλαιο στις θάλασσες και 
των πέντε ηπείρων!
Απ’ την άλλη, ο Ερντογάν… εσωτερικού, δηλαδή η ελληνική αγορά, αγρίεψε επικίνδυνα, με τιμές άπιαστες! Ο κόσμος να δυσκολεύεται αφάνταστα, οι υποχρεώσεις του να τρέχουν!
Μία… ελπίδα τα δισ. που θα έρθουν απ’ την Ευρώπη το 2021, μαζί με τον εορτασμό των 200 χρόνων, της Γιάννας Αγγελοπούλου!
Και ο απλός πολίτης παρακολουθεί απαθής τα τεκταινόμενα… Και να ήθελε να διαμαρτυρηθεί, δεν μπορεί, καθώς απαγορεύονται δια νόμου οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες.
Οι επιδοματικές ανάσες της κυβέρνησης δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, με την ανεργία να βρίσκεται σε πορεία ανοδική και την αγοραστική δύναμη του Έλληνα, να είναι… άκρως καθοδική!
Και μέσα στο βαρύ αυτό κλίμα, όλοι περιμένουν το εμβόλιο που ακόμη αργεί!
Αν τη βγάλουμε «καθαρή» και αυτό το χειμώνα, από κάθε άποψη, να μην το πούμε ούτε… του παπά! (Της ενορίας, όχι του πρώην υπουργού!).
Αλήθεια, αυτό το παιδί τι κάνει, χάθηκε τελευταία…
 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.