Μία χρονιά άθλων για τον Κυρ. Μητσοτάκη!

on .

Με το κλείσιμο ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός έκανε προχτές σε συνέντευξη που έδωσε σε Αθηναϊκό Κανάλι, την πρώτη του ετήσια… αναφορά στον Ελληνικό λαό με τα πεπραγμένα, τα οποία δεν ήταν και λίγα, αν λάβει κανείς υπόψη τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα αυτό το χρόνο.
Με την πρωτοφανή επιθετικότητα της Τουρκίας στον Έβρο, την απειλή των συνόρων μας και την επιχείρηση εισβολής χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, έργο δυσκολότατο η φύλαξη της μεθοριακής γραμμής και η αποπομπή των ξένων, στο οποίο όχι μόνο πετύχαμε, αλλά προστατεύσαμε ολόκληρη την Ευρώπη και ακούσαμε και είδαμε για πρώτη φορά να επαινείται η Ελλάδα, ύστερα από ετών καταφρόνια και προσβολές.
Και ακολουθεί αμέσως ο κορωνοϊός, πρωτοφανής και αδυσώπητη απειλή κι αυτή, για τη ζωή των Ελλήνων πρώτα και την οικονομία της χώρας ύστερα, η αντιμετώπιση της οποίας απαιτούσε μέτρα, πρωτοφανή κι αυτά και δυσβάστακτα από το λαό, με τρίμηνο εγκλεισμό, με αναδουλειά, με αγωνίες, ασθένεια και θανάτους. Πράγματα δηλαδή και δυσκολίες πρωτόγνωρες, όχι μόνο για μια Κυβέρνηση, με πρωθυπουργό και υπουργούς που δεν είχαν προλάβει ακόμα να …ζεστάνουν τις καρέκλες τους. Και όμως, δουλεύοντας αδιάκοπα και με ψυχή, με σοβαρότητα, με εντιμότητα και ευθύνη απαράμιλλη, κατάφεραν να ΠΡΩΤΕΥΣΟΥΝ και να αφήσουν όλο τον κόσμο εντός και εκτός Ευρώπης έκπληκτο, για την επιτυχέστερη αντιμετώπιση της πανδημίας, στην Ελλάδα.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Άθλο αποτελεί για την Κυβέρνηση αυτή και το κοινωνικό της πρόσωπο! Μέσα σ’ όλη αυτή τη λαίλαπα των δυσκολιών, η Δημόσια υγεία μας, ανέβηκε σε ποιότητα κατακόρυφα. Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία, στο μέτρο του δυνατού, βοηθήθηκαν και ξέρουν οι πάντες πλέον ότι είναι στη συνεχή φροντίδα του Πρωθυπουργού, ανεξάρτητα από το αν και πόσο μπορεί σήμερα να τους βοηθήσει.
Μέσα σε όλ’ αυτά, πρέπει να δούμε την ειδοποιό διαφορά με άλλες Κυβερνήσεις που οι προεκλογικές εξαγγελίες και κυρίως αυτές των μεταρρυθμίσεων εξαγγέλλονταν μεν, ποτέ δεν εφαρμόζονταν δε. Σήμερα όμως οι εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης είναι στην ημερήσια διάταξη, των Νομοσχεδίων και άμεσων εφαρμογών.
Θα μείνει, πιστεύω προσωπικά, κλασσικό παράδειγμα θέλησης, αποτελεσματικότητας, συνέπειας και ευθύνης Κυβερνητικής η σε χρόνο ρεκόρ μετάβαση της χώρας μας, από την ατέρμονη γραφειοκρατία, στις ψηφιακές δομές, που διευκολύνει τις σχέσεις Κράτους και πολιτών.
Δεν είναι λοιπόν φυσικό, χωρίς καμιά υπενθύμιση από κανέναν, ούτε καν από τον Πρωθυπουργό, αναλογιζόμενος το έργο που έγινε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, ο κάθε Έλληνας να λέει αυτό που λένε και που αναγνωρίζουν όλοι πλέον, φίλοι και μη, του Μητσοτάκη:
Ευτυχώς, που έτυχαν όλα τα δύσκολα, στην Πρωθυπουργία του Κυρ. Μητσοτάκη, που αξιολόγησε τους συνεργάτες του, που ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το καράβι στη μπουνάτσα και στην τρικυμία και που εμπνέει παντού εκτίμηση και σεβασμό. Αυτός, θα είναι μια άλλη διακυβέρνηση της Χώρας!
Από τα χέρια του θα βγει μια άλλη Ελλάδα! Μια καλύτερη Ελλάδα!