Το χρήμα...ουδείς εμίσησε!

on .

• Δυστυχώς με αυτά που ακούω και βλέπω (...διαβάζοντας) αρχίζω να ντρέπομαι για την δουλειά μου, το λειτούργημα του Νοσηλευτή.
Λόγος βέβαια η δημοσίευση κάποιων υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου για «απαίτηση» χορήγησης του «τιμητικού βοηθήματος» από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για όσους υπηρέτησαν στην «πρώτη γραμμή» λόγω sars-cov-2 στην κλινική Λοιμωδών Νόσων.
Ακόμη μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι τα Λοιμώδη νοσήματα θα υπάρχουν συνέχεια και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος ασθενής να έρθει στο χώρο του νοσοκομείου ακόμη και μη γνωρίζοντας ότι φέρει κάτι το λοιμώδες.
Δεν «μου τρέχουν από τα μπατζάκια» τα χρήματα, αλλά δεν θεωρώ σωστό να απαιτώ την καταβολή χρηματικής αμοιβής από ένα ίδρυμα Ν.Π.Ι.Δ επειδή πιστεύω ότι θίγομαι που το πήραν οι άλλοι.
Και εγώ προσωπικά υπηρέτησα «κατ’ ανάγκη» της υπηρεσίας στην Κλινική Λοιμωδών νοσημάτων και ΔΕΝ δέχομαι οποιαδήποτε καταβολή (πέραν του μισθού και των υπερωριών μου). Εργάζομαι για την προαγωγή της υγείας όλων, αμείβομαι για την εργασία μου και σε σχέση με κάποιους, για μένα δεν ισχύει η ρήση «γλυκάθηκε η γριά στα σύκα».
Μόνοι μας λοιπόν, ωθούμε τους συνανθρώπους μας να σκέφτονται ότι κάνουμε την δουλειά μας για να έχουμε και «άλλες» απολαβές πάσης φύσεως... οικονομικές, ανταποδοτικές (δώρα, διακοπές, χαμηλές χρεώσεις) κλπ.
Υ.Γ.: Όταν καταλαγιάσει κάποτε και αυτή η πανδημία, όταν επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, όταν όλοι θα εφησυχαστούν και δυστυχώς θα αποσπαστεί η προσοχή τους (ΜΗ φορώντας μάσκα ή γάντια), όταν η αντισηψία των χεριών έρθει σε δεύτερη μοίρα... θα αναζωπυρωθούν καταστάσεις περίεργες που δεν θα τις «ξεπλένει» κανένα τιμητικό βοήθημα. Και κατανοήστε τις λέξεις «ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ» και όχι μισθός ή υπερωρία!!!

* Ο Στέφανος Χρηστογούλας είναι Νοσηλευτής (ΔΕ)