Υπάρχουν και σήμερα οι καλοί Σαμαρείτες!

on .

 Ο νομοταγής και φιλήσυχος πολίτης στενοχωρείται και απογοητεύεται, όταν ακούει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι συνέβει το Άλφα ή το βήτα δυσάρεστο γεγονός, στην πατρίδα του, ή ευρύτερα στον κόσμο.

Εγκλήματα, ληστείες, κλοπές κλπ., δεν λείπουν, σχεδόν κάθε μέρα, από τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες· η ευχάριστη είδηση έγινε είδος σπάνιο.
Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος, λόγω του προπατορικού αμαρτήματος, έχει μέσα του την τάση τη ροπή, προς το κακό. Το κακό εύκολα το κάνει ο άνθρωπος, το καλό γίνεται δύσκολα,

γιατί έχει πάντα ένα κόστος, όσο μικρό κι αν είναι.
Απορεί λοιπόν και διερωτάται κάθε σωστός άνθρωπος:
-Δεν γίνεται κανένα καλό σήμερα;
- Εκυριάρχησε το κακό στον κόσμο;
- Μας εγκατέλειψε ο Θεός;
- Ο διάβολος κυβερνά τον κόσμο;
- Άδειασε ο κόσμος από Ανθρώπους;
-Πρέπει να έλθει πάλι ο Διογένης, με το φανάρι του, να αναζητήσει Ανθρώπους;
Ευτυχώς, τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει:
- Ο παντοδύναμος Θεός κυβερνά και θα κυβερνά τον κόσμο αιωνίως.
-Το καλό θα υπερισχύει πάντοτε του κακού.
- Υπάρχουν και σήμερα και θα υπάρχουν πάντοτε και μάλιστα πολλοί, Άνθρωποι με Άλφα κεφαλαίο, οι οποίοι πράττουν και δεν θα αποκάμουν ποτέ να πράττουν (όπως λέει ο Απόστολος Παύλος) το Αγαθόν, γιατί πιστεύουν σ’ αυτό και ικανοποιούνται μόνον από τη χαρά, που πλημμυρίζει τη ψυχή και τη καρδιά τους, όταν πραγματοποιούν τις θεάρεστες πράξεις τους.
Τα ονόματα όμως των ανθρώπων αυτών, δεν θα τα βρούμε στις εφημερίδες, ούτε στα δελτία ειδήσεων, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός των πράξεών τους· κίνητρό τους είναι μόνο η αγάπη και η συμπόνια προς τους πάσχοντες συνανθρώπους τους.
Αμέτρητοι είναι και σήμερα, στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι της ανιδιοτελούς προσφοράς, οι καλοί σαμαρείτες. Οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν αυτό που λέει ένα κινέζικο ρητό: «λίγο άρωμα μένει πάντα στο χέρι εκείνου που προσφέρει τριαντάφυλλα».
Ενδεικτικά μόνο, θ’ αναφέρω εδώ μερικές κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι, παρά τις μικρές τους αμοιβές προσφέρουν πολλά στους συνανθρώπους τους: το προσωπικό των νοσοκομείων (κυρίως αυτή την εποχή), οι αστυνομικοί, το προσωπικό του λιμενικού σώματος, που παλεύει νύκτα και μέρα με τα κύματα, για να σώσει ζωές, οι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας, που παίζουν τη ζωή τους τους κορώνα – γράμματα κάθε στιγμή και γενικά οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό και στα ιδανικά της φυλής μας.
Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι νομοταγείς και φιλήσυχοι πολίτες, όσο πληθαίνουν τ’ αγκάθια, θα πληθαίνουν και τα κρίνα.