Άστοχες ενέργειες...

on .

Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, οι άστοχες ενέργειες (με δόλο ή χωρίς), είναι εκείνες, που δημιουργούν τα προβλήματα! Εάν, στις ανθρώπινες ενέργειες, επικρατούσε η λογική, οι ...παρενέργειες θα ήταν πολύ περιορισμένες! (Δεν μιλάμε για πλήρη εξάλειψη...)
Όλα τα «απόνερα» από την κάθε μορφής αστοχία, είτε στο περιβάλλον, είτε στην «ιστορική μνήμη» ενός λαού, είτε στις σχέσεις ατόμων και λαών, όλες αυτές τις «δυσλειτουργίες» θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στον παράγοντα άνθρωπο! (Και κυρίως σε αυτόν, που έχει μία μορφή εξουσίας...)
Στις άστοχες ενέργειες και σφόδρα βλαπτικές, για την «ιστορική μνήμη» των Ελλήνων, υπήρξε η... γραπτή τοποθέτηση, «περί συνωστισμού» των Ελλήνων στην Σμύρνη το ’22!
Μία θέση ψεύτικη και ιστορικά επικίνδυνη, για τις μέρες του ξεριζωμού! (Και το άσχημο είναι, πως... τα γραπτά μένουν!)
Άλλη μεγάλη αστοχία... έρχεται εξ Ανατολών! Οι γείτονες είναι «αναγκασμένοι» να ζούν ειρηνικά!
Αυτή την αρχή, δεν ασπάζεται ο Ταγίπ Ερντογάν! Θέλει να είναι κυρίαρχος... βουνών και θαλασσών, όπου γης! Υπουργός του δηλώνει με κομπασμό, πως οι Τούρκοι είναι 83 εκατομμύρια άνθρωποι, σημειώνοντας πως αυτό, δεν το λέει... για εκφοβισμό, αλλά καταγράφει μία αλήθεια! (Το... πιάσαμε το υποννοούμενο!)
Αλλά και στην... ενδοχώρα, πολλές ενέργειες είναι άστοχες και λίαν επικίνδυνες! Όπως είναι... ο συνωστισμός της Μυκόνου, που βάζει σε μπελά, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χρδαλιά! (αλλά πρωτίστως, την καλή υγειονομική κατάσταση της χώρας!)
Η Μύκονος έχει το όνομα και όλη η Ελλάδα, το μαύρο χάλι!
Κυρίως οι νεοέλληνες, παρόντος του κορωνοϊού, ξεθάρρεψαν και κάνουν «επικίνδυνα παιχνίδια», αγνοώντας πως ολόκληρο τον κόσμο, τον έχουν ...ζώσει φίδια!
Και ενώ όλοι οι επιστήμονες θα περίμεναν ο Έλληνας να είναι συγκρατημένος, αυτός... τους διαψεύδει, κολυμπώντας μεθυσμένος! (Δίνοντας μάχη, να καλύψει το χαμένο έδαφος της καραντίνας!)
Με τη νοοτροπία αυτή του Έλληνα, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, χάνουν... τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πιάνοντας ξανά δουλειά, προσφέροντας πολύ ενημέρωση και... λίγο εκφοβισμό! Για το καλό του!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.