Ο… 36χρονος!

on .

● Τρία «νούμερα» ήταν εκείνα που μονοπώλησαν την ειδησεογραφία τον τελευταίο μήνα! (Και πού είσαι ακόμη…). Τα νούμερα αυτά ήταν το 34, το 35 και το 36! Τα δύο πρώτα… πρώτα και με διαφορά. Το τρίτο, το 36, στην τελευταία θέση και καταϊδρωμένο!
Βούηξαν τα αυτιά των ακροατών και των τηλεθεατών, ακούγοντας ακατάπαυστα για την οδύσσεια της 34χρονης, αλλά και της 35χρονης!
Οι πολιτικοί μας αυτό το μεγάλο διάστημα πέρασαν στην αφάνεια! (Παρά… τον πόθο για προβολή!). Στη «μπάντα» πήγαν ακόμη ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο, που κρατάνε τα πρωτεία… του κορωνοϊού!
Η δε ελληνική οικονομία και οι εργαζόμενοι, που σαν άλλοι… Άτλαντες, προσπαθούν να την κρατήσουν όρθια, βρίσκονται σταθερά στην τελευταία θέση, στη δημοσιογραφία και στην κυβερνητική… ανυποληψία!
Τα κανάλια, σχεδόν μονοθεματικά, εξήγησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης με το βιτριόλι! Δεν λέμε, το θέμα ήταν πράγματι σοβαρό, αλλά ένα «μέτρο» καλό κάνει…
34… αναλύσεις για την παθούσα, 35… αναθέματα για τη… ζηλοφθονούσα! Και… 69 ανταποκρίσει των ρεπόρτερς! Θείοι, κουμπάροι, ξαδέρφια, γιαγιάδες και γείτονες, τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Και ο τηλεθεατής, αρχικά παρακολουθεί, μετά δυσανασχετεί και τελικά αγανακτεί! Σαφώς οι δημοσιογράφοι έχουν μερίδιο ευθύνης… (Ίσως, τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία, θα μπορούσε να… συμπεριλάβει και αυτούς στο άρθρο για… διαγωγή κοσμία!).
Γιατί, πέρα από το θλιβερό συμβάν της 34χρονης, με την 35χρονη, ή τον 40χρονο που «πλακώθηκε» με τον 50χρονο για μια θέση πάρκινγκ, υπάρχουν και άλλα καυτά θέματα στην ελληνική κοινωνία!
Η οικονομία ξεθεμελιώθηκε, η πανδημία της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Και ο ιός ακόμη πετάει φλόγες αναζωπύρωσης!
Η φτώχεια μεγαλώνει, το πορτοφόλι αδειάζει! Και ένας… 36χρονος συλλαμβάνεται, γιατί έκλεψε απ’ το φούρνο ένα καρβέλι ψωμί! Και ο ρεπόρτερ περνάει την είδηση στα ψιλά… Έριξε το βάρος στην 34χρονη και στην 35χρονη! Ο… 36χρονος, μπορεί να περιμένει!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.