Η απίστευτη υποκρισία της Όλγας Γεροβασίλη...

on .

ΜΕ ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις επιδόσεις και της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ εννοούμε. Δυστυχώς αδυνατεί να βρει το βηματισμό του και να υπηρετήσει με επάρκεια το θεσμικό του ρόλο.

Όχι πως μας νοιάζει η προοπτική του, αλλά σε μία δημοκρατία η αντιπολίτευση είναι εκ των πυλώνων της, που με την κριτική και τις προτάσεις της συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη υπέρ των πολιτών λειτουργία της. Επιπροσθέτως δε, αν ενεργεί σωστά, είναι ανασχετικός παράγων των κυβερνητικών αυθαιρεσιών.

ΔΕΝ θα επιδοθούμε σε γενικότητες, που δε συνεισφέρουν τίποτε ουσιαστικό στην άρθρωση δημόσιου λόγου. Για αυτό και θα είμαστε συγκεκριμένοι και εξ αφορμής μίας ερώτησης στη Βουλή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού κ. Όλγας Γεροβασίλη. Θέμα της οι απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης κατά το διάστημα της δίμηνης καραντίνας λόγω κορωνοϊού, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πολύ ενδιαφέρον και ενδεχομένως με το δίκιο της να εξανέστη η βουλευτής και να θέλει να μάθει τι, πως και γιατί.
ΕΝΤΑΞΕΙ λοιπόν, ορθώς έπραξε η κ. Γεροβασίλη. Ας κάνει όμως τον κόπο να πει στους πολίτες για τις «αναθέσεις», που έχουν γίνει προς το ακτινοδιαγνωστικό της κέντρο στην Άρτα, από το τοπικό κρατικό νοσοκομείο. Εννοούμε την παραπομπή ασθενών του στο ιατρείο της, με το πρόσχημα ότι είχαν υποστεί βλάβη τα «μηχανήματά» του! Ούτε μία, ούτε δύο φορές και φυσικά μιλάμε για χιλιάδες ευρώ και που η υπόθεση απασχόλησε τις αθηναϊκές κι όχι μόνο εφημερίδες! Ότι εκείνη απαντούσε πως... χάρη έκανε και εξυπηρετούσε τους ασθενείς, δεν αναιρεί το σκανδαλώδες του θέματος.
ΒΕΒΑΙΩΣ και δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση -που αναμένεται να απαντήσει- το τι έπραττε η πρώην υπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Έχει όμως πάντα ισχύ το «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί». Πέραν αυτών θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν μας έλεγε η συχνά - πυκνά μαινόμενη κ. Γεροβασίλη, για ποιό λόγο παριστάνει την στρουθοκάμηλο για όσα συμβαίνουν στην Ήπειρο με τις απευθείας αναθέσεις, εν ονόματι της ...αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και του δήθεν ...κατεπείγοντός τους!
ΕΙΝΑΙ αδύνατο να μη γνωρίζει τίποτε, να μην άκουσε, να μην είδε και να μη διάβασε για τη «βιομηχανία» στήριξης των πελατειακών συστημάτων, που ρουφούν με απληστία το δημόσιο χρήμα και που έχουν καταντήσει κυριολεκτικώς μάστιγα για το λαό και τον τόπο! Και το λέμε διότι υποθέτουμε πως δεν ήρθε από άλλο πλανήτη! Ούτε ότι μπορεί να πληροφορείται τα της κυβέρνησης και δήθεν να έχει άγνοια για τα του τόπου της, όπως φυσικά και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπεριφέρονται ως ...επισκέπτες στην Ήπειρο!
ΓΝΩΡΙΖΕΙ η, κατά τη Συριζαίικη διάλεκτο ...«βουλεύτρια» και πολύ καλά μάλιστα τι συμβαίνει στην Περιφέρεια Ηπείρου, επί παραδείγματι. Διότι υπήρξε περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής στο παρελθόν της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, οπότε κάτι θα υπέπεσε στην αντίληψη της. Και τότε όμως ποιούσε τη νήσσα! Απέφευγε επιμελώς να ασκήσει κριτική στον κ. Καχριμάνη για τις απευθείας αναθέσεις και πολλά άλλα, όπως και εκείνος ...αβρόφρων υπήρξε απέναντί της. Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας ...«κράτα με, να σε κρατώ, να διαβούμε το γκρεμό»!
ΕΙΝΑΙ αδύνατο να μην πληροφορείται λοιπόν και τώρα τις επιδόσεις της Περιφερειακής Αρχής και της, υπό του κ. Μωυσή Ελισάφ, Δημοτικής Αρχής, για την οποία τις τελευταίες ημέρες τόσος θόρυβος γίνεται, με τις χωρίς καμιά πολιτική ηθική απευθείας αναθέσεις και πλείστα όσα ακόμη! Ούτε η των Ιωαννίνων ετέρα βουλευτής κ. Μερόπη Τζούφη έμαθε για τα τερτίπια του -κατά δήλωσή του- Αριστερού (με αποκούμπι εσχάτως τη ΝΔ) δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ! Εδώ χαλάει ο κόσμος κι εκείνες ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο ...πλην Ιωαννίνων!
ΕΝ κατακλείδι, λέμε πως για να είναι πειστικός ο αντιπολιτευτικός λόγος, δεν πρέπει να αφήνει στο απυρόβλητο για λόγους σκοπιμότητας όσα δεν βολεύουν, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι και οι ασκούντες κριτική διευκολύνουν με τη στάση τους τη διαπλοκή και την πολιτική συναλλαγή. Αν δεν τολμούν να πράξουν όσα επιβάλλονται, τότε ας μην ασχολούνται με όσα «καίνε» κι ας αρκεστούν στο ρόλο του χειροκροτητή στη Βουλή και του υμνωδού του αρχηγού τους, εισπράττοντας ακόπως την παχυλή αμοιβή τους. Είναι προτιμότερο από το να αυτογελοιοποιούνται.