Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της..

on .

Έχει αποδειχθεί ότι οι εξ Ανατολών γείτονές μας, στις σχέσεις τους με τις άλλες χώρες, δεν εφαρμόζουν τους κανόνες και τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά μια δική τους Αρχή, που λέει ότι: «Έκαστος έχει τόσα δικαιώματα, όσα είναι σε θέση να υπαρασπιστεί». Την Αρχή αυτήν εφαρμόζουν και κάθε φορά που θέλουν να δοκιμάσουν την αποφασιστηκότητα και τις αντοχές της χώρας μας.
Κατά τα πρόσφατα γεγονότα του Έβρου, η Πατρίδα μας απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, δηλ. την εδαφική της ακεραιότητα, την Εθνική της ανεξαρτησία, την ελευθερία της, την ασφάλεια του

λαού της κ.λ.π.
Τα παραπάνω γεγονότα, δίδουν, νομίζω, στους αρμόδιους φορείς της χώρας μας, αλλά και σε κάθε απλό πολίτη, την ευκαιρία να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα, εννοείται ότι και η γειτονική χώρα, θα βγάλει τα δικά της, οδυνηρά για τον εαυτό της, συμπεράσματα, που ελπίζω να της γίνουν μάθημα για το μέλλον· αν δεν της γίνουν, «κακό του κεφαλιού της».
Προτού αναφερθώ στις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα που αφορούν στη δική μας χώρα, ήθελα να κάμω μερικές επισημάνσεις, που αφορούν στην άλλη πλευρά, αν και είναι γνωστοί οι προσφιλείς της τρόποι ενέργειας, για τη δημιουργία αμφισβητήσεων και τετελεσμένων γεγονότων, σε βάρος της πατρίδας μας.
Μέχρι τότε, ο κ. Ερντογάν διακήρυττε ότι εγκλωβίζει στη χώρα τις ορδές των μεταναστών και προσφύγων και δεν τους επιτρέπει να κατακλύσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη (εννοείται με το αζημίωτο). Απεδείχθει ότι αυτοί μεταφέρονταν στον Έβρο με Τουρκικά αυτοκίνητα και εξαναγκάζονταν, από τους Τούρκους στρατιωτικούς, να επιχειρούν να περάσουν απέναντι, με κίνδυνο της ζωής τους και όταν δεν εκτελούσαν τις εντολές τους, δέχονταν απειλές και ξυλοδαρμούς. Εχρησιμοποιούνταν δηλ. οι πρόσφυγες (άνδρες και γυναικόπαιδα) απάνθρωπα, για την εξυπηρέτηση των σκοπών της γειτονικής χώρας. Όμως, μια χώρα δεν μπορεί να θεωρείται πολιτισμένη, χωρίς σεβασμό προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Συνεχώς, οι Τούρκοι στρατιωτικοί, προσπαθούσαν να δοκιμάσουν την αντοχή, το θάρρος και την υπομονή των τμημάτων μας (στρατιωτικών και αστυνομικών) με πυροβολισμούς (προς το μέρος μας), πρόκληση πυρκαγιών κ.λ.π. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία, με πρόσχημα το μεταναστευτικό, θέλησε να κάμει μια δοκιμή στον Έβρο· την χρειαζόταν η ίδια. Εμείς δεν περιμέναμε τα γεγονότα αυτά, για να μάθαμε ποιοί είναι οι ευσεβείς πόθοι, οι στοίχοι και τα σχέδια (μακρόπνοα) της γείτονος, για την χώρα μας. Μας τα έχουν αποκαλύψει, προ πολού, οι ίδιοι, με τους ιδεαλισμούς τους, τις θεωρίες της γαλάζιας πατρίδας και του Στρατηγικού βάθους και μας τα υπενθυμίζουν κάθε μέρα, με λεκτικές απειλές, αμφισβητήσεις νησιών μας, αεροπορικές παραβιάσεις εναέριου χώρου μας κ.λ.π.. Όπως γράφει ο Τσώρτσιλ στα απομνημονεύματά του, «το ανθρώπινο γένος δεν μπορεί να προοδεύσει χωρίς ιδεαλισμό, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως υψηλός και ευγενής ιδεαλισμός εκείνος, που αποβαίνει εις βάρος άλλων λαών και αδιαφορεί για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών».
Παρακολούθησα, με πολύ ενδιαφέρον, από τα ΜΜΕ, τα γεγονότα του Έβρου, καθ’ όσον είχα τον απαιτούμενο χρόνο και έχω σχετική γνώση της περιοχής εκείνης. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου Εθνικής Υπερηφάνειας, Ασφάλειας και γενικά Ηθικής ικανοποίησης, τα οποία μου δημιούργθηκαν, όπως, πιστεύω και σε κάθε Έλληνα, ο οποίος τα παρακολούθησε, με οποιονδήποτε τρόπο. Έκανα ορισμένες σκέψεις και επισημάνσεις, κάποιες εκ των οποίων, ίσως ενδιαφέρουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Η πίστη όλων των τμημάτων στα δίκαια της πατρίδας μας και στα ιδανικά της φυλής μας, εχαρακτήριζε τις ενέργειές τους, εχαλύβδωνε τη θέλησή τους και ενίσχυε την υπομονή τους. Στις προκλήσεις της άλλης πλευράς, ενεργούσαν ψύχραιμα και αποφασιστικά και αποκαθιστούσαν τις φθορές του φράκτη ταχέως και αποτελεσματικά. Η σταθερότητα και το θάρρος των φρουρών μας, ήταν οι αρετές τους οι οποίες, ασφαλώς, έκαναν ευνοϊκή εντύπωση ακόμη και στον ίδιο τον αντίπαλο. Φυσικά, η παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών ηγητόρων (Πρωθυπουργού, αρμοδίων Υπουργών, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ.λ.π.) στο χώρο των γεγονότων ήταν καθοριστικής σημασίας, για το ηθικό και την αγωνιστικότητα των εμπλεκομένων τμημάτων μας. Δεν υπήρξε, ευτυχώς κανέναν μπέρδεμα αρμοδιοτήτων και ευθυνών, όπως, συνήθως, συμβαίνει κατά την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων (πλημμυρών, πυρκαγιών κ.λ.π.). Η ύπαρξη του φράκτου αποδείχθηκε αναγκαία, όπως και ενίσχυσή του, αλλά και η επέκτασή του· με ικανοποίηση πληροφορήθηκα, ότι γίνονται δωρεές ατόμων, και οργανισμών, για το σκοπόν αυτόν.
Κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία επισκέφθηκαν την περιοχή του Έβρου και είδαν, από ελικόπτερο (με τον Πρωθυπουργό μας) τα εξελισσόμενα γεγονότα, πιστεύω να κατάλαβαν καλά, ποιοί προμαχούν της Ευρώπης, τώρα και 2500 χρόνια (μάχη Θερμοπυλών, ναυμαχία Σαλαμίνας 480 π.Χ. ) και τι παιχνίδια παίζει, σε βάρος της χώρας μας, η Τουρκία.
Αυτές τις μέρες, ο κ. Ερντογάν συζητά, με την Αλβανία για να εγκαταστήσει στην Β. Ήπειρο, τριάντα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με ότι αυτό συνεπάγεται, για την εκεί Ελληνική μειονότητα και τα Βόρεια σύνορά μας, σε δεδομένη μελλοντική στιγμή.
Οι κάτοικοι της περιοχής, έδειξαν (ποικιλοτρόπως), όπως πάντα, την εντυπωσιακή τους συμπαράσταση προς τους φρουρούς μας (τρόφιμα, νυκτερινές περιπολίες οι άνδρες κ.λ.π.). Αυτοί και οι νησιώτες του Αιγαίου είναι οι Ακρίτες μας που φυλάνε Θερμοπύλες.
Από την εκάστοτε Κυβέρνηση της χώρας μας, πρέπει να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα και να δημιουργούνται σ’ αυτούς κίνητρα, για την παραμονή στον τόπο τους, ιδίως των νέων (οικονομικές ελαφρύνσεις, δημιουργία μικρών βιομηχανικών και βιοτεχνιών με χαμηλότοκα δάνεια κ.λ.π.). Κίνητρα επισης πρέπει να υπάρχουν και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε όχι μόνο να μην αποφεύγεται, αλλά και να επιδιώκεται η υπηρέτησή του (προσωπικού) στις προαναφερθείσες περιοχές.
Παρακολουθώντας τα γεγονότα του Έβρου, οι ελάχιστοι, ευτυχώς, Έλληνες, οι οποίοι μεμψιμοιρούν όταν η χώρα μας προβαίνει σε κάποια δαπάνη πολεμικού υλικού (δυστυχώς πάντοτε μικρή), λέγοντας ότι θα έπρεπε να δαπανηθούν τα χρήματα για κοινωφελή έργα πιστεύω να πήραν μια μικρή γεύση περί του τι θα συμβεί, όταν υπάρξει πολεμική εμπλοκή με τους εξ Ανατολών γείτονές μας. Η πολεμική εμπλοκή τότε μόνο θα αποτραπεί, όταν η χώρα μας είναι έτοιμη προς πόλεμον, ανά πάσα στιγμή. Η ισχύς για μια χώρα σημαίνει ασφάλεια και ειρήνη.
Η διπλωματία, φυσικά, έχει τον πρώτο λόγο, για τη συνεννόηση των Λαών και την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών, αλλά όπως λέει ο Τσώρτσιλ στα απομνημονεύματά του: «Καμιά εξωτερική πολιτική δεν έχει αξία, εάν δεν υπάρχει ανάλογος δύναμις όπισθεν αυτής και δεν υπάρχει η προθυμία του Έθνους να υποβληθεί στις αναγκαίες θυσίες, για να δημιουργήσει τη δύναμη αυτή.