Και οι Έλληνες ευγνωμονούν γιατρούς και νοσηλευτές...

on .

Αυτό που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα, να χειροκροτούν οι άνθρωποι στα μπαλκόνια, να κορνάρουν θριαμβευτικά τα αυτοκίνητα στους δρόμους, όπως στις μεγάλες πολιτικές ή ποδοσφαιρικές νίκες, ήταν και είναι τόσο συγκινητικό, γιατί γίνονταν για κείνους, γιατρούς και νοσηλευτές, που ούτε έβλεπαν ούτε άκουγαν τους ευγνώμονες χειροκροτούντες, κλεισμένοι καθώς ήταν στα Νοσοκομεία, παλεύοντας σκληρά και με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, τον μεγάλο του κόσμου και των Ελλήνων εχθρό, τον κορωνοϊό.
Η αναγνώριση αυτή του έργου και της προσφοράς  του ιατρικού μας δυναμικού και του  νοσηλευτικού μας προσωπικού είναι μια τόσο αναγκαία και τόσο μεγαλειώδης πράξη για το λαό, σχεδόν όσο μεγαλειώδης και αξιοθαύμαστη είναι και η προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού.
Στο μεγάλο δόσιμο αυτών των επιστημόνων αξίζει και μετράει και η δική μας αναγνώριση και ευγνωμοσύνη προς αυτούς, η οποία εκδηλώθηκε με αυτόν τον πρωτοφανή, για τα δικά μας χρονικά, τρόπο και ήταν συγκινητικά υπέροχο!
Μακάρι να το κάναμε και όλες οι πόλεις αυτό, γιατί παντού οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι η πρώτη και η τελευταία μας ελπίδα και είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή της μάχης, με την πιθανότητα, αν όχι βεβαιότητα, να είναι και τα ...πρώτα θύματα, του κορωνοϊού.
Τους αξίζουν και ...επιδόματα που δεν πιστεύω να τους δίνει η Πολιτεία και ευγνωμοσύνη που τους χρωστούμε εμείς και επιβάλλεται κάπως να τους τη δείξουμε, έστω και μ' αυτόν το φτωχό τρόπο, ενός χειροκροτήματος, όπως οι Αθηναίοι αν όχι τραγουδώντας, όπως οι φιλόμουσοι Ιταλοί.
Αν πειθαρχούσαν  κιόλας οι Έλληνες και δεν εννοούσαν τους Νόμους μόνο σαν άσκηση …υπερκερασμού τους, ψάχνοντας  δηλαδή για τρόπους παραβάσεώς τους, θα είμαστε, σίγουρα πολύ καλύτεροι. Σ’ αυτό το …Εθνικό σπορ επιδίδονται οι περισσότεροι εξ ημών, ακόμα κι όταν, όπως τώρα, με τον κορωνοϊό, απειλείται η ζωή μας. Τι είδους …εξυπνάδα είναι αυτή, δεν μπορώ να καταλάβω.
Κλείσιμο στα σπίτια μας επιβάλλουν οι αρμόδιοι, κατά χιλιάδες στη συναυλία χτες, κατά εκατοντάδες στα σούπερ μάρκετ όλες τις μέρες και αυτό θα γινόταν και σε όλα τα καφέ και τα φαγάδικά αν δεν τα είχε κλείσει η Κυβέρνηση και δεν είχε βάλει τεράστια πρόστιμα στους παραβάτες.
Είναι περίεργη η ψυχολογία μας και είναι περίεργη ακριβώς επειδή είμαστε έξυπνος λαός, αλλά όσον και όταν αφορά στο συμφέρον μας, ενεργούμε ...βλακωδώς!
Άλλο κουσούρι έχουμε, αλλά δεν είναι της ...ώρας να το δούμε. Τώρα, τα της ώρας είναι να  κλειστούμε στο σπίτι μας, να ηρεμήσουμε και λίγο, απ’ το πολύ το έξω και να κάνουμε και μια μικρή θυσία για τους άλλους, ακόμα κι αν εμείς δεν κινδυνεύουμε, τουλάχιστον να πεθάνουμε, από τον κορωνοϊό.
Αυτό είναι της ώρας κι αυτό επιβάλλεται να κάνουμε, όπως και το να λέμε στους πρωτεργάτες της σωτηρίας μας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ