Από το «Μένουμε Ελλάδα» στο «Μένουμε Σπίτι»...

on .

Πρώτα ήταν το «Μένουμε Ελλάδα», που μας γέμιζε χαρά και όμορφες εικόνες από την πατρίδα μας. Μετά, ήρθε το «Μένουμε Ευρώπη», που εξέφραζε την αγωνία μας για το μέλλον της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Σήμερα, έχουμε το «Μένουμε Σπίτι», που μας προστατεύει από την αόρατη απειλή του κορονοϊού και μας διδάσκει ατομική υπευθυνότητα και σεβασμό προς τα αδύναμα μέλη της κοινότητας.
Η ζωή μας άλλαξε δραματικά και ακαριαία. Φυσικά, δεν αποτελώ εξαίρεση, έκλεισα τα πολιτικά μου γραφεία σε Γιάννενα και Αθήνα και αμέσως προσαρμόστηκα στα νέα δεδομένα. Η μέρα ξεκινάει με ένα άτυπο «προσκλητήριο», μέσω Skype και Facetime, για επικοινωνία με την οικογένεια και τους συνεργάτες μου. Το τηλέφωνο και το διαδίκτυο, που ούτως ή άλλως είναι τα βασικά εργαλεία της δουλειάς μου, έχουν πάρει φωτιά. Καθημερινά, έχω δεκάδες επικοινωνίες με τους συμπολίτες μου στα Γιάννενα και τα χωριά, τους ενημερώνω για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με απλό και κατανοητό τρόπο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ηλικιωμένους.
Παράλληλα, αναλαμβάνω και μεταφέρω στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, πληροφορίες και προβληματισμούς που αντλώ απ’ τις επαφές μου με τις διοικήσεις, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και μονάδων υγείας των Ιωαννίνων αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, είτε πρόκειται για ξενοδόχους, εμπόρους, παραγωγούς και επιχειρηματίες, είτε για απλούς ιδιώτες που έχουν κάτι χρήσιμο να πουν.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με αποτελεσματικότητα και την ύψιστη υπευθυνότητα, γεγονός που αναγνωρίζουν φίλοι και αντίπαλοι. «Μένουμε Σπίτι» λοιπόν, προς όφελος όλων και ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων. Όταν με το καλό όλα τελειώσουν θα έχουμε βγει όλοι σοφότεροι, πιο προσγειωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το Απρόοπτο που πάντα θα υπάρχει στη ζωή μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ