Κράτος οργανωμένο  και αποτελεσματικό!

on .

- Γράφει ο ΑΝΤ.ΦΟΥΣΑΣ Δικηγόρος Αθηνών – πρώην Υπουργός

 Επιτακτική αισθάνομαι την ανάγκη, προεχόντως ως Έλληνας πολίτης, να διατυπώσω δημόσια την μεγάλη ικανοποίησή μου, διότι το Ελληνικό Κράτος και ειδικότερα η σημερινή Κυβέρνηση, σε δύο πολύ σοβαρά και λίαν επικίνδυνα θέματα, ενήργησε άμεσα, οργανωμένα και αποτελεσματικά.
Αναφέρομαι, όπως είναι αυτονόητο, στην επιδημία του κορωνοϊού και στο μεταναστευτικό, όπως, δυστυχώς, προωθείται από την Τουρκία στον Έβρο και στα νησιά μας στο Αιγαίο. 

Και τα δυο αυτά θέματα είναι πολύ σοβαρά και εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για το λαό και τη χώρα μας. Παρά το γεγονός, ότι και τα δύο αυτά θέματα είχαν, πέραν της επικινδυνότητας και τα στοιχεία του κατεπείγοντος και του αιφνιδιασμού, και όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενήργησε πολύ γρήγορα, μεθοδικά και ιδίως αποτελεσματικά.
Ειδικότερα, για τον κορωνοϊό ενεργοποιήθηκαν αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και απομόνωσαν, όπως έπρεπε, τα πρόσωπα, που ήταν φορείς, ενώ τέθηκε σε άμεση εφαρμογή όλο το σύστημα των Νοσοκομείων μας και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Άμεση και συγχρόνως ψύχραιμη, ήταν η ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα, που πρέπει να παίρνει ο κάθε πολίτης και ιδίως οι ευπαθείς ομάδες. Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα ομιλούν από μόνα τους, αφού είμαστε η χώρα που έχει ένα μόνο νεκρό και τα πρόσωπα που φέρονται, ότι προσβλήθηκαν είναι πολύ λίγα, εν σχέσει με άλλες χώρες και όλα έχουν απομονωθεί και παρακολουθούνται, είτε στα Νοσοκομεία, είτε στα σπίτια τους. Το παράδειγμα της Ιταλίας με τις εκατοντάδες νεκρούς και τις πολλές χιλιάδες φορείς, είναι χαρακτηριστικό και προσφέρεται για σύγκριση με τη χώρα μας και με τον άμεσο, μεθοδικό, αποτελεσματικό τρόπο, που η Ελληνική Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας, αντιμετώπισαν το όλο θέμα. Δεν εννοώ, ασφαλώς, ότι λύθηκε το πρόβλημα, αλλά τα πρώτα μέτρα ήταν σωστά και μέχρι σήμερα αποτελεσματικά.
Κατά τον ίδιο άριστο τρόπο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χειρίζεται και το μεταναστευτικό, τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά μας στο Αιγαίο. Πρόκειται για ένα θέμα πολύ σοβαρό για τη χώρα μας, αλλά συγχρόνως και ανθρωπιστικό, διότι η Τουρκία εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους και εκβιάζει, τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη. Όμως, το Ελληνικό Κράτος και η Κυβέρνηση, έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τα σύνορά της  και την εθνική της ακεραιότητα.
Μάλιστα, η Ελληνική Κυβέρνηση και προσωπικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός για το σκοπό αυτό δεν κινήθηκε μόνο εσωτερικά, αλλά ενεργοποίησε και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και τη διεθνή Κοινότητα και μάλιστα, κατάφερε και έφερε στον Έβρο κορυφαίους Αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δουν επί τόπου το πρόβλημα και τις μεθοδεύσεις του Ερντογάν. Με την ενέργεια του αυτή ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αφενός μεν κατάφερε να δουν πράγματι οι ίδιοι επί τόπου το πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα της χώρας μας και την απαράδεκτη και εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας, αφετέρου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλο τον έξω κόσμο και, τέλος, ενθάρρυνε τον ελληνικό λαό, ότι στη μεγάλη αυτή κρίση δεν είμαστε μόνοι μας. Με άλλα λόγια, ο τρόπος που ενήργησε η Ελληνική Κυβέρνηση, αφύπνισε τους πάντες και έδωσε ένα μήνυμα, ότι η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι είναι σε θέση να διαφυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορά της και την εθνική της ακεραιότητα. Εξάλλου, ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει πάντοτε κατά νου, ότι δεν μπορεί να υπάρξει κράτος χωρίς σταθερά και απροσπέλαστα σύνορα.
Στον αγώνα της αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση έχει σύμμαχο και συμπαραστάτη όλο σχεδόν τον ελληνικό λαό, που, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, φτάνει το 90%, που συμφωνεί μαζί της, και, που είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές και αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο της, μαζί με τη δεδομένη αυτοθυσία και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μας και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και των τοπικών κατοίκων, που με συγκινητικό τρόπο και εθνική έξαρση, συμπαρίστανται στους φαντάρους, τους αστυνομικούς και λιμενικούς μας.
Έτσι, με ομοψυχία, κερδίζονται οι εθνικές μάχες, όπως έκανε πάντοτε η Ελλάδα μας από αρχαιοτάτων χρόνων και ιδίως, το 1940 κατά των Ιταλών, όταν στρατός και λαός αγωνίστηκε νικηφόρα κατά του επιδρομέα.