Τέλος στους εκβιασμούς για πρόσφυγες και μετανάστες!

on .

Μέγα πρόβλημα των τελευταίων ετών το μεταναστευτικό. Μέγα πρόβλημα για την Ελλάδα, την Τουρκία και ολόκληρη την Ευρώπη. Επειγόντως ζητείται λύση. Τα κράτη που τα αφορά είναι ξεχωριστές οντότητες, διαφορετικές εθνότητες, άλλοι λαοί με άλλη γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα.
Η Ευρώπη, σύνολο κρατών με καλή γενικώς ευημερία, είναι πόλος έλξεως άλλων φτωχών κρατών, επί το πλείστον των οποίων οι κάτοικοι επιδιώκουν να μεταναστεύσουν για καλύτερες μέρες ζωής, κυρίως σε χώρες της Βορείου Ευρώπης, που θεωρούνται οικονομικά πιο εύρωστες. Κάθε χώρα όμως έχει τους δικούς της όρους και νόμους για να δεχθεί μετανάστες. Όταν έχει ανάγκη ορισμένα εργατικά ή επιστημονικά χέρια ή τους καλούν στενοί συγγενείς τους μόνιμοι κάτοικοι των χωρών αυτών ή το ίδιο το κράτος. Κάθε άλλη απόπειρα εισόδου ατόμου λεγόμενου ως οικονομικού μετανάστη είναι παράνομη. Συλλαμβάνεται και αποστέλλεται πίσω στην πατρίδα του. Κάθε παράνομη είσοδος ομαδικά ατόμων άλλης χώρας θεωρείται ως εχθρική εισβολή και αντιμετωπίζεται ανάλογα.
Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία ατόμων, οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν από την χώρα τους σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις όπου κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους ή καταστρέφεται η περιουσία τους λόγω πολέμου ή φυσικών καταστροφών. Οι κάτοικοι αυτών των χωρών, που ξεριζώνονται από τις εστίες τους είναι οι πρόσφυγες. Άλλο λοιπόν μετανάστης και άλλο πρόσφυγας.
Ανθρώπινο και Χριστιανικό καθήκον είναι να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Ποιος όμως είναι υπεύθυνος δια την αύξηση των μεταναστευτικών ροών; Προφανώς δια το προσφυγικό και τον εξαναγκασμό των ανθρώπων να προσπαθήσουν να φύγουν από τις πατρίδες τους για να σωθούν είναι εκείνες οι χώρες που τους δημιουργούν πολεμικές καταστροφές.
Η γειτονική μας Τουρκία πολεμοχαρής, κακόβουλη, υστερόβουλη και αρπακτική προσπαθεί με απειλές, με όπλα σιδήρου και φωτιάς να επιβληθεί στους γύρω λαούς καταπατώντας τις διεθνείς συνθήκες τις οποίες άλλες έχει υπογράψει και άλλες όχι. Αυτή, λοιπόν η χώρα είναι κυρίως η αιτία της δημιουργίας του πρόσφατου προσφυγικού προβλήματος. Αναγκαστικά λοιπόν δέχεται πρόσφυγες στο έδαφος της σε πιο ασφαλισμένες περιοχές από τις εμπόλεμες.  
Δεν φθάνει μόνο ότι είναι η αιτία του κακού, αλλά απειλεί και εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα με την αύξηση αποστολών από την Τουρκία μεταναστών και προσφύγων. Η άμεση επαφή με χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία είναι η Ελλάδα και από την Ελλάδα επιδιώκεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατανομή και σε άλλα κράτη της Ευρώπης, τα οποία φέρνουν άρνηση ή μεγάλο περιορισμό για να τους δεχθούν.
Η Ελλάδα ως χώρα μικρή και οικονομικά αδύνατη δεν έχει τις κατάλληλες δομές δια να τους δεχθεί, να τους συντηρεί και να τους θρέψει. Το κράτος που δημιούργησε τους πρόσφυγες να αναλάβει τις ευθύνες του και να τους κρατήσει στο έδαφος του. Οι άλλοι δεν έχουν υποχρέωση, ούτε καμία ευθύνη. Η Ευρώπη έχει υποχρέωση διότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης να βοηθήσει χώρα μας στην διαφύλαξη των θαλάσσιων κυρίως συνόρων της και να μην εισέρχεται παράνομα ούτε κουνούπι. Είναι δύσκολο αλλά δυνατόν.
Στην παρανομία, τους εκβιασμούς και τις απειλές τέλος. Οι σύμμαχοι να αφήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να φανούν, για το πραγματικό τους καλό και συμφέρον, αντάξιοι των καιρών και των περιστάσεων.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΖΩΚΑΣ