Ποιος τους ξεχνάει...

on .

Πηγαίνοντας σιγά – σιγά, προς τις Απόκριες, έρχονται στο μυαλό μας, οι... μεγαλύτεροι «μασκαράδες» της τελευταίας δεκαετίας! Αυτοί που διαμόρφωσαν ένα άλλο «τοπίο» στη χώρα μας!
Η Ελλάδα, το πρώτο ευρωπαϊκό «πειραματόζωο», χτυπήθηκε ανελέητα, από εγχώριους και ξένους... Όλοι τους είχαν στόχο, να ορθοποδήσει η χώρα... Και όλοι τους... «μεταρρύθμισαν» την Ελλάδα και την έφτασαν στο σημείο, σήμερα, το 67% των Ελλήνων, να μην έχει στην άκρη, ούτε 1000 ευρώ!
Ξεκινώντας από τους ντόπιους «σωτήρες», δεν μπορεί να μην έρθει μπροστά στα μάτια μας, η εικόνα του Γιωργάκη, στο όμορφο Καστελόριζο, όπου έρριξε τη χώρα, στην αγκαλιά του ΔΝΤ! (Η μορφή του, θα «παίζει», για πολλές Αποκριές ακόμη!)
Είχε προηγηθεί η δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου, Όλι Ρέν: Καλό κουράγιο... Ήρθε μετά ο Αντώνης, στο Ζάππειο, να δώσει λύσεις, αλλά τίποτε...
Απ’ την πλευρά του ΔΝΤ, η Δρακουλέσκου με την παρέα της, κι’ απ’ την Ευρώπη, Σόϊμπλε, Ντάισενμπλουμ και άλλοι, «χειρουργούσαν» την Ελληνική οικονομία, χωρίς... αναισθητικό! (Βρήκαν και... τα έκαναν, στην Ιταλία με το τεράστιο χρέος, το βούλωσαν!)
Σε μας, απαξιωτικά, έδιναν εντολές: Σφίξτε κι άλλο τα ζωνάρι, τεμπέληδες! Και στο εσωτερικό της χώρας, έγινε η «αλλαγή»!
Ο λαός, έφερε στην εξουσία τον Αλέξη και αυτός, με ένα... κουτί σπίρτα, πήγε στο Σύνταγμα, να κάψει τα μνημόνια!
Τα σπίρτα... ήταν βρεγμένα και δεν άναψαν ποτέ! Απλά, «πήραν φωτιά» τα μπατζάκια των ελλήνων, με το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο!
Και κλείνοντας η δεκαετία, είπαν πως βγήκαμε απ’ τα μνημόνια! (Κάποιοι, το πίστεψαν, οι περσσότεροι, όχι...)
Και φτάσαμε στη σημερινή εποχή του Κυριάκου, που προσπαθεί να δώσει νέα ώθηση στη χώρα! (Αλλά, με... Ερντογάν, με αθρόα εισβολή μεταναστών, με ευρωπαϊκή αδιαφορία και με... ισχνή οικονομία, δεν είναι καθόλου εύκολο!)
Πάντως, με τον ερχομό των Απόκρεω, όλα αυτά τα πρόσωπα, εγχώρια και ξένα, θα έχουν «την τιμητική τους» και θα είναι πρωταγωνιστές!
«Οι μάσκες τους» θα φορεθούν πολύ!
Ποιός τους ξεχνάει, δέκα χρόνια ήταν στο σβέρκο μας! 

Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.