Ανακαλύπτοντας έναν άλλο Κινέζικο «ιό»!

on .

- Ο «κοροναϊός» που έπληξε την Κίνα, με τις τόσο δραματικές συνέπειες, που εκτείνονται σε μια επαρχία 60 εκατομμυρίων κατοίκων, και o οποίος προκαλεί παγκόσμιο πανικό, αποκάλυψε έναν άλλο κινέζικο «ιό» ο οποίος προκαλεί έναν άλλον πανικό, ο οποίος και αυτός, θα έχει παγκόσμιες συνέπειες.
- Στην προσπάθειά τους οι Κινέζοι, να αντιμετωπίσουν τον «κοροναϊό», έδειξαν ότι μπορούν να κατασκευάσουν σε 10 μέρες ένα πλήρες και πανέτοιμο Νοσοκομείο χιλίων κρεβατιών και αμέσως ένα άλλο, και άλλο, και να μετατρέπουν Γυμναστήρια και άλλους χώρου σε κλινικές με fast track ασύλληπτες για μας διαδικασίες. 
- Να μη προστεθούν και όλες οι άλλες διαδικασίες που εφαρμόστηκαν, για να συνεχιστεί η ζωή των «νεκρών» πόλεων, από τον εφοδιασμό με αγαθά, μέχρι τα ψηφιακά μαθήματα από τα σπίτια και άλλα επικοινωνιακά κοινωνικά δρώμενα.
- Αν αναλογιστούμε τώρα, εμείς και επίκαιρα «αναστοχαστούμε»(!), στην δική μας  χώρα, τις ταχύτητες με τις οποίες κινούνται όλες οι κυβερνητικές, Διοικητικές, αναπτυξιακές, οικονομικές και πολλές άλλες δραστηριότητες, είναι σίγουρο πως πολλοί θα ήθελαν να βρισκόταν και για μας ένας «Κινέζος»  με τέτοιας «ίωσης» αρρώστια, που να έλυνε ή να τελείωνε πολλά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. 
- Για την προπολεμική ιστορία, να αναφερθεί ένα όμοιο, από την Μεταξική περίοδο, που ο τότε Δήμαρχος της Περιφέρειας Αθηνών  Κοτζιάς, έκανε το «άλσος της μιας νυκτός». Και να μη λησμονήσουμε ότι και η «πρώτη φορά Αριστερά» μας «έταξε» ότι «θα σχίσει σε μια νύχτα τα μνημόνια και τους  μνημονιακούς νόμους»! Τεσσεράμισι χρόνια όμως δεν κατανόησαν το «κόκκινο βιβλίο» του Μάο! 
- Αλλά, στην δική μας επικαιρότητα, θα βρούμε πολλά και ποικίλα  πράγματα που θέλουν τον «Κινέζο» μας!       
- Τα κλειστά στρατόπεδα για τους μετανάστες και πρόσφυγες, που με καθυστέρηση πολλών μηνών μελετών (!)  θα μπορούσε ένας «Κινέζος», διαχειριστής ή υπεύθυνος υπουργός, να τα είχε τελειώσει, σε έστω έναν μήνα, με στρωμένα κρεβάτια και κινέζικες ευκολίες! Το ίδιο μπορεί να πει κάποιος άλλος νησιώτης, για τη διαδικασία επιλογής παροχής ασύλου ή επιστροφής οίκαδε.
- Το ίδιο επίσης, θα μπορούσε να είχε γίνει με έναν «Κινέζο» για τις μεταρρυθμίσεις που χρωστούμε  ακόμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φρενάρουν την ανάπτυξη, κατάλοιπα μιας ξεπερασμένης γραφειοκρατίας...
- Ενάμισο επετειακό χρόνο έχει η συμφορά στο Μάτι Αττικής και μόνο 8 άδειες δόθηκαν για την ανακατασκευή των καμμένων σπιτιών. Εκκρεμούν ακόμη πολλές εκατοντάδες σπίτια. Κι εδώ πάλι η «κινεζική ίωση» θα έδινε τη λύση. 
-Αλλά, και επιτοπίως,  ένας «Κινέζος» χρειάζεται για τα καυτά προβλήματα των Δήμων μας και της Ηπείρου. Όχι πως δεν γίνονται πολλά έργα και δεν λύνονται πολλά προβλήματα. Αλλά ο χρονικός προγραμματισμός κάπου θα ήθελε και ένα «κινέζικο» …αντιβιοτικό. 
- Ένα τελευταίο σενάριο με την ανακοίνωση της «παραλαβής του έργου της «ΟΑΣΕΩΣ», στο Κέντρο της πόλης, μετά από πολλά χρόνια, που ήδη χρησιμοποιείται, δίνουν το μέτρο της χρονοβόρου  και πολύχρονης καθυστέρησης. Το ίδιο είχε συμβεί και με τα κρηπιδώματα της λίμνης πριν από 40 και πλέον χρόνια, για όσους θυμούνται. 
- Δεν είναι άσχετο  και το τελευταίο θέμα που προέκυψε με την προέκταση της ΙΟΝΙΑΣ μέχρι την  Κακαβιά. Μελέτες υπάρχουν αλλά εκεί στο Υπουργείο δεν έφθασε ακόμη ο «άνοσος» Κινέζος να ιχνηλατίσει την Κακαβιά. 
- Και κάτι τέτοιο «Κινέζικο» γίνεται επίκαιρο και με τη «σωτηρία της λίμνης», με τον «λιμνο-ιό» που πάσχει από τον καιρό της κυράς Φροσύνης, και η ίαση δεν έρχεται, και «προσπερνάει» κατά τον ποιητή, καταναλώνοντας, γρόσια, και δραχμές, και ευρωπούλες, για 40 καντάρια ζάχαρη γλυκασμού!
- Μιας και γίνεται πολύς λόγος για τις επιτάξεις, υπάρχει και μια ιστορική προσφυγικής επιστροφής στα χρόνια της Αριστερής ανταρσίας, με τη μεγάλη προσφυγιά των ανταρτόπληκτων στις μεγάλες πόλεις, μια προσφυγιά 720.000 ανθρώπων. Τότε, που το πρόβλημα στα Γιάννενα ήταν μεγάλο και έφθασε εδώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπουργός Πρόνοιας στην Κυβέρνηση του Σοφούλη, μεταξύ των fast track αποφάσεών του ήταν και η επίταξη δωματίων σε σπίτια για «φιλοξενία» ανταρτόπληκτων. Η «κινέζικη» ίωση εκείνου του Καραμανλή, και στην επόμενη παρουσία του στην διακυβέρνηση της χώρας, είναι γνωστή από τα αποτελέσματα  σε πολλούς τομείς και την ανάπτυξη που επιτεύχθηκε, που είναι γνωστή, αφού οι αριστεροί στασιαστές πήραν τον δρόμο μιας άλλης προσφυγιάς  στον δικό τους παράδεισο και γνώρισαν τα «αγαθά του σοσιαλισμού», όπου το σύστημα είχε στα χέρια της όλους τους αρμούς της εξουσίας!!
- Περίεργες σκέψεις, και αναδρομές, και περιπλανήσεις στην ιστορία, αλλά τώρα μια άλλη προοπτική διαφαίνεται στο σκοτεινό και ομιχλώδη ορίζοντα, μετά την επιδρομή του «κορωναϊού», και όσα fast track μηχανεύονται οι Κινέζοι, αντιμετωπίζοντας  αυτή την ίωση, και σίγουρα ετοιμάζονται για μια επιδρομή στο γραφειοκρατικό  κατεστημένο του Δυτικού Κόσμου. Κι εδώ, θα μας βασανίζει μια αναχρονιστική Αριστερή ιδεοληψία  της ουτοπίας του πύργου του Τατλίν, που κάποιο γκρουπούσκολο στην πόλη μας έστησε στην πλατεία και το ονόμασε «Χριστουγεννιάτικο δένδρο»! Ήταν και αυτός μια άλλη βαρύτερης μορφής ιστορική ίωση που ακόμη δεν ιάθηκε. 
- Και οι περιπλανήσεις του Μέτοικου συνεχίζονται…

ο  μέτοικος