Ποτέ πια γενοκτονία…

on .

Αυτές τις μέρες θυμάται ο  απανταχού Εβραϊκός λαός και  όχι μόνον, το παγκόσμιο έγκλημα  ενός τρελού ηγέτη που αιματοκύλισε τον κόσμο, του επικατάρατου Χίτλερ, ο οποίος κατέκαψε στα κρεματόρια, έξι εκατομμύρια Εβραίων. Αλλά και ολόκληρος ο κόσμος θυμάται και πενθεί και από την καρδιά του αναφωνεί προς κάθε κατεύθυνση και κάθε σύγχρονο ηγέτη: ΠΟΤΕ ΠΙΑ! Ποτέ πια «πογκρόμ» σε κανένα λαό και ποτέ πια γενοκτονία.
Και σήμερα όσο ποτέ μετά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, επειδή τώρα έχουμε  κάποια δείγματα ηγετών που δεν έχουν διδαχτεί, φαίνεται, από τη θλιβερή ιστορία του …νωπού παρελθόντος, μόλις πριν 75 χρόνια και είναι πιθανόν, να …αιμοδιψούν, επιβάλλεται, τα Παγκόσμια ειρηνικά Όργανα να τους πιάσουν από το αυτί, να τους  ταρακουνήσουν και να τους συνεφέρουν από τα …αιμοχαρή τους όνειρα, τις πατριδοκάπηλες επιδιώξεις τους και τις άναρθρες πολεμικές  κραυγές τους!
Στο Άουσβιτς, 65 Κράτη συμμετείχαν δια των Ηγετών τους, σ’ αυτό το προσκλητήριο μνήμης και …αναθέματος στους αίτιους και μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά, συμμετείχε και Έλληνας Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης. Τον συγχαίρουμε για τη συμμετοχή του, γατί και η Ελλάδα πλήρωσε μεγάλο φόρο αίματος στο Γερμανικό, τρελό, Θηρίο, με τη ζωή, χιλιάδων Εβραίων Ελλήνων στα κρεματόρια του Άουσβιτς, του Νταχάου και όλων των τόπων του μαρτυρίου, που είχαν επινοηθεί και ετοιμασθεί από τα πρωτοφανή δαιμονικά μυαλά των συνενόχων του  …αρχιδημίου για την εξόντωση ενός λαού! Αλλά, «άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει». Και όχι μόνο δεν έσβησε ο λαός του Ισραήλ από το  μένος του Χίτλερ, αλλά ανδρώθηκε και γύρισε ύστερα από πέντε, νομίζω, χιλιάδες χρόνια, στον πατρογονικό του τόπο, για να αποκτήσει επί τέλους και αυτός μια πατρίδα. Τους έδωσαν μια λουρίδα ερήμου, από τα πατρογονικά τους  για τη νέα τους πατρίδα κι εκείνοι το έκαναν παράδεισο και χώρα αξιοζήλευτη, το κομμάτι αυτό!
Ας δώσει ο Θεός, ο φετινός  εορτασμός στα κρεματόρια της Γερμανίας να σημάνει, εκεί όπου ο αφανισμός ενός λαού εξυφάνθηκε, πριν 80 περίπου χρόνια, την ανάγκη για την ειρήνη και την ευτυχία των λαών και οι τρανοί του κόσμου να δουλέψουν γι’ αυτά  τα δυο  μεγάλα αγαθά!

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ