Το «κεφάλαιο Διαματάρης» και οι… σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ!

on .

Τη γνωστή λαϊκή ρήση «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» φαίνεται πως δεν την έχει κατανοήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κάθε τρεις και λίγο κατασκευάζει αληθοφανή παραμύθια, ρίχνοντας σωρηδόν λάσπη, ακόμη κι εκεί που δεν μπορεί να κολλήσει! Βέβαια, τελικά, αυτή γυρίζει στους εμπνευστές της, με όση μαεστρία και δύναμη κι αν την έχουν εκσφ0ενδονίσει … Ίσως κάποιο αποτύπωμά της να φανεί αρχικά σ’ όποιον τη δέχεται, όμως μετά από λίγο εξαφανίζεται, όταν αυτός είναι διάφανος σαν κρύσταλλο!
Θα αναρωτηθείτε ίσως, πού… κολλάνε όλα αυτά και ποια σχέση μπορεί να έχουν με τη σημερινή μας παρέμβαση. Η απάντηση σαφής και ξεκάθαρη: Γιατί απεικονίζουν πλήρως την… πολύκροτη πλέον «υπόθεση Διαματάρη», του παραιτηθέντα Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ - αν και εξαρχής μπορεί να μην την κατασκεύασε - σίγουρα στην πορεία την διόγκωσε και την εκμεταλλεύτηκε, πέραν και έξω όμως από πολιτικούς κανόνες! Μάλιστα, εντελώς… ανορθόδοξα, ελπίζοντας πως έτσι μπορεί να αποκομίσει κάποια κομματικά οφέλη. Κυρίως όμως για να πλήξει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αφού είναι γνωστό ότι ο Αντώνης Διαματάρης με την οικογένεια Μητσοτάκη, συνδέεται με πολύχρονη στενή φιλία.
Όμως, επειδή δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα (Αβραάμ Λίνκολν), μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, οι συκοφαντίες κατά Διαματάρη κατέρρευσαν! Πρώτα, αυτή περί πτυχίων και κυρίως περί μεταπτυχιακού, για το οποίο άμεσα έδωσε πειστικές διευκρινίσεις και έτσι για την Κυβέρνηση δεν υπήρξε θέμα.
Μετά τα βέλη των συκοφαντών του στράφηκαν και στο ότι διατηρεί «μπίζνες» στις ΗΠΑ, κάτι βεβαίως που ήταν γνωστό τους πάσι, αφού για 40 και πλέον χρόνια υπήρξε Εκδότης της αρχαιότερης ημερήσιας εφημερίδας εκτός Ελλάδας, του ιστορικού «Εθνικού Κήρυκα» Νέας Υόρκης. Όμως, πριν αναλάβει καθήκοντα στο Υπουργείο Εξωτερικών, είχε μεταβιβάσει τις μετοχές ιδιοκτησίας του που έως τότε κατείχε.
Όταν κι αυτό δεν… έπιασε, τότε επεξέτειναν το «κατηγορητήριό» τους, ανακαλύπτοντας ότι κάποιος σύμβουλός του, πρώην στέλεχος της ΕΑΒ, για κάτι είχε κατηγορηθεί! Δηλαδή… «πιάσ' το αβγό και κούρευ' το», όπως πολλοί θα έλεγαν εν Ελλάδι, αφού αυτά που ισχυρίζονται, σε καμιά περίπτωση δεν στοιχειοθετούνται. Και γι’ αυτό εξάλλου, δεν ήταν ικανά να αιτιολογήσουν την παραίτηση του Υφυπουργού.
Τον Αντώνη Διαματάρη όμως οι ομογενείς της Αμερικής τον γνωρίζουν πολύ καλά και απ’ όλες τις πλευρές, εδώ και τέσσερις δεκαετίες! Γι’ αυτό και αισθάνθηκαν υπερήφανοι όταν ένας δικός τους άνθρωπος, ως στέλεχος Κυβέρνησης, θα προωθούσε τα πολλά και λιμνάζοντα προβλήματα της Ομογένειας. Δυστυχώς όμως… ατύχησαν!
Βλέπετε πως άλλες ήταν οι… βουλές των συκοφαντών του, οι οποίοι προς το παρόν ικανοποιήθηκαν. Όμως θα πρέπει κάποτε να κατανοήσουν όλοι, πως η λάσπη που τελευταία εκτοξεύτηκε κατά Διαματάρη, δεν μπορεί να τον αγγίξει, όταν μάλιστα αυτή έχει σαν κύρια «πηγή» γνωστή περιθωριακή ιστοσελίδα των ΗΠΑ, που σε βάρος της, υπάρχει σωρεία κατηγοριών για διάφορες υποθέσεις συκοφαντίας. Είναι αλήθεια κρίμα, που την εξέλαβε σαν «έγκυρη πηγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζοντας τις επιθέσεις του εναντίον Διαματάρη.
Γεγονός αναμφισβήτητο όμως είναι, ότι όλες σχεδόν οι Ομογενειακές Οργανώσεις της Αμερικής, οι εκπρόσωποί τους στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ, η επίσημη Εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπό της, αλλά και επιφανείς Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί σ’ όλα τα Φόρα των ΗΠΑ, περιβάλλουν εδώ και χρόνια με ιδιαίτερη εκτίμηση και πλήρη εμπιστοσύνη τον Αντώνη Διαματάρη. Ακόμη και στην μακρινή Αυστραλία μόλις προχθές – και μετά την παραίτησή του (!) – ο εκεί Αρχιεπίσκοπος τον τίμησε σε μια ειδική εκδήλωση, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του παγκοσμίως!
* * *
Όμως, πέραν όλων των άλλων, εμείς που είχαμε την τύχη και την χαρά να γνωρίσουμε πολύ καλά και να συνεργαστούμε στενά με τον Αντ. Διαματάρη τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στον «Εθνικό Κήρυκα» - πριν επιστρέψουμε στην Ελλάδα για να αναλάβουμε τον «Πρωινό Λόγο» Ιωαννίνων – και με το όποιο «ειδικό βάρος» μπορεί να έχει κάποιος μετά από μισό αιώνα διακονίας στη μαχόμενη δημοσιογραφία, με βεβαιότητα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι πρόκειται για έναν Πατριώτη, Άνθρωπο της Προσφοράς με βαθιά ριζωμένη μέσα του την Ελλάδα. Και είναι κρίμα πως αυτή θα στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες του…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ