Χρειάζονται μέτρα για να δούμε άσπρη μέρα!

on .

Παρατηρώντας τις δράσεις - ενέργειες της τοπικής και κεντρικής εξουσίας βλέπουμε να επικρατεί στην πόλη μας, αλλά και στην χώρα μας γενικότερα, αδράνεια, θολούρα και απλή διαχείριση.
Είναι λογικό να συνεχίζεται η καταστροφική οικονομική κρίση για δέκα και πλέον χρόνια; Όχι, κατηγορηματικά, είναι η λογική απάντηση, το πολύ θα έπρεπε να είχε διαρκέσει η κρίση 4 - 5 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2015! Μετά το 2015, η χώρα μας θα έπρεπε να είχε συνέλθει και να έμπαινε στην οικονομική ομαλότητα με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σιγά - σιγά να πλησιάζει την προηγούμενη περίοδο.
Άπαντες οι «μεγάλοι» οικονομολόγοι και πολιτικοί του πλανήτη, όχι μόνο απέτυχαν οικτρά για την Ελλάδα στις προβλέψεις των, αλλά τα μέτρα και τους όρους που επέβαλαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. στην χώρα μας, κατέστρεψαν την παραγωγή, -τις παραγωγικές δομές και έβαλαν λουκέτο στις μικρές επιχειρήσεις, την ραχοκοκαλιά της οικονομίας που όλοι ευαγγελίζονται στα λόγια! Είναι δυνατόν να μειώνεται το ΑΕΠ μας κατά 25%, εν καιρώ ειρήνης; Ποτέ, στην παγκόσμια οικονομική ιστορία δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, συνέβη όμως δυστυχώς στην χώρα μας.
Εύλογα, θα ρωτούσε κανείς, τι μέλλει γενέσθαι; Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση στην πόλη μας, στην χώρα μας; Θα εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα το καταστροφικό αυτό πρόγραμμα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., που οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι ήταν λάθος; Μάλιστα, ο «μέγας» Σόιμπλε είχε πει ότι «τα μέτρα και οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσαν να περάσουν, να τα αποδεχτεί ο Γερμανικός λαός»!
Εδώ, όχι μόνο πέρασαν, εφαρμόστηκαν τα αντιοικονομικά, αντιπαραγωγικά και απάνθρωπα -θα έλεγα- μέτρα και σχεδόν κανείς δεν αντέδρασε, αν εξαιρέσουμε τις αντιδράσεις στην αρχή της κρίσης, με αποτέλεσμα να γίνουμε το πειραματόζωο της Ευρώπης! Οι πολιτικοί μας που υπέγραψαν την οικονομική καταστροφή της χώρας από το 2010 και μετά δεν έχουν καμία ευθύνη για τις αυτοκτονίες, την πείνα και δυστυχία και γενικά την φτωχοποίηση του 80% του Ελληνικού λαού; Δεν άσκησαν εξουσία;
Σίγουρα φταίει το πολιτικό σύστημα που το μόνο ίσως που το ενδιαφέρει είναι οι παχυλοί μισθοί -αποζημίωση το λένε- τα προνόμιά τους και το βόλεμα ημετέρων ακόμα και τώρα το 2019! Μόνο στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. ισχύει ακόμα αυτό, το πελατειακό σύστημα, το βόλεμα ημετέρων χωρίς αξιοκρατία -που είναι άγνωστη λέξη!
Εκτός από τους πολιτικούς που έχουν τεράστιες ευθύνες και απαλλάσσονται μετά τις εκλογές, ευθύνες μεγάλες έχουν και οι λεγόμενοι «εταίροι», «προστάτες» της Ε.Ε. και δη της Γερμανίας για τις μεγάλες business που έκαναν με την χώρα μας, τα εξοντωτικά μέτρα και τους όρους που επέβαλαν με τα μνημόνια, θυμίζοντας την συνθήκη των Βερσαλλιών για την Γερμανία, αλλά και το ΔΝΤ με τις ΗΠΑ.
Μετά από τις παραπάνω διαπιστώσεις ερχόμαστε στο τώρα και στο μέλλον μας σαν χώρα, σαν κράτος. Μπορεί να σωθεί, να ανακάμψει, να «ανασάνει» ο κόσμος με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της νέας κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης; Η απάντηση είναι, όχι με κεφαλαία!
Είναι όχι γιατί η παραγωγή και δη ο πρωτογενής τομέας -κύριος μοχλός ανάπτυξης- δεν ανακάμπτει, οι τράπεζες δεν δίνουν χαμηλότοκα δάνεια, δεν βοηθάνε και το εξωφρενικό είναι ότι, για παράδειγμα, ένα δάνειο 100.000 ευρώ που πήρε κάποιος προ δέκα ετών έχει γίνει τώρα 300.000 ευρώ, δηλαδή τρεις φορές παραπάνω με τους απαράδεκτους, τοκογλυφικούς όρους, προσαυξήσεις, που συνεχίζουν ακόμα να βάζουν και να πουλάνε τα δάνεια στα funds στο 5% ή στο 10% της αξίας των και δεν κάνουν ρύθμιση με τους δανειολήπτες, κουρεύοντας τους τόκους και τα πανωτόκια. Όχι μόνο δεν κάνουν, αλλά του κάνουν κατάσχεση στο σπίτι και ζητάνε και το υπόλοιπο ποσό που μένει μετά τον πλειστηριασμό από τον δανειολήπτη και τους κληρονόμους μετά θάνατον!
Έλεος, κύριοι της εξουσίας και δη της επικρατούσας παγκόσμιας τραπεζικής εξουσίας, να σώζονται οι τράπεζές σας με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, του φτωχού λαού και εσείς να παίρνετε τα σπίτια του κοσμάκη, που μια ζωή εργάστηκε σκληρά για να τα φτιάξει, αντί πινακίου φακής! Αυτό λέγεται «έγκλημα» προμελετημένο σε βάρος του φτωχοποιημένου λαού μας, το μέγα θέμα των κόκκινων δανείων θα είναι η «ταφόπλακα» για κάθε κυβέρνηση που θα υποκύψει στις αδηφάγες ορέξεις των τραπεζών! Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει θεία δίκη!
Όσον αφορά τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν, καλά είναι, ως προς την μείωση των φόρων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την μικρή ώθηση στα ακίνητα και την οικοδομή, αλλά λίγα και όχι τολμηρά όπως θα έπρεπε να είναι, για να προκαλέσουν ένα σοκ, ένα δυναμικό ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής - παραγωγικής δραστηριότητας, έστω και αν δεν συμφωνούν η Τρόικα και το ΔΝΤ, γιατί προέχει η σωτηρία της χώρας και των πολιτών της!
Κλείνοντας, δεν είμαι αισιόδοξος! Βλέπω να συνεχίζεται παντού αδράνεια, θολούρα και απλή διαχείριση στο Δημόσιο, ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων, γραφειοκρατία. Στην Α-Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν μπορεί να «κυβερνήσει» με τις ατέλειες του «Κλεισθένη», μη καταφεύγοντας στους δημότες, μέσω γενικών συνελεύσεων, για να μη μπλοκάρονται οι αποφάσεις της από την αντιπολίτευση, συνεχίζουν να κάνουν απλή διαχείριση της εξουσίας, που δυστυχώς δεν θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα.
Η χώρα μας, η πόλη μας χρειάζονται ριζοσπαστικά, τολμηρά μέτρα, «δρακόντειους» εφαρμοζόμενους νόμους, πολιτικές και σε συμφωνία με τους πολίτες -που πληρώνουν και υποφέρουν για να δούμε άσπρη μέρα. Με απλή διαχείριση το παρόν και το μέλλον μας είναι πολύ αβέβαιο και δύσκολο! Ίδωμεν!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ