Θα ντρέπονται ισόβια!

on .

• Είναι γνωστός ο αφορισμός νιότης και γήρατος: «Αν η νεότης γνώριζε και το γήρας τολμούσε…» και μέσα απ’ αυτόν ξεπηδάει η φυσική επιείκεια για της νιότης τα λάθη. Αλλά έχουν όλα ένα όριο και πέραν αυτού δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τα νεανικά λάθη, όπως και για τον… παλιμπαιδισμό των μεγάλων.
Κι αυτό το όριο, το ξεπέρασαν κάποιοι πρόσφατα, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Οι νεαρές κυρίες ενός Λυκείου, στη Φιλαδέλφεια των Αθηνών, όταν προ της εξέδρας των επισήμων αντί για βηματισμό, οι παραστάτες της Σημαίας, έκαναν φιγούρες κινηματογραφικής ταινίας. Δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο, την περιφρονητική τους στάση απέναντι στο θεσμό των παρελάσεων αλλά και τα καθόλου Δημοκρατικά πιστεύω τους, ενεργώντας με τόση περιφρόνηση, στα πιστεύω των άλλων και μάλιστα ενός ολόκληρου λαού, μια μέρα που θρηνεί τα χιλιάδες θύματά του.
Η αγανάκτηση του κόσμου, η ντροπή και η αηδία, ο θυμός και η γενικευμένη λαϊκή αντίδραση για την απρέπεια, την ασέβεια, την αγνωμοσύνη, την περιφρόνηση προς την Εθνική τους υπόσταση και όλα τα αρνητικά αισθήματα του κόσμου συγκέντρωσε ο θεατρινισμός αυτός, ο οποίος δεν είχε καν τη δικαιολογία του… ανόητου νεανικού λάθους, αφού οι ίδιες, με τη δημόσια αναφορά τους, εξήγησαν την ηθελημένη τους απρέπεια ντύνοντάς την και με… ιδεολογικό δήθεν αντιπολεμικό μανδύα!
Δυστυχώς, πρέπει να ξαναθυμηθούμε την προγονική μας αναφορά στην απρέπεια με τη γνωστή φράση: «έξεστιν Λακεδαιμονίοις ασχημονείν» δεδομένου ότι όλοι οι… Εθνικά ασχημονούντες ντύνουν τις απρέπειές τους και με… δήθεν ιδεολογικό και πνευματικό και… σύγχρονο -έναντι ημών των… καθυστερημένων- μανδύα! «Στραπή να τους βαρέσει» που θα ‘λεγαν και στα χωριά μας οι γιαγιάδες μας για κάποιους τέτοιους… νεωτεριστές και ιδεολόγους της πεντάρας, μήπως και η «αστραπή» φωτίσει και λαμπικάρει το σκοτισμένο τους μυαλό. Έτσι λέω εγώ και το 99,9% του Ελληνικού λαού πιστεύω γι’ αυτούς τους… ψευτοειρηνιστές και ψευτοδημοκράτες αμφισβητίες, ασχημονούντες και υβριστές των Εθνικών μας επετείων και παρελάσεων.
Όσο γι’ αυτές τις νεαρές κυρίες, πιστεύω ότι μια ζωή θα ντρέπονται για την απρέπειά τους, την αχαριστία και την περιφρόνησή τους στα λεβεντόπαιδα που τα κόκκαλά τους είναι ακόμα σπαρμένα στα Ηπειρωτικά βουνά και τα κορμάκια τους έγιναν βορά των αγριμιών, καθώς έμειναν για χρόνια άταφα, στις ράχες και τα ρουμάνια. Από τις χιλιάδες των νεκρών παλληκαριών μας, 45.000 ταυτοποιήθηκαν και τάφηκαν μόλις πριν κάποια χρόνια ενώ 8.000 κορμάκια έμειναν ξασπρισμένα κόκκαλα για να φυλάνε σαν άλλοι βιγλάτορες και Διγενήδες στα βουνά και τα κορφοβούνια της Ηπείρου μας, την ελευθερία κι αυτών, ακόμα, που βλασφημούν απρεπέστατα τη θυσία τους.
Για όλα αυτά πιστεύω πως δεν θα δείξουν ποτέ στα παιδιά τους φωτογραφίες της φετινής τους παρέλασης οι απρεπείς νεάνιδες που ντρόπιασαν γονείς, αδέλφια και δασκάλους για κείνες δε, επεφύλαξαν με την πράξη τους, την ισόβια ντροπή τους!