Ανοιχτή επιστολή στον αυριανό Πρωθυπουργό!

on .

Αγαπητέ Κυριάκο,
Πριν 4 χρόνια ο Αλέξης φάνταζε σαν η μοναδική μας ευκαιρία!
Έταξε πολλά και ο λαός τον εμπιστεύτηκε, αλλά απογοητεύτηκε οικτρά γιατί οι εμμονές, οι παλινωδίες, οι ερασιτεχνικές διαπραγματεύσεις, οι κωλοτούμπες και τα ψέμματα, δεν είχαν προηγούμενο! Απομυθοποίησε την αριστερά και αποενοχοποίησε την οικογενειοκρατία!
Τον πήρε χαμπάρι ο λαός και τον έστειλε στην εφεδρεία!
Τώρα εσύ φαντάζεις σαν η μοναδική μας Ευκαιρία να επανέλθουμε στην κανονικότητα, στην ανάπτυξη και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κράτος και την πολιτική, παρότι κουβαλάς τα βαρίδια της οικογενειοκρατίας, τα οποία φρόντισε ο Αλέξης να ξεχάσουμε!

* * *
Προσεξε τον δεκάλογο του ...συνετού Πρωθυπουργού:
1. Μην τάζεις πολλά, γιατί θα έχεις την ίδια τύχη!
2. Μην επιλέξεις φανταχτερούς συνεργάτες, χωρίς ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.
3. Να γκρεμίσεις και να χτίσεις από την αρχή το δικαστικό σύστημα της χώρας, που είναι ο μεγαλύτερος ασθενής! Να γίνει αυτόνομο και αυτοδιοίκητο, συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η απονομή της δικαιοσύνης να γίνεται εντός ολίγων εβδομάδων, με όποιο κόστος προσλήψεων χρειαστεί. Να αναβαθμιστεί η ποιότητα των δικαστών και να μη δικάζουν φοβούμενοι τις πολιτικές ή κοινωνικές αντιδράσεις, όπως γίνεται σήμερα!
4. Να καταργηθεί το επίδομα ανεργίας που είναι σχεδόν ίσο με το βασικό μισθό και να γίνει επίδομα εργασίας, για να λυθεί το πρόβλημα της πραγματικής και όχι επιλεκτικής ανεργίας.
5. Να αναθέσεις εν λευκώ, με κλειστό συμβόλαιο δεκαετίας, τη διοίκηση της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, του τουρισμού, στον καλύτερο μάνατζερ του πλανήτη και όχι σε κάποιο μοντέλο ή κάποιον που έχεις υποχρέωση. Να χτίσει από την αρχή το τουριστικό προϊόν, καταργώντας όλες τις υπάρχουσες διοικητικές δομές που δημιουργήθηκαν ρουσφετολογικά και είναι αναποτελεσματικές. Κανένας πολίτης να μην μπορεί να ασχοληθεί με τουριστική δραστηριότητα, είτε ως εργαζόμενος, είτε ως επιχειρηματίας, αν δεν έχει περάσει από μία βασική εκπαίδευση! Η Ελλάδα με σωστή τουριστική διοίκηση και υποδομή, μπορεί να γίνει παγκόσμιος προορισμός 12 μήνες το χρόνο, γιατί είναι η πιο χαρισματική χώρα του πλανήτη!
6. Να εξορθολογήσεις το φορολογικό σύστημα ώστε να γίνει δικαιότερο και αναλογικότερο χωρίς εξαιρέσεις.
7. Να ψηφίσεις άμεσα νόμο που να κατοχυρώνει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ανάμεσα στον πολίτη και στο κράτος για κάθε συναλλαγή τους. Οι οφειλές του πολίτη προς το κράτος και του κράτους προς τον πολίτη, να διεπονται απο τους ίδιους όρους και κανόνες.
8. Να δημιουργηθεί από την αρχή, με ορίζοντα εικοσαετίας, ένα σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης για όλες τις βαθμίδες, από την προσχολική έως τη μεταπτυχιακή.
9. Να έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ίσα δικαιώματα και απρόσκοπτη πρόσβαση στις δομές υγείας, με προτεραιότητα έναντι οποιωνδήποτε αλλοδαπών.
10. Να επανέλθει η κοινή λογική στα δημόσια πράγματα, να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία και το κράτος να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και όχι να τον βασανίζει όπως σήμερα.

* * *
Στο χέρι σου Κυριάκο είναι να γράψεις ιστορία ή να πας να βρεις τον Αλέξη!.. Διάλεξε...
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΒΟΛΗΣ