Εσύ καλά κυβέρνησες!

on .

Πολλοί από τους συμπολίτες μας καλοτυχίζουν τον Πρωθυπουργό γιατί η τύχη του χαμογέλασε τόσο νωρίς και του χάρισε πλούσια αγαθά, που σπάνια τα δοκιμάζουν άλλοι πολιτικοί εν Ελλάδι. Έγινε αρχηγός κόμματος πολύ νέος και σε μικρό χρονικό διάστημα Πρωθυπουργός, έχοντας κατατροπώσει με φραστικά πυροτεχνήματα τους αντιπάλους του και επιπλέον απείλησε την Ευρώπη ότι θα της άλλαζε το σύστημα με βάση την «αριστερή» του ιδεολογία. Δηλαδή, είχε δεσμευτεί ότι θα εφάρμοζε ό,τι δεν πετύχαν μεγάλοι επαναστάτες και στοχαστές. Είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού για τις ανεπανάληπτες πολιτικές επιτυχίες σύμφωνα με τα οράματα γενεών και γενεών που θύμιζαν κοινωνική επανάσταση. Κα γίνεται πιο αξιοθαύμαστο το έργο του αφού ο ελληνικός λαός σε λίγο χρόνο διακυβέρνησης επιδοκίμασε με την ψήφο του δύο και τρείς φορές την πολιτική του.
Και τώρα, ύστερα από τέσσερα χρόνια εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμαστε να εγκρίνουμε ή να καταψηφίσουμε τα πεπραγμένα τους. Εκτιμώ πως στο μοναδικό που μπορούν οι πλείστοι των Ελλήνων να συμφωνήσουν είναι ότι, πέτυχε να γίνει κυβερνήτης χωρίς να έχει δείξει νωρίτερα κανένα προσόν, κανένα πρόγραμμα και καμία προσφορά. Άρα οι ιστορικοί του μέλλοντος εύκολα θα αποτιμήσουν την ανυπαρξία του και θα εκτιμήσουν ότι στάθηκε πολύ τυχερός ως πολιτικός, αφού έγινε Πρωθυπουργός και κυβέρνησε τέσσερα χρόνια χωρίς να αφήσει τίποτα το θετικό. Αντίθετα ετοιμάζει τις βαλίτσες του έχοντας πληγώσει την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.
Παρά ταύτα, ο κ. Τσίπρας και οι παρακοιμώμενοί του χόρτασαν από όλα τα καλά της εξουσίας. Ο ίδιος είχε στην αυλή του προσωπικό αεροπλάνο για να ικανοποιεί κάθε ανεκπλήρωτο ως τότε όνειρο. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, γνώρισε ηγέτες, απόχτησε μοναδικές εικονικές εμπειρίες. Μέχρι και ο Τράμπ τον φιλοξένησε στο Λευκό Οίκο και φωτογραφήθηκε μαζί του με φιλοφρονήσεις, άσχετα με την πραγματικότητα. Πέρασε τα καλοκαίρια σε νησιά, σε βίλες ξωτικές και σε παραλίες ονειρικές. Συμμετείχε και σε ολύμπια συμπόσια με γεύσεις θεσπέσιες. Αλλά και τα χειροκροτήματα των ακολούθων του συχνά τον απογείωναν και γι’ αυτό ξεχνούσε παντελώς τα γήινα και τα ανθρώπινα.
Και σαν να μην του έφταναν όλα αυτά, παραδόθηκε σαν πρίγκιπας στο πλωτό παλάτι της Παναγοπούλου, τραβώντας για την Ιθάκη. Σ’ αυτό το ταξίδι έδειχνε πως ταυτίζεται με τον Οδυσσέα, γιατί δεν του είπε κάποιος ότι ο βασιλιάς της Ιθάκης δοκίμασε μόνο περιπέτειες στο γυρισμό, προσδοκώντας μόνο να αντικρίσει από μακριά «καπνόν άνω θρώσκοντα» από το τζάκι του ρημαγμένου παλατιού του.
Επομένως πρόλαβε ο Πρωθυπουργός να χαρεί του κόσμου τούτου όλα τα αγαθά. Όμως τι κληρονομιά αφήνει στους Έλληνες; Τι θα έχει η Ελλάδα να θυμάται από την Πρωθυπουργία ενός «αριστερού ηγέτη»; Δυστυχώς για όλους εμάς ετοιμάζεται να φύγει και αφήνει ερείπια παντού. Στην οικονομία το χρέος της χώρας έχει ξεπεράσει το 185% του ΑΕΠ, οι επενδύσεις συνεχώς λιγοστεύουν, πεντακόσιες χιλιάδες νέοι ταξιδεύουν στα ξένα, η ανεργία στα ύψη και η φτώχεια έχει θρονιάσει στις εστίες των περισσοτέρων Ελλήνων. Και εμείς ως ενθύμιον της πρωθυπουργίας του θα θυμόμαστε τη 13η σύνταξη, αυτό το εκλογικό επίδομα. Μας προσβάλει όλους τους Έλληνες, αφού υποτιμάει την αξιοπρέπεια και τη λογική όλων. Αυτή η πράξη του φανέρωσε ότι δεν του έχει απομείνει ίχνος πολιτικής ηθικής.
Ως τυμβωρύχος της ιστορίας των αριστερών αγωνιστών συμπεριφέρεται σαν να είναι ο Μέγας Ναπολέων της Ελλάδας και θέλει να φτιάξει την Ελλάδα όχι όπως έπρεπε, αλλά στα δικά του μέτρα.
Ίσως να διηγούμαστε στο μέλλον κλαίγοντας το κάψιμο των μνημονίων, τους γερμανοτσολιάδες, τις λίστες, το δημοψήφισμα, την παράδοση της Μακεδονίας, την ιστορική συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο και τόσα άλλα. Και θα βλέπουμε στον ύπνο μας τους γυρολόγους πολιτικούς που ο λαός τους αποκαλεί «ρέτζελα», όπως είναι ο Τζουμάκας, ο Μωραΐτης, ο Κουίκ, η Κουντουρά, η Παπακώστα και ο κορυφαίος όλων Π. Καμμένος.
Επιτέλους, τώρα στις εκλογές «ιδού η δική μας ευκαιρία». Οφείλουμε όλοι με την συνδρομή της προσωπικής εμπειρίας, του ορθού λόγου και την κριτική σκέψη να θέσουμε ένα μεγάλο ΣΤΟΠ σ’ αυτές τις πολιτικές και σ’ αυτούς τους πολιτικούς. Οι εκλογές θα δείξουν αν οι Έλληνες έχουν διδαχτεί από τα λάθη και τα πάθη τους.

ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ