ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ!

on .

Η Κυβέρνηση της… «πρώτη φορά Αριστερά» ξεκίνησε τη θητεία της κραδαίνοντας το… ηθικό της πλεονέκτημα, έναντι του παλαιού πολιτικού συστήματος. Επικοινωνιακά αυτό τη βόλεψε για αρκετό καιρό, έως ότου γίνει «σκόνη και θρύψαλα» από τις διάφορες «ύποπτες» υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκησαν κορυφαία στελέχη της. 

Η θητεία της οδεύει πλέον προς ολοκλήρωση, με εθνικές παραχωρήσεις δυστυχώς, οικονομικό στραγγαλισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, κατάργηση αξιών και αριστείας, ισοπέδωση των πάντων προς τα κάτω…
Εκεί που όμως έσπασε κάθε ταμπού, που ξεπέρασε και το πλέον ευφάνταστο σενάριο, είναι ο ευτελισμός της πολιτικής ζωής! Κατάντημα που όμοιό του δεν υπάρχει σε σύγχρονες δημοκρατικές χώρες. Ούτε καν στη Βενεζουέλα του Μαδούρο, τον οποίον θαυμάζουν και υποστηρίζουν φανατικά οι ΣΥΡΙΖΑοι.
Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με πρωταγωνιστή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, είναι το έσχατο «σκαλοπάτι» του εκφυλισμού της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα.
Έχει προηγηθεί ο δημόσιος «καβγάς» των πρώην κορυφαίων Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας Π. Καμμένου και Ν. Κοτζιά, με τις αλληλοκατηγορίες περί… αλήτικων συμπεριφορών, διασπάθισης δημόσιου χρήματος, εκβιασμών, χρηματοδοτήσεων από τον Σόρος κλπ. Υπόθεση που πλέον έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, αφήνοντας όμως έκθαμβους τους Έλληνες πολίτες, για τα όσα μπορεί να συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των Υπουργείων και του Μεγάρου Μαξίμου.
Το φαινόμενο «Πολάκη» ξεπερνάει τα πάντα: Δεν έχει προηγούμενο, Υπουργός να καταγράφει συνομιλία του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να την δημοσιοποιεί, να τη διαφημίζει και στη συνέχεια υπό το φόβο της άσκησης ποινικής δίωξης για κακουργηματική πράξη (και της προβλεπόμενης δεκαετούς φυλάκισης) να δηλώνει εν τέλει άγνοια!
Πρόκειται για τον ίδιο Υπουργό, που συχνά - πυκνά, υποδύεται το ρόλο του «τζάμπα - μάγκα», πότε στοχοποιώντας δημοσιογράφους, πότε πολιτικούς αντιπάλους, και πότε «γράφει» στα παλιά του υποδήματα νόμους που θα έπρεπε πρώτος ο ίδιος να εφαρμόζει, όπως ο αντικαπνιστικός, ειρωνευόμενος μάλιστα Ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες που επισημαίνουν το ατόπημά του.
Μοιραίος και άβουλος, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Δεν τολμά να τα βάλει με τους υπουργούς του, πολύ περισσότερο με τον Πολάκη. Ακόμη και χθες, που η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν επικριτική για τη συμπεριφορά Πολάκη έναντι του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κάλυψε πολιτικά.
Η ευθύνη, ούτως ή άλλως, βαραίνει τον ίδιο. Δική του η επιλογή, δική του και η απόφαση να τον διατηρήσει σε υπουργικό θώκο και μάλιστα επικρινόμενος πως ουσιαστικά ο Πολάκης είναι η δική του φωνή! Με τη διαφορά μέχρι πρόσφατα η δυσφήμιση περιοριζόταν εντός συνόρων. Τώρα η… χάρη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα, αλλά και αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης για διάπραξη κακουργηματικής πράξης.
* * *
Οι φωνές που άρχισαν να ακούγονται εντός ΣΥΡΙΖΑ και η γενική κατακραυγή που υπάρχει, οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο «κόμπος όμως έφτασε στο χτένι»: Μισόλογα, δικαιολογίες, προφάσεις εν αμαρτίαις δεν χωρούν πλέον.
Όσοι καλύπτουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, όσοι τις ανέχονται, τις επαινούν και τις επικροτούν, οφείλουν να αναλογιστούν τη δική τους θέση.
Ο Αλ. Τσίπρας ήταν εκείνος που άλλοτε κατήγγειλε τον μεγαλοεκδότη Στ. Ψυχάρη, για τη δημοσιοποίηση προεκλογικής τους συνομιλίας.
Σήμερα δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός, να ταυτίζεται με τον Πολάκη, να εμφανίζεται άβουλος στα αλληλομαχαιρώματα και στις δημόσιες καταγγελίες αλά Καμμένου- Κοτζιά.
Ή βάζει τέλος σε όλα αυτά, ή ας αναλάβει ο ίδιος το ρόλο Πολάκη. Ως εδώ και μη παρέκει!..
«Π.Λ.»