Το μεγάλο λάθος…

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

● Είναι παλιά η κόντρα αριστερών και δεξιών στη χώρα μας. Είχαν πολιτικές διαφορές μεταξύ τους, πολλές φορές, θεωρητικά… Μέχρι που ήρθε η στιγμή και η αριστερά γεύτηκε την καρέκλα της εξουσίας! Τότε έγινε αντιληπτό πως ελάχιστα τους χωρίζουν…

Όταν κυβερνούσε την Ελλάδα ο μεσαίος χώρος, αυτοί δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν… Εξάλλου η αριστερά, τότε, είχε ελάχιστα ποσοστά.
Και αφού ο κεντρώος χώρος, παρά το σπουδαίο έργο του, στο τέλος… τα μούσκεψε, δυνάμωσε η Αριστερά, σε σημείο που έφτασε και στην εξουσία!
Έτσι, σύντομα θα δώσει τη μάχη στα μαρμαρένια αλώνια κόντρα στη Δεξιά! (Αλλά με τις πολιτικές που εφάρμοσε η Αριστερά, για τέσσερα χρόνια, της Δεξιάς της… έρχονται όλα δεξιά!).
Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, οι μεγάλες κόντρες πλέον στα καφενεία και όχι μόνο, γίνονται ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς!
Ο μπάρμπα Μήτσος, γνωστός δεξιός και ο μπάρμπα Θύμιος, βαμμένος αριστερός, είναι από τους πρωταγωνιστές…
- Τάμαθες, λέει ο δεξιός, η κυβέρνηση… αποφάσισε να ασχοληθεί και με τα δικά μας προβλήματα! 3,5 χρόνια δεν… ευκαιρούσε, συγκέντρωνε το πλεόνασμα, ξεζουμίζοντας τη μεσαία τάξη και όχι μόνο!
- Εμείς κάναμε αγώνα για την οικονομία, σώσαμε και τις τράπεζες!
- Τις ξένες! (πήρε τη δεξιά απάντηση)...
- Προσπαθούμε να… μεταπείσουμε τη ΔΕΗ, να μην χρεώνει τους καταναλωτές 1 ευρώ επιπλέον, όταν βγάζει το λογαριασμό σε χαρτί και όχι ηλεκτρονικά!
- Άσε το 1 ευρώ, τα… 200 ευρώ του λογαριασμού πώς να πληρώσω! Η κυβέρνησή σας έκανε ακόμη ένα μεγάλο λάθος. Όταν μας είπε να γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω για τη χειμερινή ώρα, δεν μας είπε να τα γυρίσουμε και… 40 χρόνια πίσω, για να έρθει… στα ζύγια του και το βιοτικό μας επίπεδο!
- Υπερβολές… Εμάς τα κομματικά μας μέλη δεν εξέφρασαν… κανένα παράπονο! Άρα, όλα βαίνουν καλώς!
- Τέλος πάντων, μπάρμπα Μήτσο. Το θέμα είναι πως η Ελλάδα ήταν βαριά «άρρωστη»! Και η κυβέρνησή μας μαζί με τους ξένους, της έδωσαν για φάρμακο μία σούπα! Και είπαν στον Έλληνα:
- Πώς τη θες τη σούπα;
- Γιατί έχω πολλές επιλογές;
- Δύο! Ή την τρως, ή μένεις νηστικός!
Και ο λαός υπέκυψε! Τώρα, συνήθισε στη δίαιτα και τη βγάζει… με γιαούρτι!
- Έλα μπάρμπα Μήτσο, να φάμε από ένα.
- Αυτά είναι ληγμένα, μπάρμπα Θύμιο:
- Γιατί, εμείς… τι είμαστε! (η αριστερή απάντηση)…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.