Μεγάλος… έρωτας!

on .

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

 

Είναι από τη φύση του, ανυπόμονος ο Έλληνας… Σε μια χώρα, όπου πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή του, έχουν οι «δουλειές στο γόνατο», αυτός έχει την απαίτηση, τα πάντα να λειτουργούν, σαν… Ελβετικό ρολόϊ, χωρις τη δική του συνεισφορά! Αγνοεί, μου φαίνεται, πως στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια, δούλευαν μόνο… τα ρολόγια και η χώρα με γρήγορο ρυθμό, κατευθύνονταν προς το γκρεμό! (Και το ρολόϊ, δυστυχώς, δεν διέθετε και ξυπνητήρι…) Φυσιολογικά βρεθήκαμε μέσα σε ένα σκοτεινό τούνελ, για μια δεκαετία, σε… «αυστηρή δίαιτα», για το καλό μας… Εκεί μέσα ο Έλληνας, με αυστηρή επιτήρηση, ντόπιων και ξένων, έχασε «τααυγά και τα καλάθια», αλλά ευτυχώς… που διατήρησε το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές!

Και σε τακτά χρονικά διαστήματα (πολύ πριν κλείσουν… τετραετίες), ψήφιζε σχεδόν πάντα αντιδραστικά, με σκοπό τον άμεσο απεγκλωβισμό του! Αμ δε!
Η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση, δεχόταν πίεση, από τις πρώτες μέρες για… διενέργεια νέων εκλογών! (τι βίτσιο κι αυτό…) οι τετραετίες… είχαν καταργηθεί!
Η τελευταία κυβέρνηση, προσπαθεί με νύχια και με δόντια, να κλείσει τετραετία. Αλλά ο Καμένος, δείχνει τα δόντια του… Όμως, δεν είναι σίγουρο, αν το «παιχνίδι» είναι κερδισμένο ή… Κ (χαμένο!) Αυτά κάνουν, οι παρά φύσιν συμμαχίες!)
Αν ο γάμος είναι προβληματικός, το διαζύγιο δεν μπορεί να βρίσκεται πολύ μακριά…
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,… εξαρτώνται από τη γλύκα της εξουσίας! ( οι Συριζαίοι να δεις…) Ο Πάνος Καμένος «απειλεί», αλλά είναι και ερωτευμένος, με… τη στρατιωτιή στολή! Τι θα γίνει, κανείς δεν ξέρει!
Πάντως, ο κύριος Καμένος, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, δήλωσε: Έρχομαι στην Κύπρο, για τελευταία φορά, ως Υπουργός!
Μήπως, τρέφει αυταπάτες, την επόμενη φορά, να κατέβει στη Μεγαλόνησο, ως πρωθυπουργός; (όνειρο θερινής νυχτός…)

Υ.Γ. Το βέβαιον είναι, πως το 2019 θα έχουμε εκλογές και μάλιστα πολλές! Και αυτό, δεν μπορεί να το διαψεύσει, ούτε ο… κυβερνητικός εκπρόσωπος!
Καλή χρονιά!