Ο άστεγος ΣΥΡΙΖΑ…

on .

 Έχω την εντύπωση ότι κάπου στις «μικρές αγγελίες» των εφημερίδων της Ευρώπης, αν ψάξουμε, θα βρούμε την αγγελία του κ. Τσίπρα για την αναζήτηση Κομματικής Στέγης!
Στην Ελλάδα βέβαια, είναι γνωστές οι ταυτότητες των Κομμάτων και δεν χρειάζεται η στήλη των αγγελιών.

Εδώ, γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα και το ποιόν του καθ’ ενός μας από τα γενοφάσκια του. Ξέρουμε λοιπόν και πώς και από ποιους αποτελείται το Κόμμα του κ. Τσίπρα και απόποιους κυβερνάται και φυσικά, πώς κυβερνάται.
Αλλά, εκείνος που καθορίζει και την ταυτότητα και βεβαίως και την ποιότητα του Κόμματός του, είναι ο Αρχηγός. Και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα, δεν αναζητά Στέγη -έφτιαξε τη δική του- αλλά αναζητά συνενόχους στο Κυβερνητικό του ανοσιούργημα και όσο δεν τους βρίσκει, τρελαμένος από την αγωνία της εκλογικής του ήττας, όχι μόνο τάζει κατά την πάγια τακτική του «τον Ουρανό με τ’ άστρα», αλλά συκοφαντεί, πάλι κατά την προσφιλή του μέθοδο τους πάντες και τα πάντα και για τα πάντα!
Κάκιστη πανικού πολιτική, η οποία όσους Πρωθυπουργούς και όσους Υπουργούς και όσους αρμόδιους και αναρμόδιους σύρει στη λάσπη -και θα το κάνει αυτό ως την ημέρα των εκλογών- πάλι σε βάρος του θα βγει, γιατί ο κόσμος δεν τρώει πλέον… χορταράκι και ξέρει τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια. Έμαθε πλέον, ότι κάπου εκεί … νιαουρίζει και ο Πολάκης!
Αλλά για να δούμε για λίγο, έτσι επί τροχάδην, το πολιτικό ανάστημα και το πολιτικό γίγνεσθαι αυτού του τόσο απαιτητικού και τόσο… αδέκαστου κριτή και τιμητή των πάντων κ. Τσίπρα!
Ξεκίνησε στην Ελλάδα, όχι ως Αριστερός, απλά, αλλά ως Κομμουνιστής και με το προσωπικό του μάλιστα σχόλιο, ότι: «Αν τολμήσει να αλλάξει πορεία, θα τον… χωρίσει η γυναίκα του»! Αλλά βέβαια πορεία άλλαξε και μάλιστα πήγε στο εκ διαμέτρου αντίθετο άκρο, κάνοντας συγκυβέρνηση με τον ακροδεξιό, κ. Καμμένο, πρώτα, σκύβοντας το κεφάλι ύστερα, σε όποιο Ξένο και Ντόπιο Κεφάλαιο του ζητούσε… τεμενά και καταβρίσκοντας και απολαμβάνοντας άριστα τη …χλιδάτη και… αδελφικότατη συνεργασία με τους «μεγάλους φίλους της Χώρας μας», τους Αμερικανούς, τους πριν «φονιάδες των λαών» και τον Πρόεδρό τους φυσικά τον κ. Τράμπ! Εκείνος άλλωστε, του επιδαψίλευσε, τόσο χλιδάτα ανταλλάγματα, μέχρι και το … μπλε δωμάτιο στο Λευκό Οίκο (!) πρόσφερε στη φιλοξενία του Ζεύγους Τσίπρα. Ε! Πώς να το κάνουμε; Δεν ήταν άλλωστε και μικρό αντάλλαγμα η Μακεδονία μας! Και μάλιστα την έδωσε στους Καπιταλιστές που τη ζητούσαν χρόνια, για να την εντάξουν κι αυτή στο ΝΑΤΟ, ο πρώην Κομμουνιστής, Πρωθυπουργός «αντί πινακίου φακής», γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να… ξιπαστεί και να κολακευθεί και να ενδώσει στη χλιδή του Κεφαλαίου ο φτωχός και ο νηστικός πολιτικός, παρά ο χορτασμένος… και από πλούτη και από δόξα και από χλιδή και μεγαλεία.
Μόνο τους από «από κούνια» έντιμους πολιτικούς και πατριώτες δεν πτοούν και δεν εξαγοράζουν οι όπου γης πατριδοκάπηλοι. Αλλά σ’ αυτούς, σίγουρα δεν ανήκει ο Πρωθυπουργός μας, δυστυχώς!
Αν ζούσε τώρα ο πατέρας μου, από τους πλέον αγνούς ιδεολόγους Κομμουνιστές, που έφαγε τα βασανιστήρια και την εξορία είκοσι ολόκληρα χρόνια για να μην υπογράψει μία δήλωση μετανοίας, αλλά και όλοι οι Κομμουνιστές της γενιάς του, τον κ. Τσίπρα όχι στους Κομμουνιστές ή στους Αριστερούς δεν θα τον κατέτασσαν, αλλά στην πλέον μισητή τους τάξη, αυτή των προβακατόρων! Και επειδή είναι βεβαιωμένες αλήθειες τα γνωμικά και οι παροιμίες, ισχύει και σήμερα και στην περίπτωση του Πρωθυπουργού μας, το γνωστό και αλάνθαστο: «Την προδοσίαν ηγάπησαν πολλοί, τον προδότη ουδείς»!
Να γιατί σήμερα ο κ. Τσίπρας, αναζητά στην Ευρώπη Κομματική στέγη για να στεγάσει το άστεγο στην Ελλάδα Κόμμα του, αφού εδώ γνωρίζουμε πολύ καλά κι εκείνον και εκείνους που αποτέλεσαν το Κόμμα του, Κόμμα… αυτομολύσαντων από το ΠΑΣΟΚ και το Κ.Κ.Ε..
Και πάει τώρα φορώντας «λεοντή» ζήτουλας και… της προσκολλήσεως στα Σοσιαλιστικά Κόμματα της Ευρώπης ο κ. Τσίπρα ζητώντας τους στέγη! Με ποιές περγαμηνές, κύριε Τσίπρα; Με ποια ιστορία, πέραν των φοιτητικών καταλήψεων και της τακτικής του «διαίρει και βασίλευε» στο Κόμμα του Συνασπισμού όπου σε δέχτηκαν για να τους… διαλύσεις! Με ποια εχέγγυα σταθερότητας και εντιμότητας, κύριε Τσίπρα; Αυτά που εσύ διαθέτεις δεν είναι τιμητικές περγαμηνές παρά ενδεικτικά της μισητής τάξης όλων των Κομμάτων, αυτής, της των προβοκατόρων! Και αυτή η… συνομοταξί δεν είναι αποδεκτή σε κανένα κόμμα, ούτε και της Ευρώπης, κύριε Τσίπρα. Μην κουράζεσαι λοιπόν για …στέγη! Θα μείνει ΑΣΤΕΓΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξες!