Επιτέλους, έχουμε ένα «καινούργιο» σύστημα!

on .

Κάθε τρεις και μία πότε ο Πρωθυπουργός και πότε ο συγκυβερνήτης Καμμένος αναθεματίζουν το «παλιό σύστημα» και ευλογούν το καινούργιο. Καμαρώνουν μάλιστα περήφανα, γιατί τάχα το όλο σύστημα της Ελλάδας άλλαξε και τώρα η χώρα ακολουθεί μια πρωτόγνωρη και ελπιδοφόρα πορεία για όλους. Και ενώ τελευταία είχαν πάθει κάποια αφωνία, τώρα άρχισαν πάλι το ίδιο τροπάριο εξαιτίας της προφυλάκισης του Παπαντωνίου.
Βεβαίως και δεν μπορεί κανείς να μην νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την κατάντια του Παπαντωνίου, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, εκμεταλλεύτηκε τις υψηλές υπουργικές θέσεις για να κλέψει δημόσιο χρήμα χωρίς να λογαριάσει ούτε το λαό, ούτε την κυβέρνησή του, και προπαντός ούτε βασικές αρχές ηθικής. Άρα όλοι ευχόμαστε η Δικαιοσύνη να προχωρήσει βαθιά την έρευνά της, ώστε ο καθένας που παραβιάζει τον όρκο του και αθετεί το καθήκον του να τιμωρείται αυστηρότατα και να ταπεινώνεται ως άνθρωπος.
Αλλά το να υποστηρίζεις ότι αυτοί οι παραβάτες ανήκουν στο «παλιό σύστημα», αυτό ξεπερνάει κάθε όριο λογικής και εντιμότητας. Γιατί το σύστημα της Ελλάδας με όποιες παραλλαγές παραμένει το ένα και το αυτό από το 1830 ως τα σήμερα. Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται τον εαυτό του ως Λένιν ή ως Κάστρο και τον Καμμένο ως Ροβεσπιέρο και πιστεύει ότι αυτοί οι «δύο μικροί ήρωες» έφεραν στην Ελλάδα νέο σύστημα, αφού εξαφάνισαν το παλιό!
Έστω ότι είναι έτσι τα πράγματα, σύμφωνα με το μυθιστόρημά τους. Ερώτημα: Τα μισά στελέχη αυτής της κυβέρνησης δεν υπηρέτησαν το παλιό σύστημα; Ή μήπως όποιος βαφτίζεται στην κολυμβήθρα «της Αριστεράς» με κουμπάρο τον Καμμένο μετεμψυχώνεται και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την προτέρα ταυτότητά του, βιολογική και πολιτική; Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ολόκληρο το επιτελείο του Τσοχατζόπουλου έχει πάρει μετάθεση σε καίριες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα ο Κοτσακάς, που για χρόνια πολλά ήταν φρουρός και σκιά του φυλακισμένου Υπουργού Άμυνας τώρα βρίσκεται στο πρώτο στασίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως και οι λοιποί «Γενίτσαροι», όπως ο Σπίρτζης, ο Κουρουμπλής, η Τζάκρη και άλλοι, δεν χειροκροτούν σήμερα τον Πρωθυπουργό;
Και για να είμαι αντικειμενικός, ο Παυλόπουλος, ο Παπαγγελόπουλος, η Παπακώστα δεν ήταν παρακοιμώμενοι του μικρού Καραμανλή; Άρα ποιο είναι το νέο σύστημα που έφεραν στην Ελλάδα ο Τσίπρας με τον Καμμένο; Όλοι έχουμε μάθει στα Παν/μια ότι ένα σύστημα προσδιορίζεται από το οικονομικό μοντέλο που υπηρετεί, όπως η ιδιωτική πρωτοβουλία, η κρατικοποίηση του δημόσιου πλούτου, ο συνεταιρισμός, η κοινοκτημοσύνη, κλπ.
Εκτιμώ, λοιπόν, πως και τώρα στα χρόνια «της επανάστασης» του ΣΥΡΙΖΑ τίποτε απολύτως δεν έχει αλλάξει στον πυρήνα του συστήματος παρά μονάχα έχουμε παντού φαινόμενα διαλυτικά. Επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν γονατίσει κάτω από το βάρος της φορολογικής επιδρομής της κυβέρνησης.
Ίσως οι κυβερνώντες να επαίρονται για τις μεγάλες καινοτομίες που προώθησαν, όπως: οι εγκληματίες να βγαίνουν από τις φυλακές, οι αναρχικοί να έχουν γραφείο Κ.Ε.Π. στα Παν/μια, οι δανειστές να μας επιβάλουν το Υπερταμείο 99 χρόνια, οι Υπουργοί να εκβιάζουν τον Πρωθυπουργό και η Μακεδονία να παραχωρείται στους Σκοπιανούς κατ’ εντολή των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ.
Ευτυχώς έχουν πετύχει στην εξωτερική πολιτική και οι Αλβανοί μαζί με τους Τούρκους υπακούουν και εφαρμόζουν το διεθνές δίκαιο για να εξυπηρετήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα!
Γι’ αυτό ας σταματήσουν «οι συγκλητικοί» να προσβάλουν τη λογική και την ανεκτικότητα των πολιτών. Η προπαγάνδα δεν ωφελεί πια, γιατί οι Έλληνες έχουν και γνώση και ευαίσθητο θυμικό. Ας αφήσουν τα κούφια λόγια περί νέου συστήματος και ας αποφασίσουν να προσαρμοστούν σε ρόλο αντιπολίτευσης, μια και οι πολίτες ήδη έχουν ταχυδρομήσει συστημένη την απόρριψή τους.
Και μια πρόταση προς τους κυβερνώντες: Αν στην πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας υπήρξε ποτέ κυβέρνηση τόσο αφύσικη και «παρδαλή», να συνεχίσουν το έργο τους με τον ίδιο ζήλο και νάχουν μακροημέρευση.
ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ