Βγάλτε τον έξω!

on .

l Στην Ελλάδα, πολλές φορές, αυτοί που ασκούν εξουσία δεν έχουν την πλήρη εικόνα της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας!
Όλες οι κυβερνήσεις, μπορεί να έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά δυστυχώς δεν αρκούν μόνον οι προθέσεις… Χρειάζεται η γνώση, η τόλμη, το όραμα, η σταθερή και ειλικρινής θέση, απέναντι στο σύνολο του λαού και των προβλημάτων του!
Χρειάζονται σοβαρά κυβερνητικά επιτελεία, που να δουλεύουν ασταμάτητα και να μη… κυνηγούν τις τηλεοπτικές κάμερες! Και ο επικεφαλής να έχει λίγους, καλούς συμβούλους και να διαθέτει μέγαλη διορατικότητα!
Δυστυχώς στην Ελλάδα η εικόνα δεν είναι αυτή, για πολλά χρόνια τώρα… Η «αυλή των κομμάτων», ελέγχει την κατάσταση… Έχουν τους ηγέτες, κλεισμένους σε «ενυδρείο» και δεν προσεγγίζουν, ούτε ακουμπάνε, τα προβλήματα του κόσμου!
Γι’ αυτό ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου έχει υποχρέωση να δράσει… Να απαιτήσει από… τον κλοιό του κάθε ηγέτη, να τον απελευθερώσουν! Και να τους προστάξουν: Βγάλτε τον έξω! (Τον αρχηγό).
Βγάλτε τον, όχι σε επιλεγμένες κομματικές συνάξεις, ούτε σε… φιλανθρωπικά γκαλά και ούτε, βεβαίως, σε στημένα τηλεοπτικά πάνελ!
Βγάλτε τον, στη λαϊκή αγορά (στο τέλος παραγωγής της ντομάτας…), βγάλτε τον στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, στην Εφορία… της γειτονιάς σας, στη ΔΕΗ της περιοχής σας!
Βγάλτε τον, στο κέντρο της πρωτεύουσας, όχι κάποια μέρα που θα έχει… ρεπό ο Ρουβίκωνας!
Βγάλτε τον έξω, στην ύπαιθρο χώρα, να δει την… καλοπέραση του αγρότη!
Βγαίνοντας, λοιπόν, οι ηγεσίες στον κόσμο και μη… ζώντας στον κόσμο τους, είναι βέβαιο πως θα κυβερνήσουν σωστά.
Και θα ζήσουν αυτοί… σίγουρα καλά και εμείς, ίσως, λίγο… καλύτερα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.