Σε προστατεύω…

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

Το γλέντησε με την ψυχή του, όλο το χωριό, αυτό το χαρμόσυνο γεγονός της εξόδου, απ’ τα μνημόνια! Ο κόσμος, είχε προετοιμαστεί και… ενημερωθεί, μήνες τώρα, από την ΕΡΤ! (Πες, πες, οι Έλληνες πίστεψαν, πως ο κύκλος με τα βάσανά τους, έκλεισε!).
Ειδικά, αυτός ο μπάρμπα Θύμιος, γνωστός αριστερός στο χωριό, τα… έδωσε όλα στο χορό, στην κεντρική πλατεία, για να γιορτάσει το γεγονός!
Όσα 50ευρα (και ήταν πολλά…) είχε στα στρώματα, από τα Ca­pi­tal Controls, τα έβαλε όλα στην αριστερή του τσέπη, για το γλέντι!

Τα 50ευρα, «πήγαιναν σύννεφο» στα κλαρίνα, που έπαιζαν ασταμάτητα!
Για μια στιγμή, η γυναίκα του, η κυρά- Βασίλω, που τον κρατούσε στο χορό, παρ’ ότι και αυτή αριστερή, έκανε μια… σωτήρια κίνηση, με το δεξί της χέρι!
Έχωσε το χέρι της, βαθειά στη τσέπη του μπάρμπα Θύμιου, τόσο βαθιά… μέχρι παρεξηγήσεως και «τράβηξε» καμιά δεκαριά 50ευρα, να τα …γλιτώσει από τα κλαρίνα!
- Τι κάνεις εδώ, της είπε ο ψιλομεθυσμένος Θύμιος, θα γίνουμε ρεζίλι, γιατί πήγε… το θέμα αλλού!
- Όμως η κυρά Βασίλω, σκέφτηκε και το αύριο!
-Θύμιο μου, του είπε, οι …γύφτοι δεν χορταίνουν λεφτά. Εξάλλου, χόρεψες πολύ. Ας μπούνε και άλλοι στο χορό.
- Να τώρα, ο δεξιός μπάρμπα- Νίκος, παρήγγειλε το: « Γρίβαμ’ σε θέλει ο βασιλιάς!
Καιρός να φεύγουμε εμείς… Εξ άλλου, μη χαλάσουμε όλα τα λεφτά τον Αύγουστο, γιατί έρχεται και ο Σεπτέμβρης! Και το Σεπτέμβρη, έρχεται καταιγίδα…
Έχουμε την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, έχουμε την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, έχουμε έξοδα, για τα εγγόνια, που ξεκινάνε Σχολείο!
Και το κυριότερο, στο τέλος Σεπτέμβρη, όταν κρυώσει ο καιρός, είναι να δώσουμε το «φακελάκι» στο γιατρό, για να σου κάνει εγχείριση προστάτη!
Γι’ αυτό εγώ, σε …προστατεύω!
Τουλάχιστον, να …ζήσεις και λίγα χρόνια, χωρίς μνημόνια!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.