«ΤΟΣΚΑΣε» ο Υπουργός…

on .

Το χειμώνα, ο ποταμός Έβρος «φουσκώνει» και πλημμυρίζει τις αγροτικές περιοχές, ενώ την Άνοιξη, που βελτιώνεται ο καιρός, πλημμυρίζει από πρόσφυγες και μετανάστες, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών!
Θράκη και Αιγαίο, φορτώνονται αρχικά, το μεγάλο βάρος του προσφυγικού κύματος και στη συνέχεια ολόκληρη η χώρα! (Η Τουρκία… το χαβά της!).
Μαζί όμως, με τους πρόσφυγες του πολέμου, που η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της, βρίσκουν την ευκαιρία και εισέρχονται στη χώρα μας, διάφορα «κουμάσια», μη εμπόλεμων περιοχών, με… πλούσιο παραβατικό βιογραφικό και με… μάστερ στην εγκληματικότητα, στη βία και στα ναρκωτικά!
Και μαζί με ημεδαπούς… αναλόγων προσόντων, δημιουργούν ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας στον πολίτη!
Και ενώ αυτά συμβαίνουν, ο υπεύθυνος υπουργός… ΤΟΣΚΑΣε, από τα υπαρκτά προβλήματα!
Με τη στάση του και τις δηλώσεις του, δείχνει να είναι ή τέρας ψυχραιμίας, ή… τέρας αναληθείας!
Πόσες φορές, ως τώρα, τόσκασε από τη σκληρή πραγματικότητα και την άγρια καθημερινότητα, που βιώνει ο Έλληνας πολίτης;
Στο… Εξαρχιστάν, αντιμετωπίζει τους αναρχικούς και μπαχαλάκηδες, με… χάδια και… προδέρμ! (Πλήρης ατιμωρησία και σχεδόν επιβράβευση των τεκταινομένων!).
Στα προβλήματα των παραμεθόριων περιοχών, ακόμη χειρότερη η κατάσταση…
Η ανασφάλεια του πολίτη, κερδίζει συνεχώς έδαφος και την ίδια ώρα ο υπουργός δηλώνει και μάλιστα σε έγκυρα ευρωπαϊκά μέσα, πως στο θέμα αυτό, όλα βαίνουν καλώς, όλα είναι υπό έλεγχο και δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία στην κοινωνία!
Αναγνωρίζουμε πως τα προβλήματα, σήμερα, είναι πολλαπλά. Και χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, για να εκλείψει ή έστω να λιγοστέψει η εγκληματικότητα, στη χώρα!
Και τον… συντονισμό τον κάνει, ασφαλώς, ο Υπουργός! Με γνώση, βούληση και αποφασιστικότητα, δίνει λύσεις…
Διαφορετικά, πρέπει κάποιοι να «ξεδένονται» από την καρέκλα! Το «ουδείς αναντικατάστατος», ισχύει ακόμη…
Υ.Γ.: Και δεν αποτελεί λύση, η προτροπή κάποιων, πως όταν εισβάλλουν στα σπίτια μας, κλέφτες και εγκληματίες, να… κάνουμε πως κοιμόμαστε, για να αποφύγουμε τα χειρότερα! Η λύση είναι, τα κακοποιά στοιχεία, να βρίσκονται έξω από τη χώρα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.