Η κατάρρευση μιας αριστερής ιδεοληψίας

on .

- Συνέβη στα Γιάννενα, και αποτελεί τελικά ένα πολιτικό γεγονός και δείγμα της ιδεολογικής κατάρρευσης της ιδεοληψίας ενός συνθήματος της «πρώτης φοράς Αριστεράς».
- Αλλά ας περπατήσουμε στα γεγονότα με την σειρά των «εκδηλώσεων»:
    Μια μαθητική ομάδα, «Zephyrus», κατέκτησε την πρώτη θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece», και πήρε εισιτήριο για τον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.
- Το γεγονός αποτελεί μια σημαντική επιτυχία της ομάδας και αξίζει τον έπαινο, το εύγε από όλους, και  τα συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές οι οποίοι πρωτοστάτησαν  σε μια καινοτόμο και πρωτοποριακή τεχνολογία.
- Είναι μια επίδοση, μιας ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ της μαθητικής αγωγής, και ένα αποτέλεσμα της  επιδίωξης  της άμιλλας της νεανικής ψυχής, για κατάκτηση υψηλών στόχων και επιδόσεων στη μόρφωση, στην αγωγή, στην κοινωνία.
- Κάτι περισσότερο όμως, είναι η λάμψη και γοητεία της έρευνας, και η ιδέα της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, στην Παιδεία και την Ανέλιξη και τη σταδιοδρομία στη ζωή.
- Το ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ  αποτελεί μια αξεπέραστη  ηθική και πολιτιστική, και αιώνια αξία της Ελληνικής Γραμματείας και είναι μέσα στο DNA του Έλληνα.
- Με τέτοιες εκτιμήσεις η επιτυχία των μαθητών ανέτρεψαν στην πράξη και με έμφαση, τις διακηρύξεις και τις αποφάσεις και την ιδεολογική συνθηματολογία των επίσημων εκπροσώπων της «πρώτης φοράς Αριστερά», που χαρακτήρισαν την Αριστεία ΡΕΤΣΙΝΙΑ, από Υπουργό Παιδείας, και την καριέρα ΧΟΛΕΡΑ, το τελευταίο από σύντροφο του περιβάλλοντος του Μαξίμου.
- Αποτελούν έτσι, αυτή η αρίστευση και η διάκριση των μαθητών, μια απάντηση σε όσους προσπαθούν ιδεολογικά να ισοπεδώσουν  και να επιπεδοποιήσουν την Παιδεία, αλλά και κάθε προσπάθεια ανέλιξης και ευδοκίμησης και διάκρισης που προάγουν την κοινωνία, τις επιστήμες  και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.
- Πολλοί χάρηκαν αυτή την επιτυχία των μαθητών και καθηγητών, και οι ελπίδες για μια ακόμη  ΑΡΙΣΤΕΙΑ στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, είναι αυτονόητες, και οι ευχές όλων τους συνοδεύουν.
- Πολλά ήταν και τα συγχαρητήρια που δόθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν,  μεταξύ των οποίων, και υψηλών εκπροσώπων  της πρώτης φοράς Αριστερά της πόλης μας, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά, ιδεολογικά, και Αριστερά την επιτυχία των μαθητών.
- Προκλητικές και απογοητευτικές ήταν μάλιστα οι δηλώσεις και της συντρόφισσας υφυπουργού μας, που κράτησε αποστάσεις από μια σαφή, άμεση, και ουσιαστική ενίσχυση της προσπάθειας, αποφεύγοντας ίσως  μια απόφαση, η οποία θα μπορούσε να έχει χαρακτήρα μιας ταξικής επιλογής. Μια καθαρότερη θέση και απόφαση θα ήταν ιδεολογικά αντίθετη στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας με εκπεφρασμένη την άποψη, για ΡΕΤΣΙΝΙΑ της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, και μια αντιπαράθεση στα υπόγεια του Μαξίμου,  με την ΧΟΛΕΡΑ  της καριέρας!
- Είναι δύσκολο να λες και να ξελές  ή να κάνεις τόσο γρήγορα ιδεολογική κυβίστηση. Ο κίνδυνος στην Αριστερά με μια τέτοια ιδεολογική ανατροπή, είναι το συντροφικό μαχαίρωμα ή ο χαρακτηρισμός από κάποια φράξια, του δηλωσία.
- Εξοργιστική ήταν και η φλύαρη δήλωση του άλλου εκπροσώπου της πρώτης φοράς Αριστερά, που θεώρησε την επιτυχία των μαθητών ότι: «είναι απόδειξη ότι η ΑΡΙΣΤΕΙΑ είναι αποτέλεσμα και επιστέγασμα της γενικότερης προσπάθειας που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση και στο κάθε σχολείο ξεχωριστά. Αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο διαχέεται σε όλη την κοινωνία»!         
- Αριστερός βερμπαλισμός, σε μια προσπάθεια να εξαγνιστούν όσα ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημα χείλη  χαρακτήρισαν την ΑΡΙΣΤΕΙΑ ως ΡΕΤΣΙΝΙΑ  και ΧΟΛΕΡΑ.
- Μια ακόμη αριστερή συνήθεια, δήλωσης αποκήρυξης της ιδεολογίας, για επιβίωση στο κόμμα. Και ακόμη  δεν τους ανακάλυψε η Πολιτοφυλακή των 53 να τους χαρακτηρίσει ως μια νέα μορφή δηλώσεων μετανοίας. Η Αριστερά επαναλαμβάνεται ιστορικά. Και τώρα βρίσκεται στην εντατική να αποτοξινωθεί από τη ΡΕΤΣΙΝΙΑ  και να θεραπευτεί από τη ΧΟΛΕΡΑ, εκμεταλλευόμενη  μια ΑΡΙΣΤΕΙΑ που δεν πιστεύει και δεν στηρίζει ιδεολογικά.
- Στην πόλη των Γραμμάτων, κατέρρευσε ένα ιδεολόγημα της Αριστεράς,  και είναι πρόκληση να γίνεται αυτή η εκμετάλλευση  της επιτυχίας των μαθητών και των καθηγητών από την Αριστερή συνθηματολογία.  Και δεν πρέπει να παρασυρθεί η ομάδα, οι καθηγητές, αλλά και οι γονείς, στο δέλεαρ κάποιων πρόθυμων για ενισχύσεις. Η τοπική συνεταιριστική Τράπεζα που συμπαραστάθηκε από την αρχή ας ανοίξει έναν λογαριασμό για την ενίσχυση της ομάδας  Zephyros και οι Γιαννιώτες συμμαθητές, γονείς, και φιλογενείς και θιασώτες της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ θα καλύψουν κοινωνικά και Αταξικά την προσπάθεια των μαθητών.
- Στα παιδιά και στους καθηγητές που πέτυχαν σε αυτή την καινοτόμο προσπάθεια στο μέτωπο της σύγχρονης τεχνολογίας, μαζί με τα συγχαρητήρια ενός μέτοικου, με τεχνολογική παιδεία, να τους ευχηθεί να συνεχίσουν με σεμνότητα και αφοσίωση, να απολαμβάνουν την γοητεία της έρευνας και τη χαρά των επιτευγμάτων, και να μη λησμονούν την αρχαιοελληνική παρακαταθήκη:
    «Πάσα επιστήμη χωριζομένη  δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία και ου σοφία φαίνεται»
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…
ο  μέτοικος