Απαιτείται πολιτική λύση!

on .

 Παράπλευρη «απώλεια» της ακυβερνησίας, φαίνεται ότι είναι οι επιχειρήσεις που είναι εγκαταστημένες στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Οι μέρες περνούν, αλλά λύση δεν λέει να βρεθεί στο θέμα της «διπλής χρέωσης» των ανταποδοτικών τελών για την αποκομιδή των απορριμμάτων, που ανέκυψε στη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής περιόδου. Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να χρεώνονται από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και από το Δήμο Ζίτσας, καθώς και οι δύο κάνουν αποκομιδή!

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων κ. Ελευθ. Αραμπατζής, υποστηρίζει ότι μόλις θα έχουν οι επιχειρήσεις στα χέρια τους τα κοινόχρηστα της ΕΤΒΑ θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα, αφού τους καλούν δύο διαφορετικοί πάροχοι της ίδιας υπηρεσίας, να πληρώσουν τον κάθε ένα ξεχωριστά, ενώ η αποκομιδή γίνεται «περίπου» ισομερώς από τις δυο πλευρές (ΕΤΒΑ και Δήμος Ζίτσας). 

Με δεδομένη την τοποθέτηση του Δημάρχου Ζίτσας ότι αν ο Δήμος δεν εισπράξει τα προϋπολογισθέντα έσοδα θα κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, τότε είναι σαφές ότι λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να δώσει ο Εισαγγελέας, παρά μόνο ο αρμόδιος Υπουργός. Δεν γνωρίζουμε αν ο υπηρεσιακός μπορεί να το πράξει, όμως -όπως έχουμε ξαναγράψει- πρέπει να βρεθεί λύση έστω και προσωρινή, ώστε και οι επιχειρήσεις να μη πληρώνουν διπλά τέλη, αλλά και ο Δήμος Ζίτσας να μη βρεθεί εκτεθειμένος από μια απόφαση που αποδεικνύεται ότι πάσχει από τη στιγμή λήψης της. Μέχρι τότε, ας χαμηλώσουν οι τόνοι…