Απαιτείται ευπρέπεια και ήθος στους πολιτικούς αγώνες…

on .

 Δεν πέρασαν, παρά λίγες μόνο μέρες, από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και προσωπικά, αλλά απ’ ότι ακούω και γύρω τριγύρω, πολύς κόσμος στη χώρα μας, έχει την αίσθηση, ότι το κορμί μας και η ψυχή μας, έχουν ανάγκη, ακόμα και σήμερα, από ένα γερό πλύσιμο, για να ξεπλυθεί και να φύγει από πάνω μας, η φοβερή αγριότητα, το πάθος και το πρωτοφανές προσωπικό μίσος, του κ. Τσίπρα κατά του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, που παρέπεμπε, όχι σε ευγενή εκλογικό αγώνα, αγώνα προσφοράς προς την Πατρίδα, αλλά στα αμφιθέατρα της Ρώμης, όπου ο Νέρων, έριχνε τους ψΧριστιανούς και όχι μόνο, στα θηρία, για να τους ξεσκίσουν. 

Αυτή τη φοβερή ατμόσφαιρα, του Αμφιθεάτρου, δημιουργούσαν στο λαό, οι εκλογικές σου ομιλίες, κ. Τσίπρα, της εκπροσώπου σου, επίσης, όπως και των ομοίων της, εκ των συνεργατών σου. Έκαναν βλέπεις,  το κόμμα και οι στενοί σου συνεργάτες, φιλότιμες προσπάθειες οι άνθρωποι, για να σε μιμηθούν.

Ο εκλογικός σου, λοιπόν, αγώνας κ. Τσίπρα, απέπεμπε, έβγαζε και σκόρπιζε στον Ελληνικό αέρα τόσο μίσος προσωπικό κατά του πολιτικού σας αντιπάλου, του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη που είναι αλήθεια, ότι στους μεγαλύτερους στην ηλικία Έλληνες, μας γύριζε πολλά χρόνια πίσω και μας τρόμαζε εκείνο, το παλιό, αδελφοκτόνο μίσος! ΓΙΑΤΙ κ. Τσίπρα;

Δεν ξέρω πόσα διότι, θα βρείτε μόνος σας, κατά την αυτοκριτική σας, για τα αίτια, της πολιτικής σας συντριβής, αλλά εγώ, με την πολύχρονη εμπειρία μου σας συμβουλεύω, να ξεκινήσετε με άλλο ύφος και ήθος τους πολιτικούς σας αγώνες, γιατί είστε ακόμα νέος και έχετε μπροστά σας πολιτικό μέλλον. Σας συμβουλεύω, λοιπόν, να απαλλαγείτε από την οίηση και το ηγεμονικό σας πάθος. Είναι τόσο εμφανές αυτό σας το πάθος, που το υπηρετείτε με κάθε τρόπο και χωρίς κανένα δισταγμό. 

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν κατέχεται απ’ αυτό το πάθος, παρ’ ότι τον κατηγορείτε τόσο γι’ αυτό, ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτό αποτελεί μία από τις ειδοποιούς διαφορές σας. Θα σας αναφέρω, ένα μόνο, και μικρό σε χρόνο, αλλά μεγάλο σε αξία, παράδειγμα: Σε κάποιο σημείο μιας συνέντευξής του, ο δημοσιογράφος, ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: Σε τόσα που σου έχει σύρει ο κ. Τσίπρας, για τα Τέμπη, που τα, έκαναν, το σημείο αναφοράς του εκλογικού τους αγώνα, εσείς δεν είπατε ούτε μια λέξη για την εκατόμβη στο Μάτι. Και εκείνος απάντησε: Γιατί εγώ, ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω το πένθος για εκλογικούς λόγους! 

Ας διδαχτούμε όλοι κι εσείς εκεί ψηλά κι εμείς εδώ στα χαμηλά, ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ και ΗΘΟΣ πολιτικής και ζωής.