Κανένα παράπονο…

on .

- Γυναίκα, δεν θα πρέπει να έχουμε παράπονο απ’ τη ζωή μας! Τα είδαμε σχεδόν όλα, είπε ο Μήτσος στη συμβία του! Πενήντα χρόνια μαζί, πέρασε μπροστά μας η ζωή, σαν κινηματογραφική ταινία!

Θυμάσαι τα πρώτα χρόνια του ’70, τότε που η χώρα βρισκόταν ακόμη στο «γύψο»! Φτώχεια, αλλά και «φίμωτρο» στο λαό!

Ύστερα, επέστρεψε η Δημοκρατία και πήραμε το δρόμο της Ευρώπης…

Σταθεροποιήθηκε το πολίτευμα με τον Εθνάρχη και ύστερα… γέμισε το στομάχι του Έλληνα, με τον Αντρέα και όλη η Ελλάδα… μια παρέα! (Ξεφάντωμα και δανεισμός!).

Μετά άρχισαν τα δύσκολα, το χρέος μεγάλωνε και η Ευρώπη… μας μάλωνε!

Αργότερα η ζωή έγινε πιο δύσκολη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού! Οι ανάγκες διαβίωσης πολλαπλασιάστηκαν, οι δουλειές και οι αμοιβές… εκτροχιάστηκαν! Βέβαια, κάποιοι λίγοι πλούτιζαν, αλλά οι πολλοί υπέφεραν!

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έδωσε μία ώθηση, αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα! Και έτσι ο σύγχρονος άνθρωπος και φυσικά και ο Έλληνας, δυσκολεύεται αφάνταστα! Αλλά και ο Εγγλέζος, με πιο ανεπτυγμένη οικονομία, υποτίθεται, να δείτε τι τραβάει!

Στην Αγγλία, πολλές φορές, τα τεράστια ενοίκια, δυστυχώς, τα πληρώνουν… σε είδος! Το δε internet, αρκετοί το κόβουν, ελλείψει χρημάτων! Αυτά είναι τα αποτελέσματα… των οικονομικών τραυμάτων!

Επομένως γυναίκα, στην Ελλάδα, καλά είμαστε… ακόμη!

Το μόνο που με… προβληματίζει, είναι η έλευση της «τεχνητής νοημοσύνης»! Και η γυναίκα, του έδωσε την απάντηση:

- Τι σε απασχολεί Μήτσο μου, η τεχνητή νοημοσύνη, στην ηλικία που είμαστε; Εμείς, δεν έχουμε πλέον, ούτε… απλή νοημοσύνη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.