Η κυβέρνηση των ρεκόρ…

on .

 Mία ανάσα έμεινε από τις εκλογές της Κυριακής και με την ψήφο μας θα καθορίσουμε, πώς θα είναι η Ελλάδα του 2030. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πρώτη της τετραετία αντιμετώπισε ένα ρεκόρ και δημιούργησε ένα δεύτερο.

Το ρεκόρ που αντιμετώπισε ήταν εκείνο των κρίσεων που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό: Πανδημία, υβριδική τουρκική απόπειρα εισβολής στον Έβρο και ενεργειακή κρίση από τον βάρβαρο πόλεμο των Ρώσων στην Ουκρανία. Το ρεκόρ που δημιούργησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτό της αποτελεσματικότητας.

Ας τα δούμε όλα πολύ σύντομα. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε με 42 δισ. ευρώ την ελληνική κοινωνία, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Για την ενεργειακή κρίση έως σήμερα μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος, έχουν επιδοτηθεί οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου με 10 δισ. ευρώ και συνεχίζουμε. Για την Τουρκία δεν θα αναφέρω και πολλά γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι απέτυχαν παταγωδώς χάρη στην ακαριαία κυβερνητική αντίδραση. Προσθέστε κι άλλα 5 δισ. ευρώ για την αμυντική θωράκιση της χώρας και ο λογαριασμός των κρίσεων έφτασε τα 57 δισ. ευρώ.

Κι όμως, η οικονομία της χώρας όχι μόνο τα άντεξε αλλά είχε και πλεόνασμα! Πώς κι έγινε αυτό; Aν το περιέγραφα με μια φράση θα έλεγα ότι το πλεόνασμα δημιουργήθηκε, επειδή η οικονομία αναπτύχθηκε, επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη απελευθέρωσε τις υγιείς δυνάμεις αυτής της χώρας ανοίγοντάς τους το δρόμο για τη δημιουργικότητα και το επιχειρείν.

Και εδώ έρχεται το ρεκόρ αποτελεσματικότητας: είχαμε ρεκόρ όλων των εποχών στα έσοδα από τουρισμό, ρεκόρ στις εξαγωγές, ρεκόρ στις επενδύσεις, ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, ρεκόρ στη μεγαλύτερη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη, ρεκόρ στην αναβάθμιση της οικονομίας από διεθνείς οίκους (12 φορές)!

Ενδεικτικό του ρεκόρ αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε 12 χρόνια είχαμε προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις, 25.000 δασκάλων και καθηγητών, 15.000 γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικών, καθώς και αύξηση των συντάξεων κατά 7,7%.

Κι όλα αυτά που προανέφερα συνέβησαν εν καιρώ μεγάλων κρίσεων και διεθνών αναταράξεων. Θα σας έλεγα, φανταστείτε τι μπορεί να πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν καιρώ ηρεμίας. Σας καλώ όμως να μη φανταστείτε, αλλά να το δείτε να συμβαίνει μπροστά σας αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές. Το πρώτο βήμα θα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης προς τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τα Ιωάννινα, την Ήπειρο, την Ελλάδα του 2030!