Με το βλέμμα στο μέλλον!

on .

Την Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Καλούμαστε να συγκρίνουμε δύο κυβερνητικές προτάσεις, δύο πρωθυπουργούς, δύο θητείες, δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την εξουσία. Από την μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησε τη χώρα με ασφάλεια και αποφασιστικότητα αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη τετραετία. Έχοντας να αντιμετωπίσει μεταξύ των άλλων τα γεγονότα του Έβρου, την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση, που όχι μόνο κράτησε όρθια την κοινωνία αλλά απέδειξε ότι η ευαισθησία και το κοινωνικό κράτος δεν είναι προνόμιο της αριστεράς. Που αποκατέστησε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και υλοποίησε τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε όχι μόνο δεν κατήργησε το μνημόνιο με έναν νόμο και με ένα άρθρο, όπως έλεγε, αλλά μας φόρτωσε με ένα ακόμη σκληρότερο και  αχρείαστο χρεώνοντας την πατρίδα και τους πολίτες με 100 δισ. ευρώ και υποθηκεύοντας την περιουσία των Ελλήνων για 99 χρόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας που κυβέρνησε με δύο Υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι ονειρεύονται ακόμη και σήμερα «Δήμητρες» και τοπικά νομίσματα. Αυτός που έπαιξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας στα ζάρια.

Την Κυριακή λοιπόν, καλούμαστε να επιλέξουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Δεν ξεχνάμε όμως το παρελθόν. Συγκρίνοντας, κρίνοντας και επιλέγοντας αυτόν που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα με ασφάλεια και προοπτική.     

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ένα καθαρό στίγμα των προθέσεων και των δεσμεύσεων για την επόμενη μέρα. Μια μέρα που θα φέρει: 

-περαιτέρω αύξηση στους μισθούς (το έχει ήδη κάνει τρεις φορές στην 1η θητεία) 

- επιπλέον μείωση των φόρων (έχει ήδη μειώσει περισσότερους από 50)

- ακόμη περισσότερη ψηφιοποίηση του κράτους με λιγότερη γραφειοκρατία και πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση (ήδη έχουμε 1.500 υπηρεσίες ηλεκτρονικά στο κινητό)

-την ακόμη μεγαλύτερη οχύρωση της χώρας (ήδη έχει ενισχύσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις και έχει συνάψει αμυντικές συμφωνίες)

- τη στήριξη στη νέα γενιά και κίνητρα για το δημογραφικό (φθηνή στέγη, αύξηση επιδομάτων παιδιών, αύξηση αδειών για νέες μητέρες, άδειες πατρότητας)

- την αναβάθμιση του ΕΣΥ δίνοντας βαρύτητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με εκσυγχρονισμό των Κέντρων  Υγείας και την υλοποίηση  προληπτικών προγραμμάτων.

Η επιλογή ανήκει στους πολίτες. Είναι αυτοί που θα καθορίσουν ποια θα είναι η αυριανή κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. Γιατί οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η πατρίδα μας χρειάζεται:

• Έναν Πρωθυπουργό με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα αλήθεια, φερεγγυότητα. 

• Έναν Πρωθυπουργό με κοινωνική ευαισθησία και διορατικότητα που θα οδηγήσει την πατρίδα μας ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο μπροστά δίνοντας προοπτική για το μέλλον, με τους νέους στο προσκήνιο.

• Έναν Πρωθυπουργό που θα φέρει κανονική πρόοδο. 

• Έναν Πρωθυπουργό που θα κάνει την Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και πιο δίκαιη. 

• Έναν Πρωθυπουργό που θα φέρει την ανάπτυξη για όλους.

Γι’ αυτό την Κυριακή θα δώσουν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.