Είσαι ό,τι ψηφίζεις!

on .

 Η κορυφαία πράξη και η κορυφαία στιγμή για κάθε πολίτη κάθε χώρας και του Έλληνα φυσικά, είναι όταν καλείται να αναλάβει την ευθύνη του, την προσωπική του ευθύνη, στο να βοηθήσει ή να καταστρέψει το παρόν και το μέλλον της χώρας του, με τη δική του ψήφο και με την επιλογή του στο πού θα την ρίξει κατά τις εθνικές εκλογές. Κι αυτό ακριβώς είναι και το υπέροχο, αλλά και το τρομερό της Δημοκρατίας! Το άριστο αυτό Πολίτευμα, όμως, για να είναι τέτοιο, πρέπει να το υπηρετούν και… άριστοι πολίτες και χαμηλά στο λαό και στην κορυφή, στην Κυβέρνηση. Και το πρώτο αριστείο, φυσικά, πάει στους εκλέκτορες, στο λαό και τους ψηφοφόρους, γιατί βέβαια,  οι άριστοι θα επιλέξουν τους άριστους, αυτούς που ξέρουν και θέλουν  να «συγκρίνονται και όχι να συγκρούονται», όπως έλεγε και ο μεγάλος μας δήμαρχος Μωυσής και το έκανε σύνθημα και σκοπό του, όπως είπε ο  ίδιος ο  Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του, στα Γιάννενα. Μακάρι, αυτό το ηθικό και πολιτικό «αξίωμα» να το κάνουν και  οι  άλλοι πολιτικοί μας, βίωμα και σκοπό τους.

Άρα, τούτη, την κρίσιμη ώρα των εκλογών, για να  μην μετανιώνουμε ύστερα και κατηγορούμε εαυτούς και αλλήλους, κάτι θα πρέπει να κάνουμε,  για να μην κλαίμε στα… χαλάσματα που οι ίδιοι μπορεί να δημιουργήσαμε στη χώρα μας με τις επιλογές της ψήφου μας. Κάτι θα πρέπει να κάνουμε, πριν φτάσουμε στην κάλπη, αν θέλουμε να είμαστε και να ενεργούμε σαν  σωστοί και άριστοι πολίτες μιας Δημοκρατικής χώρας.

Και το πρώτο, κατά την ταπεινή μου άποψη, που πρέπει να κάνουμε, πριν πάμε στην κάλπη, είναι: Να αποφασίσουμε, να κρίνουμε αυτά που κατά κόρον ακούμε προεκλογικά και συνήθως …χαϊδεύουν τα αυτιά μας και μας αρέσει. Ας στραφούμε  με ειλικρίνεια μέσα μας και στον περίγυρό μας, και ας χρησιμοποιήσουμε  την ιδιωτική μας λογική, κρίνοντας ποια απ’ αυτά είναι «έπεα πτερόεντα» και ποια όχι.  Γιατί, όλοι διαθέτουμε τα δώρα που μας χάρισε ο θεός: Την κρίση, τη μνήμη, τις γνώσεις μας, τις απαιτήσεις μας, τι είχαμε, τι έχουμε,  τι περιμένουμε και αν μπορούμε να εμπιστευόμαστε για να περιμένουμε.

Συγχρόνως, όσοι σωστοί και άριστοι πολίτες και εκλέκτορες ας χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους και τις εμπειρίες τους για να κρίνουν αυτούς που φιλοδοξούν και είναι άριστη   φιλοδοξία το να θέλεις να  προσφέρεις στη χώρα σου ό,τι καλύτερο μπορείς, αρκεί να είσαι επαρκής γι’ αυτό. Και αυτή την επάρκεια  είναι που πρέπει επίσης, οι σωστοί εκλέκτορες,  εμείς δηλαδή οι απλοί ψηφοφόροι, να μελετήσουμε πολύ σοβαρά πριν φτάσουμε στην κάλπη και ρίξουμε σ’ αυτή την ψήφο μας.

Ποιοι και τι είναι ο καθένας απ’ αυτούς που επιλέγουμε; Μετρούμε: Ικανότητες, προσόντα, ήθος, εμπειρία, επιτυχίες, αποτυχίες, ελικρίνεια, συμπεριφορά, κύρος, συνεργάτες, επίπεδο, παραδόσεις, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και συναίσθηση ευθύνης ή λαθών και εν πάση περιπτώσει και λίγη… ελληνικότητα και σεβασμό στα Όσια και τα  Ιερά, της πατρίδας και της θρησκείας  μας δεν βλάπτουν τους Έλληνες Πολιτικούς, που πρέπει να είναι το παράδειγμα για το λαό. Προσμετρούν, ξέρετε και αυτά στους χαρακτήρες εκείνων,  που θα κυβερνήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Κι όταν με τόση σοβαρότητα και με προσωπικό αίσθημα ευθύνης, προσμετρήσουμε  το  εκλογικό μας χρέος, τότε, προσωπικά πιστεύω, ότι θα κάνουμε σωστά το καθήκον μας προς την πατρίδα, ψηφίζοντας αυτούς που τελικά, επιλέξαμε,  σαν άξιοι και άριστοι  πολίτες  μιας Δημοκρατικής χώρας και όχι απλά, σα κομματικά και άβουλα φερέφωνα, που άγονται και φέρονται σαν άτομα κενά περιεχομένου και ειδικού βάρους, κάνοντας κακό, αντί καλού, στη χώρα τους. Γιατί, η ιστορία και η εμπειρία μας απέδειξαν ότι οι Έλληνες, τελικά, ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.