Σύγκρουση…γερόντων!

on .

 Στην πολιτική, η φράση «τόπος στα νιάτα», πάει περίπατο… Δυστυχώς θα το δούμε κι αυτό… Σύγκρουση… γερόντων στην Αμερική! Το 2024, δύο 80αρηδες, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την προεδρία των ΗΠΑ! Μπάιντεν και Τράμπ… παιδιαρίζουν επικίνδυνα!

Όποιος και αν κερδίσει, στο τέλος της δεύτερης θητείας, θα έχει… «καβαλήσει» τα 85! (μόνο αυτά…). Βρίσκονται σε μια ηλικία, που ο οργανισμός, φυσιολογικά, διαγράφει… την καθοδική του πορεία!

Μα θα ισχυριστούν μερικοί, πως στην πολιτική, η πείρα και η… σοφία, είναι εκείνες που πρωταγωνιστούν! Όμως, χρειάζεται χρόνος και για όλα τα άλλα… Τι ώρα θα πάρεις το χάπι… για την πίεση, για το σάκχαρο, το χάπι… για την αμνησία! Οι πολύωρες συνεδριάσεις, δεν σου επιτρέπουν την… ουρήθρα σου να αδειάσεις! Και τόσα άλλα!

Θα πρέπει ο Αμερικάνικος λαός, να… βρει τον τρόπο, να δώσει «τόπο στα νιάτα»! Στην Ελλάδα, το «φαινόμενο» αυτό, είναι… μικρότερης έκτασης! Τουλάχιστον διεκδικούν την πρωθυπουργία 50αρηδες κάτι είναι κι αυτό… Και στη Βουλή, «ξεκαθαρίζει» το τοπίο, σιγά-σιγά… Προωθούνται νέοι άνθρωποι και οι ηλικιωμένοι πηγαίνουν στην μπάντα, αποχωρώντας είτε… οικειοθελώς, είτε… βιαίως! (Τρόπος του λέγειν…). Λίγες εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν…

Ό,τι είχε να προσφέρει ένας πολιτικός, που μπήκε στην πολιτική στα 35, θα το είχε… διεκπεραιώσει ως τα 65! (30 χρόνια φούρναρης…). Αν περιμένει στην ηλικία των 70-80 να… «ολοκληρώσει», αυτό δεν θα γίνει ποτέ! (σε κανένα επίπεδο…).

Παλιά στο ποδόσφαιρο ακούγονταν το σύνθημα: Στη μπάντα, στη μπάντα, έρχεται ο Λοσάντα! Σήμερα στην πολιτική, θα πρέπει να ακουστεί για τους υπερήλικες, η φράση: Στη μπάντα, στη μπάντα, νάρθουν… τα 40! Ανανέωση και προοπτική…

* Ο Γιάννη Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.