Στις… Βρυξέλλες!

on .

● Τελευταία και… οι Έλληνες προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές, από νωρίς, στα… πρότυπα των Ευρωπαίων! (όσοι βέβαια είναι… φραγκάτοι!)

Ο Μήτσος και ο Θύμιος, με τις οικογένειές τους, ακόμη… το σκέφτονται! Οι γείτονές μας, λέει ο Μήτσος, «έκλεισαν» απ’ το Γενάρη, τις καλοκαιρινές διακοπές! (αυτοί δεν ασχολούνται με εκλογές…)

Αυτοί, του λέει ο Θύμιος, είναι σε άλλο επίπεδο, οικονομικό και όχι μόνο!

Εμείς, πότε θα πάμε διακοπές;

Εμείς έχουμε… «διακοπές» όλο το χρόνο, λέει ο Θύμιος! Μια έχουμε «διακοπές» στο ρεύμα απ’ τη ΔΕΗ, μια διακοπές στο νερό, αλλά και στο τηλέφωνο, που το έχουμε απλήρωτο!

Με τέτοιο «κλίμα», μπορούμε να προγραμματίσουμε τις «κανονικές» καλοκαιρινές διακοπές;

Πάντως οι γείτονές μας, απ’ ότι έγραψαν στο Facebook, δεν θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα! Θα πάνε στο εξωτερικό! Θα ξεκινήσουν, απ’ τις Βρυξέλλες και… θα καταλήξουν στις Σεϋχέλλες! (μωρέ μπράβο…)

Πάντως, σχολίασε ο Θύμιος, οι Βρυξέλλες δεν… ενδείκνυνται για διακοπές και μάλιστα… για Έλληνες!

Εκεί πήγαν κάποιο για… διακοπές και μεγάλη ζωή και βρέθηκαν στη φυλακή! Μερικοί είχαν και… κακοποιητική συμπεριφορά, δεν ξέρω, το κλίμα φταίει;

Εμείς Μήτσο μου, αν καταφέρουμε και… βρέξουμε τις κορμάρες μας (…τρομάρα μας!) σε καμιά ελληνική κοντινή θάλασσα, καλά θα είναι! Μακριά… από Βρυξέλλες και Σεϋχέλλες! Εξάλλου, αν βρεθείς σε μια παραλία της πρωτεύουσας, θα νομίσεις πως βρίσκεσαι στο εξωτερικό! Ξένοι… κυκλοφορούν, με μαγιό και βατραχοπέδιλα!

Αν βρεθείς… στη Λούτσα ή στον Άλιμο, θα αισθάνεσαι σαν να είσαι σε παραλία… του εξωτερικού, με πλήθος μεταναστών! Επομένως, ας μας λείψουν… οι Βρυξέλλες και οι Σεϋχέλλες! Εκτός εάν προτιμήσουμε για διακοπές, το ορεινό χωριό του… μπατζανάκη, όπου βέβαια δεν θα… μαυρίσουμε, αλλά κάποια σουβλάκια… θα μυρίσουμε!

Μήτσος και Θύμιος, μπαίνουν σε μεγάλο… δίλημμα! Βουνό ή θάλασσα;

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.