Κάθαρση εδώ και τώρα!

on .

ΕΝΤΑΣΗ εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου για την ανάδειξη κυβέρνησης. Προς το παρόν αναδεικνύεται η διαφθορά ως αποτέλεσμα της έλλειψης αρχών και αξιών στα κόμματα. Σήψη και δυσωδία με τα όσα αποκαλύπτονται. Κυριαρχεί, αντί της ενημέρωσης των πολιτών για τα πραγματικά προβλήματα, η γαργαλιστική- σκανδαλοθηρική  ειδησεογραφία, με την παρότρυνση των κομμάτων φυσικά. Γινόμαστε όλοι άθελά μας μάρτυρες του απόλυτου αποπροσανατολισμού, που εξυπηρετεί όλα τα κόμματα, κυρίως δε την κυβερνητική παράταξη. Αυτή που κοντεύουν όλοι να ξεχάσουν το όνομά της, αφού οι πολιτευόμενοι ομιλούν διαρκώς για την «κυβέρνηση Μητσοτάκη» και όχι για τη «Νέα Δημοκρατία».

ΔΕΝ μας νοιάζει και πολύ το πως θα τη λένε, αρκεί να έχει σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό που δεν έχει, διότι δεν είναι η ΝΔ που ξέραμε όλοι. Όπως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που γνωρίζαμε, ούτε βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ μας δείχνει το αληθινό του πρόσωπο, πολύ δε περισσότερο το ΚΚΕ που στην πραγματικότητα θέλει να ανατρέψει δια των όπλων το δημοκρατικό Πολίτευμα. Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί πρέπει να υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών κι όχι συγκεκριμένων. Να σχεδιάζει το μέλλον, αλλά και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του σήμερα. Να εφαρμόζει τους νόμους, που οφείλει να σέβεται πρωτίστως εκείνη. Ισοπολιτεία και ισονομία.

ΜΙΑ τέτοια κυβέρνηση πρέπει να εκλεγεί- «είδος» σπάνιο στους καιρούς μας που κυριαρχεί η συνθηματολογία, η παροχολογία και η διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα. Μάλλον ζητάμε πολλά. Τα κόμματα με τα στελέχη τους ζουν στο δικό τους κόσμο. Χρήμα, δόξα, χλιδή, σεξ, διαφθορά. Αυτά, άλλοτε τα ξορκίζουν κι άλλοτε τα ονομάζουν «αξιοπρεπή διαβίωση». Μόνο που μέσα σε αυτή, ξέχασαν τη βασική αποστολή τους, μαζί και πολλοί εκ των διεκδικητών της ψήφου μας. Δυστυχώς στους κόλπους τους παρατηρούνται τερατογενέσεις. Ναι, σε εκτροφεία τεράτων μεταβλήθηκαν, που τα χρησιμοποιούν πιστεύοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν τη «βιτρίνα» τους, για να θαμπωθούν οι πολίτες  από τη ...λάμψη των δήθεν αστέρων του θεάματος.

ΚΑΙ να που καταγγέλθηκαν: ευρωβουλευτές της ΝΔ άλλος για χρέη, άλλος και άλλη για απάτη. Ευρωβουλευτής- «σταρ» του ΣΥΡΙΖΑ για βιασμό και κακοποίηση, αλλά και του ΠΑΣΟΚ για χρηματισμό από το Κατάρ. Αυτά είναι τα ελάχιστα που μαθαίνονται, διότι εν τω μεταξύ στην Ελλάδα δεν είναι λίγα τα σκάνδαλα που μισοαποκαλύπτονται, με πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτα στελέχη κομμάτων και κάποια δε εξ αυτών με αμετάκλητες καταδίκες. Και βεβαίως θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε τη θέσπιση του «ακαταδίωκτου» για την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τους τραπεζίτες και την επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη με την εκατόμβη νεκρών.

ΑΛΛΑ προς τι αυτή η σκανδαλώδης νομοθετική ρύθμιση; Αν οι περίφημες επιτροπές κάνουν σωστά το καθήκον τους, γιατί θα πρέπει να ανησυχούν και να χρειάζονται νομοθετική προστασία; Τι θα πει «ακαταδίωκτο», όταν οι πολίτες σέρνονται στα δικαστήρια και για τα πιο ασήμαντα αδικήματα; Και γιατί θα πρέπει οι βουλευτές να οχυρώνονται πίσω από την «βουλευτική ασυλία» για αδικήματα του ποινικού κώδικα, όταν αυτή καθιερώθηκε για την ελευθερία του λόγου τους στη Βουλή; Τα επισημαίνουμε διότι έχει παραγίνει το κακό με την κατάχρηση της εξουσίας, που τους δίνουν οι πολίτες και της θέσης τους. Η δημοκρατία έχει κανόνες, τους οποίους εκείνοι που τάσσονται να υπερασπιστούν, δεν τους σέβονται.

ΑΣΦΑΛΩΣ ευθύνες έχουμε όλοι μας με τις επιλογές μας, με το ποιούς και με ποιά κριτήρια ψηφίζουμε. Υπάρχουν βεβαίως και ελαφρυντικά, αφού υφιστάμεθα σχεδόν πλύση εγκεφάλου και προσδοκούμε συμμετοχή στη νομή της εξουσίας, έστω ένα... «κοκαλάκι», ένα διορισμό, ενίοτε δε αρκούμενοι στο απεχθή ρόλο του εφαψία των εξουσιαστών. Όμως και τα κόμματα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους με τους πολίτες, να διδάσκουν ήθος. Να προσπαθήσουν να κάνουν πράξη τη διακήρυξη για κάθαρση κι όχι να δίνουν την αίσθηση διαφθορείων. Να μην ανέχονται λωποδύτες, παιδεραστές και βιαστές, αλλά ούτε και τους βιαστές της λογικής μας. Δύσκολο; Ίσως. Και δυστυχώς με τέτοια θεματολογία θα φτάσουμε στις κάλπες...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ